Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

konverze setrvačníku - Valeo KIT4P

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Henry_E90

konverze setrvačníku - Valeo KIT4P

#1 Příspěvek od Henry_E90 »

Rád bych poprosil zkušenější s radou ohledně konverze dvouhmoty. V rámci teoretické roviny jsem tohle vždycky zavrhoval s tím, že "zrušení" dvouhmoty může/bude zvyšovat zatížení pohonného ústrojí vibracemi. Nicméně v rámci průzkumu trhu a hledání cen dílů jsem narazil na sadu od Valea a začalo mi vrtat hlavou, proč se vlastně tyhle konverze nabízejí (protože mi to přijde podobně prospěšné jako kuchání DPF) a proč se dá koupit zrovna od Valea a ne nějakého Franty nebo Číňana... No a google mi vyhodil například tento https://autobible.euro.cz/porucha-dvouh ... ik-reseni/ článek, který představuje (asi) necelý rok starou novinku, a to sady KIT4P. Z popisu to vypadá jako docela zajímavá věc, ale nedokážu posoudit, do jaké míry je to marketing a ve skutečnosti je to to stejné, co se do teď nedoporučilo, a do jaké míry určitá revoluce na tohle téma?
TurboShnek

Re: konverze setrvačníku - Valeo KIT4P

#2 Příspěvek od TurboShnek »

Odpověď je jednoduchá, lidi nemají prachy na novej 2 hmotovej setrvačník a hledají všelijaký způsoby jak to udělat aby ho nemuseli kupovat. :lol:

Ten dvou hmotovej setrvačník tam není jen tak pro srandu, a když ho vyměníš na obyčejnej budou se ti přenášet vibrace do auta. Když nemáš peníze na setrvačník, a tvoje luxusní BMW ti vibruje jako traktor a vlastně už nemáš BMW, není lepší si prostě koupit něco na co máš peníze a co ti bude správně fungovat? :unsure:
Henry_E90

#3 Příspěvek od Henry_E90 »

kalasnikov471: Skoro bych řekl, že to není ani reakce ne můj dotaz. Jak jsem sám psal, znám obecné poučky o konverzi jednohmoty za dvouhmotu. Jenom jsem se psal na konkrétní sadu ValeoKIT4P. Souvislost s tím, na co mám a nemám peníze bych v tom asi nehledal :D
inspi1981

#4 Příspěvek od inspi1981 »

kalasnikov471 píše:Odpověď je jednoduchá, lidi nemají prachy na novej 2 hmotovej setrvačník a hledají všelijaký způsoby jak to udělat aby ho nemuseli kupovat. :lol:

Ten dvou hmotovej setrvačník tam není jen tak pro srandu, a když ho vyměníš na obyčejnej budou se ti přenášet vibrace do auta. Když nemáš peníze na setrvačník, a tvoje luxusní BMW ti vibruje jako traktor a vlastně už nemáš BMW, není lepší si prostě koupit něco na co máš peníze a co ti bude správně fungovat? :unsure:
A proto lepíš svoje auto těma vychytanejma opravama? :P
MattyX Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1778
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Pokud se ti jedná o sportovní úpravu tak jednohmota ano - ale přinese to s sebou jisté dávky nekomfortu. Každopádně valeo nebrat ani omylem.
Normálně novou dvouhmotu dej a neřeš ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
TurboShnek

#6 Příspěvek od TurboShnek »

kalasnikov471 píše:A proto lepíš svoje auto těma vychytanejma opravama? :P
Některý věci jo protože nejsem padlej na hlavu abych utrácel peníze na všelijaký předražený gumičky. Auto díly a nemovitosti jsou jedny z nejpřeraženějších věcí na světe. :ja_nic:
BudVlad
Klubové ID: 1841

#7 Příspěvek od BudVlad »

kalasnikov471 píše:Odpověď je jednoduchá, lidi nemají prachy na novej 2 hmotovej setrvačník a hledají všelijaký způsoby jak to udělat aby ho nemuseli kupovat.
Můj jednohmotný hliníkový SPEC setrvák stál o dost víc než dvouhmotný. Samozřejmě že musíš použít odpruženou spojku a žádné vibrace se nepřenáší.
Mám na prodej téměř nový dvouhmotný 21207559529.
Odpovědět