Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
bmw e9x sport sedák vs. normální sedák
ahoj,chtěl bych si do své e90 dodatečně dodělat sport sedáky,mám celé auto v kůži,takže nechci celý interiér a přední se těžko sháněj..mám několik otázek,pasuje do sport sedáku airbag z normální sedačky? nevíte někdo kolik stojí nový potah na sedačku(dejme tomu,že bych sehnal černou,ale potřebuju béžovou,měnil bych potah sedáku a opěradla,opěrku bych si dal z původní sedačky) a za třetí,nechá se elektrická sedačka předělat na manuální posun,(koupil bych elektrickou,ale nefunkční a chtěl bych ji posouvat manuálně) zatím nemám nic vyhlídlého,ale kdybych sehnal solidní sportovní přední sedačky,jestli by se mi vyplatilo je předělávat..dík moc
Re: bmw e9x sport sedák vs. normální sedák
Ahoj, všiml jsem si, že hodně sport sedaček nemá bederní opěrku. Jen dofuky, ale bederku nemají skoro žádné
Čím to? To se ještě muselo u elektrických připlácet za bederní opěrku?
Nicméně jsem našel, že to lze dodělat
https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=494469
Nejdražší srandou je čerpadlo bederní opěrky. Dle realoem.com za bratru 302 USD. V CZ jsem našel za 5,8
Myslíte, že by se to dalo vyřešit levněji? Třeba nějakým jiným čerpadlem / napojení na stávající po nějaké úpravě?
Přeci jen to člověk nastaví jednou a pak na to nesáhne jak je rok dlouhý.

Nicméně jsem našel, že to lze dodělat

Nejdražší srandou je čerpadlo bederní opěrky. Dle realoem.com za bratru 302 USD. V CZ jsem našel za 5,8
Myslíte, že by se to dalo vyřešit levněji? Třeba nějakým jiným čerpadlem / napojení na stávající po nějaké úpravě?

Připlácet se muselo. Před rokem jsem kvůli tomu koupil rozřezaný sedačky z Polska, ve kterých mám vše, co budu potřebovat a stály mě komplet včetně dopravy 2500 Kč. Akorát jsem se ještě nedostal k tomu, abych to předělal. 

To je luxus cena. Komplet sesle resp. interier sem u pšonků našel za 16-18tis. 2500 bych neváhal
Našel jsem na us ebayi za 42 babek. Poštovný kalkulují cca 26 a je otázka zda si na to něco nehodí celníci
V případě, že ne, tak bezmála 70 USD / ks by bylo v pohodě (y)

-
- Člen Klubu
Na pár manual sport sitze jsem narazil, za tu cenu bych to asi vzal komplet, nechal vyčistit a pak leda zkusit prodat za zbytkovou cenu svý serie. Nevím jakej přesně odstín a výbavu hledáte (výhřev?), ale v manualu by to bylo kus za kus. Ovšem největší úskalí je co zátěžová dečka SRS, pač tohle jsou beztak všechno angličáky.
https://bazar.automedik.cz/AMD5766765597/bmw/3-e90
https://bazar.automedik.cz/AMD7692805167/bmw/3-e90
https://bazar.automedik.cz/AMD8509819018/bmw/3-e90
https://bazar.automedik.cz/AMD5766765597/bmw/3-e90
https://bazar.automedik.cz/AMD7692805167/bmw/3-e90
https://bazar.automedik.cz/AMD8509819018/bmw/3-e90
Hledám vč. zadních sklopných. Nesklopky mi až tak nevadí, ale když už bych to měnil, tak za zadní kuli isofixu. Nějaký už jsem našel a teď se snažím zkontaktovat prodejce. Skrz Allegro jsem poslal zprávu, ale zatím nic. Psal jsem i nějakému webovému poskytovateli, kde jsem našel jeho profil, zda mi dá direct email (protože kontakt na prodejce nešlo odeslat z duvodu email banned. Ještě se mi ho snad podařilo najít na FB, tak snad Jacek bude komunikovat
Chci zachovat vyhřívání. Manuál mi vůbec nevadí. Dofuk by byl fajn. Bederní opěrku si dodělám. Buď mi jí pošle frajer z USA co jsem našel. Nebo i pšonci jí mají. Tak uvidíme.
Ad ta zátěžová dečka - je to velký problém?

Chci zachovat vyhřívání. Manuál mi vůbec nevadí. Dofuk by byl fajn. Bederní opěrku si dodělám. Buď mi jí pošle frajer z USA co jsem našel. Nebo i pšonci jí mají. Tak uvidíme.
Ad ta zátěžová dečka - je to velký problém?
-
- Člen Klubu
Měl jsem za to, že Isofix je součást vozu než sedadel? Resp. měl by tam být dneska v každým případě, ne?
Ti poláci je beztak všechno anglie, výhoda že řidičova sedačka je pak jako nová (bejvalej spolufahrer), ale bude pak taky podle mě svítit bag na palubce.
Dečka je součástí sedáku a preparovat bych to nechtěl. Ale taky by mohlo jít (v E36 jsem si to tak udělal) vycvaknout a přehodit sedáky, popř. opěráky navzájem.. měly by být symetrický.
Ti poláci je beztak všechno anglie, výhoda že řidičova sedačka je pak jako nová (bejvalej spolufahrer), ale bude pak taky podle mě svítit bag na palubce.
Dečka je součástí sedáku a preparovat bych to nechtěl. Ale taky by mohlo jít (v E36 jsem si to tak udělal) vycvaknout a přehodit sedáky, popř. opěráky navzájem.. měly by být symetrický.
Rád bych poprosil o pomoc.
Mám dvě nabídky na sportovní sedačky. Jedny elektrické bez bagu. Druhé manuální s bagy. Rozdíl v ceně 1500. Nechme stranou které jsou v jakém stavu.
Skrz bezpečnost by mi dávalo smysl vzít ty s bagy. Vzhledem k tomu, že obyč sesle bag nemají, tak mě to přivádí na myšlenku zapojení. Co jsem koukal, tak mám v konektoru sedačky klasicky dva velké kabely a spoustu malých. Berou boční bagy stejný signál jako hlavový bagy? Asi by měly, že? Manuální sedačky by byly poměrně easy namontovat a zapojit, ale netuším jak případně napinovat dráty do konektoru tak, aby bagy byly funkční
Nemám absolutně představu jak moc easy / hardcore to je přivést kabel.. hlavně odkud ho natáhnout
Víte o tom někdo něco? Případně co byste volili vy?
@totic já mám takovýhle sedačky. A na nich jsou jen obrázky, ale kam bych sedačku měl píchnout to netuším. To u sklopných jsou isofixy jasný.
Mám dvě nabídky na sportovní sedačky. Jedny elektrické bez bagu. Druhé manuální s bagy. Rozdíl v ceně 1500. Nechme stranou které jsou v jakém stavu.
Skrz bezpečnost by mi dávalo smysl vzít ty s bagy. Vzhledem k tomu, že obyč sesle bag nemají, tak mě to přivádí na myšlenku zapojení. Co jsem koukal, tak mám v konektoru sedačky klasicky dva velké kabely a spoustu malých. Berou boční bagy stejný signál jako hlavový bagy? Asi by měly, že? Manuální sedačky by byly poměrně easy namontovat a zapojit, ale netuším jak případně napinovat dráty do konektoru tak, aby bagy byly funkční

Nemám absolutně představu jak moc easy / hardcore to je přivést kabel.. hlavně odkud ho natáhnout

Víte o tom někdo něco? Případně co byste volili vy?
@totic já mám takovýhle sedačky. A na nich jsou jen obrázky, ale kam bych sedačku měl píchnout to netuším. To u sklopných jsou isofixy jasný.
Boční airbagy měla každá E90 bez ohledu na sedačky, byly v základu, takže je musí mít i tvoje obyč sesle. Ty sporty bez bagu budou pouze o tom, že je z nich někdo vyšrouboval a neprodává je s tím (přepravní společnosti mívají problém s pyrotechnickými díly).
Isofix vzadu má taky každá E90 a hák je přímo na kastli. U nesklopných sedaček se mezi opěradlo a sedák vrazít takový tunel, kam se pak zasune ta sedačka. Sklopné sedačky mají kvůli tvaru sedáku ten tunel už v sobě
Isofix vzadu má taky každá E90 a hák je přímo na kastli. U nesklopných sedaček se mezi opěradlo a sedák vrazít takový tunel, kam se pak zasune ta sedačka. Sklopné sedačky mají kvůli tvaru sedáku ten tunel už v sobě
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

Ahaa dobře ty! To jsem vážně netušil to uděláto na isofix. To čučím
A tleskám
Co se týče bagu - našel jsem schéma konektoru, kouknul na fotku v mobilu co mám do konektoru vytaženo já. A je pravda že na pozici 18 a 19 zdá se kabely jsou. Vypadá to, že to bude tak jak říkáš
Já si tím nebyl právě jistý, protože sporty mají boční bag takhle kdežto obyč to tam nemají.

Co se týče bagu - našel jsem schéma konektoru, kouknul na fotku v mobilu co mám do konektoru vytaženo já. A je pravda že na pozici 18 a 19 zdá se kabely jsou. Vypadá to, že to bude tak jak říkáš

Já si tím nebyl právě jistý, protože sporty mají boční bag takhle kdežto obyč to tam nemají.
U obyč je zašitý. A uplně dole na opěradle máš ve švu zašitý štítek "AIRBAG".
A protože je na sportech pod deklem, tak se občas prodávají bez něho, protože ho vyndáš aniž bys kuchal sedačku
A protože je na sportech pod deklem, tak se občas prodávají bez něho, protože ho vyndáš aniž bys kuchal sedačku
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

Takže by se teoreticky dal použít bag s pyropatronou z těch obyč a přendat do sportů pod ten dekl?
Podle ETK je ten bag jiný. A dekl bude možná součástí bagu
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

Tak to případně vezmu i s bagem a hotovo
díkes!

Bederka jde použít i z e60/65... jen to musíš rozebrat, nabastlit + kabely/tlačítko do deklu sicny...
“Ability is what you're capable of doing.”
Prima, dobrý vědět. Díky za info 

Menil jsem klasiku od nas v elektrice na Mpaket manualni posuv a stelovani krom elektro bederni operky z Anglie s bagem a nic mi nesviti. Normalne se vymenilo a zapojil kabel.Totic píše:Měl jsem za to, že Isofix je součást vozu než sedadel? Resp. měl by tam být dneska v každým případě, ne?
Borci ještě mi prosím řekněte - dofuky fungují jak? Jakože si tlačítkem dofouknu bočnice aby víc / mín obepínaly a hotovo? Nebo to funguje i tak, že v zatáčce samo dofukuje aby člověk nelítal?
Druhá věc co mě zajímá - když vezmu el.sesle a budu je chtít dát do auta, kde jsou turistický kožený, vyhřejvaný, tak jaké piny budu muset natahat?
Dle obrázku to vypadá na 7 & 13 na dofuky.
2 & 3 - pro paměť fci. To ale nebudou předpokládám dráty + a - ne? Data line.. odkud by se to muselo táhnout? Když bych je nezapojil, chodilo by to? Nebo by nechodily jednotlivé motorky?

Druhá věc co mě zajímá - když vezmu el.sesle a budu je chtít dát do auta, kde jsou turistický kožený, vyhřejvaný, tak jaké piny budu muset natahat?
Dle obrázku to vypadá na 7 & 13 na dofuky.
2 & 3 - pro paměť fci. To ale nebudou předpokládám dráty + a - ne? Data line.. odkud by se to muselo táhnout? Když bych je nezapojil, chodilo by to? Nebo by nechodily jednotlivé motorky?