u BMW X5 E70, 3,0D xDrive mi dnes vyskočil spínač parkovací brzdy (naj. cca 100 tis. km).
Pokud ho vložím nazpět, tak normálně funguje. Měl jsem nutkání to řešit nějak kutilsky lepidlem, ale při pomyslení na možný odtah kdy nepůjde posunout dopředu ani dozadu jsem od té myšlenky rychle upustil.
V autorizovaném servise mi bylo řečeno, že se mění celý díl kus za kus, s tím že cena je cca 2.500 Kč bez práce. Montáž podle nich snadno svépomocí "vyšprtnutím" nožem a vložením nového dílu.
Zřejmě zkusím ještě poptat po vrakovištích zda-li to někde nebude. V opačném případě objednám před plánovanou dovolenou raději originální díl.
Neřešili jste to už někdo? Podle všeho je to u E70 velmi častá záležitost.
Budu teď hledat servis, kde by to mohli provést po dohodě nad termínem na počkání. Pohybuji se po D5/D1, tak snad se v tomhle širokém radiusu podaří uspět (Plzeň, Praha, Brno, Olomouc).
Samotnému se mi do toho nechce kvůli tomu vyndávání plastů. Nerad bych při výměně způsobil ještě větší škodu .
pokud vím tak je v tom i nějaká elektronika, musel bych mrknout do WDS, ale není to jen spínač, bude sranda až budeš stát někde 1000km od domu se zabržděným autem a shánět spínač abys ho odbrzdil
Mně v autorizovaném servisu (Invelt) včera v Plzni tvrdili, že to je jen spínač a mění se kus za kus. Výměnu ať si prý klidně provedu sám. Tohle mi člověk u ND vytiskl: https://i.imgur.com/kl7nY18.jpg .
S tím stáním 1.000 km nestraš , mám v plánu s tím pak jet na dovolenou mimo ČR.
V autorizaku neriesia, ci to je spinac, a ci ma nejaku elektroniku. Nebud lakomy magor, zrus tu objednavku a objednaj si origo BMW diel, ak sa chces vyhnut problémom... ver tomu ze su tu ludia, ktori vedia o com pisu, sam so to riesil viackrát zakaznikovi. Nahrady nesli bud vôbec, alebo zle.
v ty veci jsou 4 spinace S1 az S4.. jakejkoliv z nich vypadne tak to deaktivuje funkci. vazne chces riskovat tuhle dost podstatnou soucastku ze se s tim snazis vydrbat? jako v nejhorisim rucku odjistis lankem v kufru ale ...
To, že je to levné je bez urážky koment užitečnosti 0. Jednoduše nepatřím mezi ty, co potřebují zbytečně vyhazovat peníze.
Pokud je doporučováno tolika lidmi vzít originál a vyvarovat se tak problémů na základě zkušeností s tímto konkrétním neorig dílem, tak vezmu originál.