Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#5981 Příspěvek od JaraX »

protože auto má jezdit a né stát, otec má Mercedes Vito, 2004, kupoval to fungl novy, ted po 15 letech má najeto 95 tisíc km, s dodávkou, za těch 95 tisíc km mu
1x praskl intercooler (nepojízdný), 3x praskla pružiny (nepojízdný), čtvrtou vyměnil preventivně s třetí, odešla stahovačka spolujezdce, odešlo uložení kardanu, rozpadly se brzdy, začli házet jak prase, auto garážuje a jezdí s ním jen když je hezky, a za 95 tkm to mělo víc závad než moje 20x tak vybavená sedma ze stejného roku ale už s nájezdem 160tkm při koupi. No a věřím tomu že ten kdo s tím Vitem najel 100k za 3 roky, tak se mu na tom nic neposralo a jestli jo, tak je to teda pěknej krám.

moje hnědá sedma se ted už taky dostala do stavu že o tom autě prostě nevím, a ted to jezdí furt, bud to má nějakej dobrej zákazník, nebo s tím jezdím já pro auta, a nebo s tím jezdí moja s dětma, a prostě ty km skáčou a závady naštestí nic. ted se akorát seřizuje ACC, jelikož tam bylo nefunkční lepené silikonem, německá kreativita, tak jsem dal starší, zajímavé že měsíc fungovalo bez seřízení, než si vzpomělo že by se to mělo seřidit.
kurevtor

#5982 Příspěvek od kurevtor »

kourk píše:
Jaris330D píše:
kourk píše:nechci top... chci aby auto fungovalo.. aby me dovezlo z místa A do místa B. A najelo tak 100 000 - to mam tak na pět let.. :)
Ale zase nechci aby to byl vrak z kterýho chčije olej.. nefunguje podvozek.. cuká automat.. svítí kontrolky motoru a jiný chujoviny.
proste slušný auto co funguje.
Podle me, ale 30 000 kc v prumeru kazdy rok mit bokem. Treba dily na podvozku v dnesni dobe vydrzi uplny hovno. Mne odesli predni velka ramena po 30 000 km a zadni po 20 000 km. Byli to TRWcka, ted tam mam LMI.
hele 20-30 tisíc spolkne ročně každý auto.. spotřebak neberu jako nejaké investice. brzdy oleje a filtry chce každej werk. Jen se bojím toho, že neco koupím a pak to bude chtít repas převodovky.. rozesranej podvozek.. měchy.. rozhašenej motor.. a že to bude chtít každý rok třeba kilo a že me to bude stát jen nervy a prachy.
kourk píše:
Jaris330D píše:
kourk píše:nechci top... chci aby auto fungovalo.. aby me dovezlo z místa A do místa B. A najelo tak 100 000 - to mam tak na pět let.. :)
Ale zase nechci aby to byl vrak z kterýho chčije olej.. nefunguje podvozek.. cuká automat.. svítí kontrolky motoru a jiný chujoviny.
proste slušný auto co funguje.
Podle me, ale 30 000 kc v prumeru kazdy rok mit bokem. Treba dily na podvozku v dnesni dobe vydrzi uplny hovno. Mne odesli predni velka ramena po 30 000 km a zadni po 20 000 km. Byli to TRWcka, ted tam mam LMI.
hele 20-30 tisíc spolkne ročně každý auto.. spotřebak neberu jako nejaké investice. brzdy oleje a filtry chce každej werk. Jen se bojím toho, že neco koupím a pak to bude chtít repas převodovky.. rozesranej podvozek.. měchy.. rozhašenej motor.. a že to bude chtít každý rok třeba kilo a že me to bude stát jen nervy a prachy.
no, pak ale nekupuj starou sedmicku za cenu pod 10% puvodni ceny... to nemyslim spatne jo, ale tak logicky tech aut se nekdo zbavuje, protoze uz to nechce drzet pri zivote takze pokud do toho jdes s tim, ze vychytas levnou super karu kam budes jen tlakovat plyn a jezdit tak to budes asi zklamanej.
Ano bude te to stat nervy a prachy, ale jeste si pripocti cas. Pokud jsi z prahy a budes servisovat u Snejka tak se to da. Pokud sezenes to jedine spravne auto a JaraX se smiluje a bude te brat na servis tak cekacky na mesice a dobrou chut. :lol:
Naopak je potreba pocitat s tim, ze koupe sedmicky rovna se resit motor a prevodovku a elektroniku. Pokud nebudes muset, fajn, bonus, karma, buh te ma rad. Ale neco resit stejne budes muset. Nekupuj si sedmicku pokud se toho bojis.

soukupadam: ci to byl vrak? Tuhle si nevybavim...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5983 Příspěvek od JaraX »

kurevtore nepiš sem sračky,
každej dobře ví že nepojízdná auta beru hned, jo když chce někdo plyn, nebo preventivně přetěsnit motor, tak si hold počká, ale pokud to není třeba, tak se to nemusí honit, nemám žádné nepojízdné zákazníky co by někde čekali na servis,
a ten servis je uplně stejnej jako u 90ky nebo 60ky, prostě tomu musíš rozumět, většina lidí v republice tomu nerozumí, pak itchymu řeknou že na jeho 6er není problém s podvozkem když mu chybělo kus nápravy. prostě je jedno jaky to je, jezdí sem 3ky, 5ky, X5ky,7my, všechny auta namrdany mechanikama, i sedmu můžeš servisovat u pepu, však ti tady klimson psal, sedmu ti poservisuje v republice mraky lidí. :lol: :lol:
soukupadam

#5984 Příspěvek od soukupadam »

Kurevtore ta sedma co sem Jarax dával teď fotky je původně od zakladatele 7er klubu nebo jak to bylo? Měl to i vytetovaný na ruce a pak ji poslal ve strašnym stavu a tetovačku předělal.
Tenhle příběh se vždycky vrátí, docela prdel.

pamatuju tehdy dávno, když bohové byli nemilosrdní tu někdo ukazoval 8er taky se zahradní hadicí na motoru.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5985 Příspěvek od JaraX »

ono to tak bývá většinou, takový ti největší fandové s vytetovaným 7er na ruce maj pak totální vrak,

to je jak tady byla sedma co vyhrává soutěže na všemožných srazech, ale že tam není nikde kryt, nárazník drží na stahovačkách a je to cely takovy zbastleny, to už nevadí, osobně kdybych měl hodnotit nějakej tuning a uvidím tam stahovačky na náranzíku tak jdu pryč. udělat ten airbrush musela byt strašná jebačka, a pak stahovačky a další bastly, nechapu.

https://photos.app.goo.gl/eVxX27QDaEvndLNy7
https://photos.app.goo.gl/1LnPYCXk4pWAoD5E6
https://photos.app.goo.gl/qFo54g1vpfyFASNG9
https://photos.app.goo.gl/B47GK7sbzmbENuY69
https://photos.app.goo.gl/G9XnSrxpAs8pD6pv9
kawaman

#5986 Příspěvek od kawaman »

soukupadam píše:Kurevtore ta sedma co sem Jarax dával teď fotky je původně od zakladatele 7er klubu nebo jak to bylo? Měl to i vytetovaný na ruce a pak ji poslal ve strašnym stavu a tetovačku předělal.
Tenhle příběh se vždycky vrátí, docela prdel.

pamatuju tehdy dávno, když bohové byli nemilosrdní tu někdo ukazoval 8er taky se zahradní hadicí na motoru.
Není to od toho, co si nechal vytetovat logo na ruku, ale od spoluzakladatele. Ale to je v podstatě jedno, vrak jako vrak :)
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5987 Příspěvek od JaraX »

ono stačí jak jsi tehdy ty kawamane dával fotku budíků jak jedeš rychle a většina lidí na tom FB klubu se divila proč mu nesvítí žádné kontrolky :D
takže asi tak k tomu FB klubu, většina lidí tam to kupuje sama, kupují vraky, pak se diví že se to strašně sere a pak tam píšou kecy že sedma bez AD je to samy co s AD a jak je to strašně poruchovy.
vlastnemec

#5988 Příspěvek od vlastnemec »

JaraX píše: udělat ten airbrush musela byt strašná jebačka, a pak stahovačky a další bastly, nechapu.
Kurva tady máte airbrush se kterým byla jebačka.
https://khvopava.rajce.idnes.cz/Sraz_am ... 13_12_.jpg
cheater

#5989 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 22:51, celkem upraveno 1 x.
Filozof

#5990 Příspěvek od Filozof »

Čím více se bavím s lidmi co vlastní e65 a chtějí je mít ok tak ročně ty auta většinou 50-70k spolknou no je to daň že je to BMW nejvyšší třídy...
Pak je par lidi co do toho skoronic nedají jen nejnutnější spotrebák ale auta jsou pojízdné polovraky co nejsou moc prodejné...

Prostě si přiznejte že provozovat 7er je prostě drahá sranda a obhajovat to mohou jen servisáci a fandové co jim nevadí třeba během 5let do toho nacházet 200k a více

Pro srovnání kamarádův vw passat rok 2005 najede cca 15tis ročně a servis cca 10k maximálně většinou kolem 7k za poslední 4roky
Druhej má 320d touring náklady kolem 16k ročně a najede přes 20tis km. Superb kombi náklady cca 18tis ročně najede přes 35tis km...

Takže ty 7er jsou dost nákladné ale chci jen poukázat na kourka co tvrdí že všechny auta chtějí 30k.

Jo a pro pobavení fiat panda 1,2i 69k nájezd náklady za posledních 6let cca 12tis dohromady to je 2tis ročně :-D a najede cca 10tis ročně.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5991 Příspěvek od JaraX »

ale to jen proto že ti lidi to prostě nemají ve stavu, ted jsem dělal servis na E91 za 70 a servis za dalších 70k tam zůstal, a jednou jsem dělal na E46 servis za 200k,
a o tom co lidi cpou do E39 se vůbec nebavím, je to prostě o tom že lidi s trojkou jsou tak nějak rádi že to jezdí, a dost věcí neřeší, a lidi se sedmou co ji chcou mít pěknou opravují každou nefunkční PZ CA kliku a výhřev rezervy
soukupadam

#5992 Příspěvek od soukupadam »

.
Filozof

#5993 Příspěvek od Filozof »

no máš pravdu ale taky jen z části. Víš ono do e46 dát 200k se mi zdá nesmysl pokud to není nějakej klenot či M3.

Prostě pokud koupíš auto co bylo v krásném stavu garážované má třeba 70tis km či kilo najeto tak ten servis není tak extrémní jako u auta co má výbavu 10x větší je to vlajková loď dané třídy navíc například 400k na hrbu někdy i více.

Jako obdivovatel 7er musím přiznat i po rozhovorech s x majiteli 7er od e38 i e65/e66 že ty auta prostě chtějí svoje a servis obyčejného auta co je v pěkném stavu oproti 7er bude vždy prostě jinej level.

Kdybych jezdil nějakou zachovalou MAZDOU 6 kombi v slušné výbavě a co má skutečných třeba 80-120tis km po pečlivém majiteli věřím že servis bude v pohodě při cca 10-15tis km ročně.

Sám dnes musím mít zašifrovaný soubor s náklady na starou e38 co servisuji a to by chtěla mnohem více peněz než ji dokážu poskytnout. Jen original čidlo s olejem automatu a zadní pneumatiky a hned bude 2,5 + 6,6k + 5,5k pryč během jednoho měsíce.
A to mě čeká klimatizace komplet 6k + 2k a je to starej krám co by klidně dalších 20k spolknul ihned k tomu navíc ... :roll:
PAk někdo kroutí hlavou jakto že auto sežere 30-50k ročně ...no prostě sežere ... a sám kroutím hlavou proč živím e38....když jiným stačí dát 10-15k za servis ročně a auto mají v pěkném stavu udržovaném.¨

Prostě jsou ty 7er nákladné když mají svůj věk a velký nájezd chtějí generálku poloviny auta ...
Je na nich krásné ten motor a výbava a požitek z jízdy a stovky variant interiéru to je moc fajn.
Ale jak říkám není to pro každého proto je možná maximálně pár stovek nadšenců v čr .... možná desítek ryzích fandů co tyto auta mají.

Občas to chce se zastavit a nalét si čistého vína a ukázat si realitu. Pokud bychom se bavili aut v dané kategorii tak jasně není se o čem bavit MB i AUDI i JAGUAR má své mouchy a servis bude podobně nákladný.

Je to holt koníček a není levný. Pokud někomu stačí levnější auto obyčejnější nonBMW většinou ten servis je taky rozumný co tak sleduji kolem sebe. A rozhodně to nemusí být vraky ale prostě jen obyčejné auta co nijak neoslní ale ani nestojí lopaty peněz.
cheater

#5994 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 22:51, celkem upraveno 1 x.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5995 Příspěvek od JaraX »

dynamic drive se dá dodělat, ale musíš mít zkušenosti a čas, a pak to stojí peníze, za 20k to dobře nikdo neudělá.

nejhorší jsou první majitelé, ti na ty auta serou nejvíc.
mi se Snejkem jsme takoví jako doktoři, a to musíš mít zkušenosti a cit, přijde to 50 letech člověk, co chlastal, fetoval a je prostě v 50ti v prdeli a do toho má raka, pak ti přijde 50letej člověk co žil aktivním životem a žil zdravě a ty víš že když mu vyléčíš raka, tak máš super člověka co bude dlouho žít, a pak máš mechaniky kterým přijde ten lepší s rakem ale oni ho léči na jinou nemoc co nemá.
prostě se projedeš, a vidíš že aha, tady to je ok, to je ok, podvozek se chová jak má, tam to je to, tady to je to, a víš že se do toho dá 150k a je to cumel ale máš auta kde ani dvojnásobná částka nepomuže.
a pak máš auta co nechcou skoro nic, ale těch je málo.
kourk

#5996 Příspěvek od kourk »

jaraxi nebo snejku.. jen pro zajímavost se zeptám. nakolik by vyšla slušná krátká 745i se základní vybavou? žádný individual nebo stropní klima či lednice.. to mi je vše k prdu. proste podvozek komforty hudba a ten základ?? S tím že by se na tom udelal servis co to potřebuje + lpg.. aby to bylo slušný auto co v pohodě najede dalších 100 - 150 tis a nebude chtít zásadní věci? asi bych neřešil kde a za kolik ste auto koupili.. v jakým bylo stavu původně.. kolik pak byl servis.. kolik máte zisk. Proste stylem - mam tady 745.. je v cajku.. je to slušný auto.. mechanicky naproste v pořádku.. udelal jsem servis.. udelal jsem lpg.. auto je proste v cajku. chci za něj 200..250..300??
Ctel jsem zkusit sedmu jako moje vlastní druhé auto a třetí do rodiny.. nicméně neměl bych náladu ani čas ani nervy s tím pak každou chvíli jezdit po servisech a řešit zásadní a drahý věci! a taky mě sere dávat peníze do auta na ukor jiných věcí.. nemam se špatně.. ale volné miliony nemam!! ;)
další věc jak moc sedmě vadí krátké trasy? nejvíc jezdím trasy tak 15-40km.
proste přemýšlel jsem nad tím jako nad mým second car.. ale nevím co jak ted bude. Budu muset ted pořešit i své primární auto.. a tam jsou zcela jiné požadavky typu aby to utahlo střední karavan či vozík s motorkama, dalo se s tím zajet na polnačku nebo louku, trochu to jelo a bylo to levné a nenáročné! :) tam mi nejlíp vychází x3.. ale to budu mít dotazy v jiném vlákně!
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5997 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

kourk: u takej 7 pocitaj 250-300, skor 300... btw. 7er sa v zaklade nekupuje, to by si uz mal vediet (a to nemyslim ako vysmech) :lol: to druhe auto, tam trosku odboc a zistis ze najlepsie vychadza Forester, nie X3 lebo ta je vsetko len nie nenarocne a nekazive auto :lol:
d(- -)b
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#5998 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Myslím, že také hodně záleží u takto starého auta na tom, jak moc jsi ochotnej brát některé věci jako "vlastnost" nebo je řešit/platit...
“Ability is what you're capable of doing.”
pGb

#5999 Příspěvek od pGb »

Tak já se to svoje snažím udržovat. Mám co se týče stavu a výbavy nějaký střed. Koupil jsem to na údajném 180tkm, teď mám 330tkm a pořád něco řeším. Ale spíš řeším spotřební materiál který se opotřebuje. Tlumiče, brzdy, oleje atd... nějaký drobností jako parkovací čidla, jeden SC zámek. Příští rok mě zase čekají svíčky, celej podvozek, olej v převodovce, možná hydroměnič, letní gumy, možná rozvody a diferenciál. Když to tak sečtu, tak letos minimálně 80, příští rok dalších 80-120. Jo a jezdím s tím denně a to auto je super.

Dalo by se to ale trápit i bez velké části výše zmíněných investic. Ale dělal bych z toho vrak.
m4zzy

#6000 Příspěvek od m4zzy »

JaraX píše:ono to tak bývá většinou, takový ti největší fandové s vytetovaným 7er na ruce maj pak totální vrak,

to je jak tady byla sedma co vyhrává soutěže na všemožných srazech, ale že tam není nikde kryt, nárazník drží na stahovačkách a je to cely takovy zbastleny, to už nevadí, osobně kdybych měl hodnotit nějakej tuning a uvidím tam stahovačky na náranzíku tak jdu pryč. udělat ten airbrush musela byt strašná jebačka, a pak stahovačky a další bastly, nechapu.

https://photos.app.goo.gl/eVxX27QDaEvndLNy7
https://photos.app.goo.gl/1LnPYCXk4pWAoD5E6
https://photos.app.goo.gl/qFo54g1vpfyFASNG9
https://photos.app.goo.gl/B47GK7sbzmbENuY69
https://photos.app.goo.gl/G9XnSrxpAs8pD6pv9
jaj, to jsem viděl naživo, když jsem u Jaraxe přebíral auto. Sem se nestačil divit, když majitel říkal, že s tím jezdí na soutěže :shock: :shock: :roll: :roll:
Odpovědět