Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e46 320d - separátor oleje - mám ho vůbec ?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Poolar

e46 320d - separátor oleje - mám ho vůbec ?

#1 Příspěvek od Poolar »

Ahoj,

Může mi tu prosím někdo poradit? mám e46 touring 320d po face 110kw z roku 2002 a kamarád mi poradil že mám nechat vyměnit separator oleje, že prý se na něj zapomíná.
Jel jsem do servisu a tam mi řekli že mám verzi kde žádný není že, stačí pouze vyčistit přepadovou komoru kde dochází ke srážení. Je to možné?
Mám obavu jen z toho že mi to mohli říct na uklidnění a neřešili to.
Dočetl jsem se dost toho, že třeba při nevyměnění a v kombinaci s jinym problémem odešel motor.

děkuji za odpověď
TurboShnek

Re: Separátor oleje

#2 Příspěvek od TurboShnek »

Poolar

#3 Příspěvek od Poolar »

Aha, takže to tam stoprocentně vždy je a mě řekli že to tam není protože je to jinak.. a jelikož jsem koupil auto se 150000 a do té doby než jsem ho koupil s tím podle historie a předchoziho majitele nikdo nic nedělal tak pochybuji, že tam bude ten specialní. dik za info mrknu se na něj.
TurboShnek

#4 Příspěvek od TurboShnek »

Poolar píše:mě řekli že to tam není
Možná tím mysleli že tam není ten starej papírovej typ ale novější "vortex" který je "bezúdržbový", což jsem si taky myslel, ale není to pravda, aspoň pokud si auto hodláš nechat dýl než je záruční doba. Nedávno tady jeden člověk řešil problém s e90 320d kde měl ten novější bezúdržbový typ, ten se mu ucpal a začal mu stříkat olej z plnícího víka. :lol: Tak ho vyměnil a dalo to pokoj. Já bych doporučil ho taky preventivně vyměnit.
MrScully

#5 Příspěvek od MrScully »

Já o separátoru oleje nevěděl zhola nic, než se mi v E46 330i kdysi rozpadl motor :D Prý kombinace neměněného separátoru, ostřejší zimy a ježdění krátkých tras. Výměna motoru asi za 40+ tisíc... tohle se bohužel v příručkách nepíše, no. Co si člověk nezjistí někde na fóru, to neví.
hansm5

#6 Příspěvek od hansm5 »

nech ho vymenit a rovnou nech zaslepit virive klapky...ty jsou vetsi problem jak separator :D
Odpovědět