Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Znáte někdo nebo už jste se byli podívat
Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat
ono jde o to jak moc to chceš TOP,
- soukupadam
Presne tak. Nekdo ti rekne hele to se vubec nesere, porad to jezdi cili nemeckej top zustand, ale pritom by to spolklo dve kila jak nic.
A dalsi ti zas rekne to se furt sere, ted jsem musel menit hromadu spotrebaku.
A dalsi ti zas rekne to se furt sere, ted jsem musel menit hromadu spotrebaku.
nechci top... chci aby auto fungovalo.. aby me dovezlo z místa A do místa B. A najelo tak 100 000 - to mam tak na pět let.. 
Ale zase nechci aby to byl vrak z kterýho chčije olej.. nefunguje podvozek.. cuká automat.. svítí kontrolky motoru a jiný chujoviny.
proste slušný auto co funguje.

Ale zase nechci aby to byl vrak z kterýho chčije olej.. nefunguje podvozek.. cuká automat.. svítí kontrolky motoru a jiný chujoviny.
Zalezi, co te bude srat a co ne. Me sere kdejake tuknuti, zavrzani. A pak zalezi jakou mas smulu a jake stesti. Vcera jsem jel do Hradce a pri pridani plynu najednou auto jelo na 7 valcu. Diag jsem nemel u sebe a uplne jsem se opotil a rikam, " kurva, co to je, takovou dobu nic a najednou tohle". Zrovna jsem jel pro lanko od kapoty do Stratosu. Zastavim na benzince, otevru kapotu a kontroluju hadicky od LPG, podtlakove hadicky a jeste me napadlo rozdeklovat kryty a mrknout na civky a svicky. A co jsem nenasel. Normalne vyskocila civka. Tak jsem to zacvakl a jel vesele dal. Serou se spotrebni veci, jako u kazdeho jineho auta. Jeste musim vyresit automat a budu spokojen jeste vic, ale kdybych to neresil, tak se taky hovno stane a bude to porad jezdit. Kdyz ti bude chcat olej z motoru, tak to taky bude jezditkourk píše:mě by něco takového uplně stačilo.. krátká 745i aby měla základní vybavu. pokud by byl motor, převodovka a podvozek v pořádku.. strčil se do toho plyn.. udělal zakladní servis.. tak za dvě kila super auto. Jen mam obavu aby se to pak nesralo. Jsou tu názory jak auto najede stovky tisíc a nic nechce.. Snejk ani nemení olej. A pak je tu vlákno, kde se vypisuje nejaký servis.. a tam se to motá ve statisícíchettore píše:https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/bmw-745i-e65-individual/1130441136-216-4550Takže netuším co si myslet.

Podle me, ale 30 000 kc v prumeru kazdy rok mit bokem. Treba dily na podvozku v dnesni dobe vydrzi uplny hovno. Mne odesli predni velka ramena po 30 000 km a zadni po 20 000 km. Byli to TRWcka, ted tam mam LMI.kourk píše:nechci top... chci aby auto fungovalo.. aby me dovezlo z místa A do místa B. A najelo tak 100 000 - to mam tak na pět let..
- Don
Tak on ten automat uz od novoty nebyl nic moc... take vetsinou v recenzich dostal kartac, ale dost tomu pomohly nove SW. Ted uz maji neco nalitano, tak se da ocekavat, ze nebudou podrazovat idealne ani zrepasovane
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
- soukupadam
Hele me by zajimalo jaktoze maji nektery auta na sport volantu jakoby ten otisk airbagu pod deklem a nektery to nemaj?
hele 20-30 tisíc spolkne ročně každý auto.. spotřebak neberu jako nejaké investice. brzdy oleje a filtry chce každej werk. Jen se bojím toho, že neco koupím a pak to bude chtít repas převodovky.. rozesranej podvozek.. měchy.. rozhašenej motor.. a že to bude chtít každý rok třeba kilo a že me to bude stát jen nervy a prachy.Jaris330D píše:Podle me, ale 30 000 kc v prumeru kazdy rok mit bokem. Treba dily na podvozku v dnesni dobe vydrzi uplny hovno. Mne odesli predni velka ramena po 30 000 km a zadni po 20 000 km. Byli to TRWcka, ted tam mam LMI.kourk píše:nechci top... chci aby auto fungovalo.. aby me dovezlo z místa A do místa B. A najelo tak 100 000 - to mam tak na pět let..
v inzerátu - provedené opravy během dvou let.. jako tohle je přesne z čeho mam můru!! že neco koupím a během dvou let budu muset dělat tolik věcí.. když by to někdo spočítal.. tak je to určitě servis za statisíce.540david píše:https://auto.bazos.cz/inzerat/103743891/BMW-e65-750i-270-KW-SLEVA-40-000-tis-Kc.php
nebyl jste se někdo mrknout?
- soukupadam
Jenze zrovna tohle auto uz tu bylo. Je k tomu zajimavej pribeh kdy to soucasny majitel koupil jako totalni mrdku, tak do toho holt musel nasypat
proč dělat repas převodovky, když druhá stojí 10k starší
Asi tak, ja proste koupim jinou za 8000 kc i s menicem, ktera ma najeto do 200 000 km. U me to muze delat jen menic, tak udelam repas a hotovo, ale nejdriv mne to nekdo musi zkouknout. Treba Jarax
, ale problem je cas. Stejne s nim budu muset dohodnout serizeni LPG, jestli si na me udela cas.

kourk to se taky není čemu divit,
je to totiž todle auto, když jsem to viděl, málem jsem se poblul, věci jako brzdy zapojené zahradní hadicí atd. a do takové auta můžeš vrážet věčně.
https://jaraxnet.rajce.idnes.cz/jakou_7er_nekupovat
je to totiž todle auto, když jsem to viděl, málem jsem se poblul, věci jako brzdy zapojené zahradní hadicí atd. a do takové auta můžeš vrážet věčně.
Mám pocit, že spousta lidí si tu myslí, že koupí limuzínu za pár šupů v super stavu dají tomu základní servis za pár tisíc a předělají to na plyn a už si budou jen užívat spotřebu paliva jaku u dýzlu. Pak to dopadá tak, že se jim celkem často něco pokazí a ano neustále nahání Jaraxe a Snejka a čekají týdny/měsíce na termín, a tak furt dokola.
Teď řeším servis po koupi a z toho, co jsem pochytil, je absolutně nezbytné, nikoliv však nutně postačující, minimum vyměnit olej za 5W40 a vyměnit termostat za ten se sníženou teplotou. Ten původní termostat je kurvítko, kvůli kterému odchází rychleji těsnění v motoru a hadice a jistě i další věci. Takže myslím, že je lepší je preventivně vyměnit a komplet přetěsnit motor, i když vše momentálně funguje, a pak mít klid a jezdit. N62 jsou spolehlivé motory, ale potřebují mít udělanej tento servis, aby dlouhodobě fungovaly bezproblémově, jak se tu píše. A pokud chce někdo plyn, tak jej udělat až po přetěsnění. Né že by to obráceně nešlo, ale jinak je potřeba dělat některé montážní činnosti 2x, což stojí zbytečně peníze a jistě i demotivuje servisáka.
Takže za mě: raději udělat pořádnej servis, abych pak mohl pořádně jezdit.
Teď řeším servis po koupi a z toho, co jsem pochytil, je absolutně nezbytné, nikoliv však nutně postačující, minimum vyměnit olej za 5W40 a vyměnit termostat za ten se sníženou teplotou. Ten původní termostat je kurvítko, kvůli kterému odchází rychleji těsnění v motoru a hadice a jistě i další věci. Takže myslím, že je lepší je preventivně vyměnit a komplet přetěsnit motor, i když vše momentálně funguje, a pak mít klid a jezdit. N62 jsou spolehlivé motory, ale potřebují mít udělanej tento servis, aby dlouhodobě fungovaly bezproblémově, jak se tu píše. A pokud chce někdo plyn, tak jej udělat až po přetěsnění. Né že by to obráceně nešlo, ale jinak je potřeba dělat některé montážní činnosti 2x, což stojí zbytečně peníze a jistě i demotivuje servisáka.

Takže za mě: raději udělat pořádnej servis, abych pak mohl pořádně jezdit.

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo to je pravda, temer vsechny auta na dily co jsou maji najeto do tech 200k -)
Nechapu treba to drevo, proc rupne. Ruplo i me, jak byli ty velka vedra, tak jsem jednoho sedl a vsiml jsem si tech prasklin. Jak v predu, tak i vzadu. Budu muset sehnat jiny, ale to jsou zavady, ktere se resi, az naposled.JaraX píše:kourk to se taky není čemu divit,
já třeba nejsem zastáncem toho přetěsnovat suchej motor, dokud to neteče je nesmysl to přetěsnovat, navíc většinou stačí udělat gufera, víka, altík, vakuovku, malá prsa a je klid, pak zbývá jen trubka, ale ta je celkem vyjímečná.
samozřejmě pokud někdo chce přetěsnit celej motor, nemam s tím problem, ale prostě co je sníženej termostat, tak je celkem od trubek klid.
samozřejmě že pokud to má najeto 400k, tak to chce rovnou i rozvody, hlavy atd, at je to top.
taky pozoruju že čím víc sedma jezdí, tím mín se sere, nejvíc penez u mě nechají lidi s nejmenším nájezdem, a ti co s ní jezdí furt jen mění olej.
u té sedmy je to prostě o tom co člověk koupí za kus, většina už jsou vraky a chce to hledat pěknou a nebo ji udělat, pokud to není uplnej vrak.
samozřejmě pokud někdo chce přetěsnit celej motor, nemam s tím problem, ale prostě co je sníženej termostat, tak je celkem od trubek klid.
samozřejmě že pokud to má najeto 400k, tak to chce rovnou i rozvody, hlavy atd, at je to top.
taky pozoruju že čím víc sedma jezdí, tím mín se sere, nejvíc penez u mě nechají lidi s nejmenším nájezdem, a ti co s ní jezdí furt jen mění olej.
u té sedmy je to prostě o tom co člověk koupí za kus, většina už jsou vraky a chce to hledat pěknou a nebo ji udělat, pokud to není uplnej vrak.
Jeste bych i preventivne udelal to tesneni mezi prevodovkou a motorem, to jedine Snejk pred 6 lety neudelal a ted mne to tam lehce tece.
-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 22:51, celkem upraveno 1 x.