Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Generální oprava motoru E39 530i
-
- Člen Klubu
Re: Generální oprava motoru E39 530i
Jo kolik má vlastně KW v 730i ? Záleží co ta E39 doopravdy váží, motor s autem umí zacvičit ale spíš v E46.
http://srovnani.katalog-automobilu.cz/a ... B1%5D=8503
8,1s Vs 7,1s je dost bych řekl
8,6sekundy má dnes běžná oktávka nová
Takže dnes už by člověk rad aspoň 6,5s a méně když už platit Bmw takže 745i a líp
8,1s Vs 7,1s je dost bych řekl
8,6sekundy má dnes běžná oktávka nová
Takže dnes už by člověk rad aspoň 6,5s a méně když už platit Bmw takže 745i a líp
7,1 má podle mě manual,

hele sorry ale každej není asi závodník ne? vteřina sem vteřina tam, nebo když máš bmw tak apriori musíš v běžném provozu jezdit co nejostřeji aby kurva každej věděl že jsi borec? ale jo taky často vídám hodně mladejch plnejch pytlíků v nabušený e46 co gumujou i u lídlu

E39, 523i
Je to možné někde v brožuře mám data v manuálu i automatu. Tady automat nenabízí ke srovnání .zde píšou 7,7s
https://www.car.info/en-se/bmw/5-series ... 6740/specs
Ganmiki jde o bezpečně předjet vozidlo a ne se ploužit vedle něj
Silné auto během 2sekund předjede a zařadí se.... ale slabé???
U 7er je blby když kdejaké auto má stejně nebo lepší zrychlení atd.
Já coby majitel 728iA o tom mohu vyprávět a opravdu to není o závodění ani ničem jiném .
Ps: osobně mám 9,6 - 10,6 benzin - LPG a v roce 2019 to není nic moc

https://www.car.info/en-se/bmw/5-series ... 6740/specs
Ganmiki jde o bezpečně předjet vozidlo a ne se ploužit vedle něj
Silné auto během 2sekund předjede a zařadí se.... ale slabé???
U 7er je blby když kdejaké auto má stejně nebo lepší zrychlení atd.
Já coby majitel 728iA o tom mohu vyprávět a opravdu to není o závodění ani ničem jiném .

Ps: osobně mám 9,6 - 10,6 benzin - LPG a v roce 2019 to není nic moc

Nemám absolutně žádnej problém s bezpečným předjíždějím ani v 523 a neměl jsem ani s 96kw Primerou
Ale já řídím teprve 27 let takže možná je můj náhled zatím povrchní.

E39, 523i
Tak jako stačí to ale precijen před 10lety to bylo jinde jako dnes kdy auta jezdí rychleji a agresivněji kolem nás.
Já jezdím pouze cca 20let
Já jezdím pouze cca 20let
Aha já už tomu rozumím, my se totiž každej bavíme o předjíždění v jíných rychlostech, zatím co já jsem měl na mysli např. bezpečné předjetí mladý holky ve Pažoutu 206 která na okrsce valí 80 ty se asi bavíš o bezpečném předjetí frajera s audi co to na té samé okrce valí 140, to je samozřejmě jiná situace do kterých se nedostávám, já povolenou rychlost překračuji max do 20 km a to pouze mimo obce tam vůbec a když jsem se dřív chtěl projet rychleji tak jsem jezdil k sousedům na jejich dálnici, teď už mě to moc nebere a když chci adrenalin nak sednu na motorku, tam se člověk dnes musí hodně koncentrovat aby neskončil někomu na kapotě.
E39, 523i
nene stačí kamiony dva za sebou nebo i jeden nákladák co si to šine 90-100km/h ale smrdí a nejsou moc rovinky prostě musíš stále přemýšlet že jej nedáš pokud nebude více času.
Jsou situace kdy prostě furt něco jezdí... nebo naopak jede autobus / kamion / co ti zavazí .... nejde mi o to předjet audi co jede 140km/h to se ani nesnažím
Já jsem taky klidnej řidič ale občas chceš jet a když na tebe doráží blb chceš odjet pryč nebo prostě chceš mít výkonovou rezervu zda mi rozumíš.
Před 15lety když si měl 525i 141kw měl jsi obrovskou rezervu na 98procent aut na silnici prostě jsi jezdil na pohodu občas někoho předjel atd.
Dnes se prodávají auta které jsou jinde ...i běžné oktávky jedou za 8,6sekundu a potkávám stále nějaké ....případně paštiky atd.
Nevím zda mi rozumíš co jsem chtěl říci ....z 90-95procent jezdím v klidu na pohodu jako fotřík od rodiny ... sem tam se projedu když jedu sám a je volněji...ale dnes je provoz fakt jinde .... jiné auta kolem nás ...agresivnější řidiči a navíc je jich snad 2x tolik těch aut. A dostat se do bezpečné situace potřebuje dostatek výkonu občas prostě chybí a začínám si to poslední roky uvědomovat že to prostě hraje taky roli.
Dnes je ta 540i nebo 745-750i ideální auto na pár let at má člověk větší pocit bezpečí ...
Jsou situace kdy prostě furt něco jezdí... nebo naopak jede autobus / kamion / co ti zavazí .... nejde mi o to předjet audi co jede 140km/h to se ani nesnažím

Já jsem taky klidnej řidič ale občas chceš jet a když na tebe doráží blb chceš odjet pryč nebo prostě chceš mít výkonovou rezervu zda mi rozumíš.
Před 15lety když si měl 525i 141kw měl jsi obrovskou rezervu na 98procent aut na silnici prostě jsi jezdil na pohodu občas někoho předjel atd.
Dnes se prodávají auta které jsou jinde ...i běžné oktávky jedou za 8,6sekundu a potkávám stále nějaké ....případně paštiky atd.
Nevím zda mi rozumíš co jsem chtěl říci ....z 90-95procent jezdím v klidu na pohodu jako fotřík od rodiny ... sem tam se projedu když jedu sám a je volněji...ale dnes je provoz fakt jinde .... jiné auta kolem nás ...agresivnější řidiči a navíc je jich snad 2x tolik těch aut. A dostat se do bezpečné situace potřebuje dostatek výkonu občas prostě chybí a začínám si to poslední roky uvědomovat že to prostě hraje taky roli.
Dnes je ta 540i nebo 745-750i ideální auto na pár let at má člověk větší pocit bezpečí ...
čoveče já nevim, mám míň koní než 550i a když mi teď nedávno kluk na státovce ujel, respektive ani neujel, ale jel takovou pilu, že jsem ho neměl potřebu předjíždět, tak jsem to pak vykládal kámošům v hospodě už mezi dveřma, jakej jsem z toho měl zážitek, protože se mi to za posledního snad půl roku nestalo. Někdy kolem vánoc mě potlačilo S500 na D5 někde kolem 220 a od tý doby nic
Největší a jedinej průser je, že debilové si neumí držet odstup, takže se nedá skákat skrz kolonu, ale musíš je vzít na hulváta naráz i s tím traktorem vepředu. Ale to ti ani 700 koní nepomůže, to se prostě čeká. Teď jsem valil v 1.6TDI a světe div se, nikdo mě nepředjížděl a nikdo mi nepřekážel. Teda překážel, ale překážel by mi ikdybych seděl v třílitru naftičce
Ta 730i bude nakonec v provozu uplně cajk, akorát srát se to (=na servisu stát) bude nakonec stejně jako V8, dělat menší radost a u ojetiny je ten příplatek V8 x R6 směšnej, tak to většinou moc nedává smysl. Jak se říká u nás, není důležitý co to stojí, ale jak dlouho na to děláš. Jestli pro tebe 30i vs. 45i znamená rok špekulování, tak se 45i vyser

Největší a jedinej průser je, že debilové si neumí držet odstup, takže se nedá skákat skrz kolonu, ale musíš je vzít na hulváta naráz i s tím traktorem vepředu. Ale to ti ani 700 koní nepomůže, to se prostě čeká. Teď jsem valil v 1.6TDI a světe div se, nikdo mě nepředjížděl a nikdo mi nepřekážel. Teda překážel, ale překážel by mi ikdybych seděl v třílitru naftičce

Ta 730i bude nakonec v provozu uplně cajk, akorát srát se to (=na servisu stát) bude nakonec stejně jako V8, dělat menší radost a u ojetiny je ten příplatek V8 x R6 směšnej, tak to většinou moc nedává smysl. Jak se říká u nás, není důležitý co to stojí, ale jak dlouho na to děláš. Jestli pro tebe 30i vs. 45i znamená rok špekulování, tak se 45i vyser

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 20.11.2021 22:50, celkem upraveno 1 x.
No nevím co si představit pod pojmem ideální, ale můj názor je, že to jaký auto člověk používá je primárně odvislý od jeho nabitý prkenice a nebo případně od toho jak moc chce riskovat nějakým zadlužením ve vztahu ke svým příjmům, zdravotnímu stavu a věku. Holt někdo zdědí barák po rodičích a jako ideální mu přijde ho prodat jet na parádní dovolenou a koupit si nový auto, někdo je zase ochoten zadlužit se na léta aby měl nový auto a někdo na to prostě normálně vydělá protože má nadstandartní příjmy, holt každý podle svého, no a pak jsou lidi ( přiznávám jako třeba já ), který nic nezdědili, nevyhráli a mají přijmy standartní a mají nepřekonatelný odpor k zadlužování se notabene kvůli něčemu jako je auto, no a tak nezbývá než vždycky jednou za 5-8 let něco našetřit a vykešovat to a tam se holt musí člověk smířit že ty káry už nějaký křížky na triku mají. Taky bych řekl že záleží zda si člověk dokáže udělat nějaký věci sám, případně má nějaký kamarády co to umí, nebo zda je pouze odkázanej na komerční autoservisy, tam ty položky za opravu můžou být dost rozdílný, prostě jenom chci říci že to celý není úplně tak jednoduchý a co je ideální pro jednoho může být nemožný pro druhýho.
Ono holt ideál ať už se týká čehokoli od bydlení přes blondýnu s dlouhejma nohama až po auto není pro každýho, naštěstí tedy.
Ono holt ideál ať už se týká čehokoli od bydlení přes blondýnu s dlouhejma nohama až po auto není pro každýho, naštěstí tedy.
E39, 523i
-
- Člen Klubu
Jinými slovy je fakt, že vozovej park u nás aspoň na první pohled docela omládl a zrychlyl. Ale taky se zdvojnásobil, takže radost z jízdy v koloně se tímpádem nedostavuje 
K původnímu dotazu. A co vzít ten jejich "zaručenej echt odzkoušenej" M54B30 motor z Chotětova, furt je toho plnej Bazoš a swapnout to? Další průser je na tom ten čas, většinou oprava vyjde nejenom dráž, ale oproti přepokladu taky 2x dýl trvá. Swap se dá za týden dva zvládnout.

K původnímu dotazu. A co vzít ten jejich "zaručenej echt odzkoušenej" M54B30 motor z Chotětova, furt je toho plnej Bazoš a swapnout to? Další průser je na tom ten čas, většinou oprava vyjde nejenom dráž, ale oproti přepokladu taky 2x dýl trvá. Swap se dá za týden dva zvládnout.
a dokonce i menší poruchovostí.cheater píše:Dostatek výkonu je vždy třeba ale u N62 máš výkonu tolik že ho ani nevyužiješ, protože i klidně s litrovým motorem dokážeš bezpečně předjet pokud pojedeš sám. Ale tím se nechci zastávat downsizeovaných a nemulvě o sevisu atd atd....
Ale rozhodně si nemyslím že skoro 15 let stará bmw jsou dnes ideální auta na každodenní ježdění, jelikož většina z nich má svá nejlepší léta dávno za sebou, byť kvalitou i výbavou předčí ta nová.
ten jejich motor je taky stará potrova, stejně jako všechny M54 co najdeš a stejně bude žrát olej, jen třeba mín,Totic píše:Jinými slovy je fakt, že vozovej park u nás aspoň na první pohled docela omládl a zrychlyl. Ale taky se zdvojnásobil, takže radost z jízdy v koloně se tímpádem nedostavuje

Všem díky za odpovědi, nicméně téma bylo založeno s otázkou, jestli někdo nemá kontakt na někoho, kdo by uměl dělat motory BMW případně, jestli někdo nemá zkušenost s GO motoru
a ne zda opravit nebo ne, nebo jestli je to motor na nic, nebo ne...každý má svůj názor a každý říká něco jiného. Nepotřebuji se hádat o tom, zda opravovat a nebo jestli je to na nic motor a nebo číst příspěvky udělej z toho stolek do obýváku
to jsou opravdu chytré odpovědi na původní otázku
Díky těm, kteří se snažili přispět nějakou opravdovou odpovědí a snažili se pomoct s tím, s čím jsem téma založil

Díky těm, kteří se snažili přispět nějakou opravdovou odpovědí a snažili se pomoct s tím, s čím jsem téma založil

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 20.11.2021 22:51, celkem upraveno 1 x.
LUCAS pokud jsi velký nadšenec a technicky zručný sice tě to bude stát hodně práce a nervu ale auto odstav do garáže nastuduj si jak na to a udělej si GO sám. I toto je možnost pro šikovné jedince co mají čas a chut se něco nového naučit.
Případně se podívej na toho Ondru zda by ti motor udělal.

Případně se podívej na toho Ondru zda by ti motor udělal.

není to ani tak o výdělku, jak o tom že se ti fakt nechce dělat něco co je prostě k ničemucheater píše:Ono umí bmw motory dělat spoustu lidí, jenže málokomu se chce tím zaobírat, když může udělat spoustu jiných věcí za víc peněz, nehledě nato jak jsou všichni totálně zasekaný prací.
Chtělo by to nějaký aktualizovaný seznam mechaniků.