Tak dneska jsem měl možnost se svézt v MB ML 63 AMG SUVčko 6,3 litr s 2x turby měli jsme málo času tak to byl takovej rychlej start raketoplánu na chvilku mě povozil ....ehm no masakr opravdu těch 510koní jede jak splašený ....fakt poprvé přiznávám že jsem měl strach jako spolujezdec. Mám přislíbeno jak bude více času že si to mohu projít mrknout na motor atd.
Ale pocity jsou z auta dost silné. Je to majestátnost auta, sedačky parádní nastavování je zajimavé ale neměl jsem času si stím hrát dlouho ani výbavu nějak študovat hodiny prostě to byla rychlá akce ale i tak bych spíše osobně preferoval sedan či limuzínu ala Sko či BMW 7.
A jako firemní přibližovadlo je to bomba auto. Musím uznat že mimo BMW je i MB číslo dvě v mé oblíbenosti hlavně ty vrcholné verze AMG mají něco do sebe.
Mám zkušenosti ještě s Skem V8 500 benzínem starší model cca 2009 a naftou a taky parádní vozy majestátní ale prostě mě to nebere ta nafta krom tedy motoru V8 v benzínu to bylo fajn ale nebyla to taková raketa jak AMG 6,3i .
Už chápu jaraxe že ty AMG jsou BEST ...dnes tedy zkušenost s autem co má přes 500hp v SUV zvuk parádní a chování auta taky neuvěřitelný. cvičí stím jak kdyby auto mělo poloviční váhu...
No byl jsem pak rád že jsem z toho vylezl...
Takže pokud někdo uvažuje nad AMG v Sku nebo SUV co dělá MB bude to jistě zajimavá volba po e65 ikdyž náklady na servis budou trochu jinde....
Jen ta spotřeba byl jsem upozorněn je 15-18L když jezdí na pohodu velice klidně delší trasy...takže spíše 20+
To dle mého 760i bude méně žíznivá ....tady se pohybujeme asi taky dle toho jakou má majitel nohu a pokud někomu je spotřeba totálně ukradená tak jezdí a neřeší ale osobně bych preferoval limuzínu jak SUV a klidně 300-370hp bohatě dostačuje ...
Ono auto co má 2,4tuny v SUV má jiné chování jako limuzína co má 2,1 klidně o 150hp méně a více by mi vyhovovala limuzína a ta 745-750i musí bohatě dostačovat ikdyž nemají 2turba navíc jak AMG ....