Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E61 stabilizator

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dohny
Klubové ID: 3661

E61 stabilizator

#1 Příspěvek od Dohny »

Zdarec, chtel bych se poradit. Najel jsem nekde na nerovnost a utrhl se mi drzak na predni naprave, co drzi pricnou tyc stabilizatoru. Je upevnena na dvou mistech vzdy dvema sroubama. Spodni uchyt na prave strane se ulomil a horni sroub se strihnul, takze ted mi ta tyc lita. Nevite nekdo jak to vyresit? Tu ulomenou cast mam, ale je to hlinik a svarovat na aute nezle, takze by musela cela naprava dolu kvuli 5cm svaru a do toho se nikomu nechce. Jsem bezradny. Diky za pripadne rady
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

Re: E61 stabilizator

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Nevybavuju si jak to tam je, ale pokud je tam přístup, můžeš místo šteftů vyvrtat větší díry a do nich roztahovací bronz matice (něco jako hmoždinka do kovu, koupíš to ve spoj speciálce).
Mě na e60 vzadu prasknul ten alu kryt uložení, pasovalo tam ze starší řady ocelové.
“Ability is what you're capable of doing.”
Dohny

#3 Příspěvek od Dohny »

Tam je ale problem, ze ten spodni uchyt je ulomenej. Jinak odvrtat zalomeny sroub je v pohode, to nejak dam, ale porad by to drzelo jen na jednom sroubu a to nevydrzi
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

vařit nápravnici mi nepřijde jako dobrý nápad, nejlepší je prostě dát druhou a nazdar.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#5 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

To má jen jeden šroub? Tak tam dáš jiný domek, který je na dva šrouby, ne?
“Ability is what you're capable of doing.”
Dohny

#6 Příspěvek od Dohny »

Nevim jak sem nahrat fotku, pak by to bylo jasny. Na leve i prave strane je uchyceni. Na obou stranach jaou dva srouby. Horni ten je primo do napravy a spodni je na kusu hlinikovy pasoviny, ltera je k naprave privarena. A prave ta pasovina se ulomila. Tyc drzi objimka se silentblokem. Ta objimka drzela po ulomeni jen na hornim sroubu. Ten se casem strihnul, takze cela tyc drzi jen na leve strane a na prave strane je volne a mlati do napravy. Nehlede na to, ze v zatacce to kolo pekne poskakuje a nedrzi stopu. Menit celou napravu nebudu, to uz rovnou muzu nechat svarit ten kus uchytu, kdyz by sla naprava dolu. Sundavat ji ale nechci
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

a co teda chceš? aby se to zazračně opravilo?
Odpovědět