Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Radio v BMW X6

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Aligator

Radio v BMW X6

#1 Příspěvek od Aligator »

Zdravím všechny příznivce této značky,
mám malý dotaz, má někdo z majitelů vozu X6 problém s " chytáním stanic" v rádiu na IDrive ?
Můj problém spočívá v tom, že když se dostanu mimo město kde bývá signál slabší než ve městě plném zesilovačů, rádio zcela ztrácí signál. V ostatních autech to hraje zcela normálně, nebo alespoň některé stanice.
Někde jsem četl, že může být problém v zesilovači v žraločí ploutvi na střeše.
Má s tím někdo zkušenosti ? Dík za jakýkoliv postřeh. :D :D
inspi1981

Re: Radio v BMW X6

#2 Příspěvek od inspi1981 »

Muze to byt spousta věci-kabel, zesilovac, radio…
Jen ne anténa v ploutvi, protože tam není nic pro radio
Michal595

#3 Příspěvek od Michal595 »

Skusim sa opytat nedaval si nahodou nejake ine ziarovky do EA?myslim miesto klasickych H8..
Aligator

#4 Příspěvek od Aligator »

Chápu že to může být cokoliv ale někde jsem právě vyčetl ( i když to může být asi blbost) že zesilovač pro radio je právě v té ploutvičce, střešní tapec abych to zjistil se mi demontovat právě pro to nechce...proto se tady ptám.
Měl jsem to na diagnostice a v tomto směru se na nic nepřišlo.
Jinak mi CD, AUX hrají úplně normálně.
Aligator

#5 Příspěvek od Aligator »

Michal595 píše:Skusim sa opytat nedaval si nahodou nejake ine ziarovky do EA?myslim miesto klasickych H8..
Žárovky ani nic jiného jsem doposud neměnil, maximálně jsem to měl na diagn. a tam nebyl žádný problém. Mám tam instalované ale kamery, přední i zadní ale to s tím asi nesouvisí, protože po odpojení napájecího kabelu do kamer je to pořád stejné...rádio šumivě ztrácí signal..
Michal595

#6 Příspěvek od Michal595 »

Ok, lebo ja som raz menil EA najpv bolo vsetko ok a potom mi zacalo sustit radio presne ako pises ked som siel mimo mesta, pozeral mi to jeden chalan a zisttil ze to robilo jedno svetlo, sice svietilo normalne ale proste robilo to bordel, ked som prehodil tak uz to ide okej...
Aligator

#7 Příspěvek od Aligator »

Michal595 píše:Ok, lebo ja som raz menil EA najpv bolo vsetko ok a potom mi zacalo sustit radio presne ako pises ked som siel mimo mesta, pozeral mi to jeden chalan a zisttil ze to robilo jedno svetlo, sice svietilo normalne ale proste robilo to bordel, ked som prehodil tak uz to ide okej...
Dík za postřeh,
je možné že to měnil můj předchozí majitel ale o tom nic nevim,,,kdyby měly žárovky jine parametry, snad by to hlasil palubák. Můžeš poradit co je vlatně EA ? ... ve předu je denní svícení v kroužcích kolem dálkových světel a tam jsou tuším H7..
Michal595

#8 Příspěvek od Michal595 »

Vo vseobecnosti mi hovoril ze aj hovadina co neni origo niekedy moze robit bordel v sieti...
Myslel som denne svietenie tie kruzky, neviem aky mas rocnik ci uz fl alebo pred, ked pred fl tak su zlte, ja som so daval aby svietili bielo cize nejake ledkove, origo som tam mal myslim zlte H8...palubak mi vtedy nehlasil nic, ten hlasil ked prestali uplne svietit preto ma to ani nenapadlo, teraz to svietilo normalne len rusilo radio...
Aligator

#9 Příspěvek od Aligator »

Michal595 píše:Vo vseobecnosti mi hovoril ze aj hovadina co neni origo niekedy moze robit bordel v sieti...
Myslel som denne svietenie tie kruzky, neviem aky mas rocnik ci uz fl alebo pred, ked pred fl tak su zlte, ja som so daval aby svietili bielo cize nejake ledkove, origo som tam mal myslim zlte H8...palubak mi vtedy nehlasil nic, ten hlasil ked prestali uplne svietit preto ma to ani nenapadlo, teraz to svietilo normalne len rusilo radio...
Mám ročník 2012,,,a myslím že svítí do LED WHITE,,, asi je taky rozdíl jestli máš M-packet nebo klasiku, já mám klasiku sice do sportu ale ale očesanou i o modul BlueThoot,,,což mě tak sere...Menší Face lift byl u tohoto modelu tuším v r. 2011, Samozřejmě plná palba byla asi až u ročníku 2014 . Musím říct , že palubák mezi budíkama patří mezi nejhorší v takové třídě...retro podsvícení a nulové info...v době 2011 to mohli někam posunout..
Odchodím sice od tématu ale je to tak....Ty máš taky X6 ??
Michal595

#10 Příspěvek od Michal595 »

Tak to uz mas fl verziu tam uz to budes mat origo biele takze moje “rady” ti moc nepomohli:)
X6 som mal teraz mam ale x5 ale ono je to v podstate dost rovnake..x6 je neprakticka x5 ale zase vacsia imidzovka:)
Aligator

#11 Příspěvek od Aligator »

Michal595 píše:Tak to uz mas fl verziu tam uz to budes mat origo biele takze moje “rady” ti moc nepomohli:)
X6 som mal teraz mam ale x5 ale ono je to v podstate dost rovnake..x6 je neprakticka x5 ale zase vacsia imidzovka:)
OK..dík za srovnání..Rady pomožu ledajake ale v dnesni technologii sa težko vyznat..proto tak trocha hledám rady na netu...samozřejmě ,,,nejlíp service,,,ale tak někdy proč...
OK,, X5 beru jako prostorné učelné SUV, kde dáš kufr, lyže i dětský kočár,, :D Já X6 kupoval víceméně pro sebe a sem tam nějakou stopařku...malý prostor v zadu mám na háku,,, je to líbivé auto..
Jen se nesmí srát,,,ale to asi jako všechny ostatní...Zatím mám štěstí, jezdí jak jsem si představoval..
inspi1981

#12 Příspěvek od inspi1981 »

Jak jsem psal, v ploutvi není nic spolecnyho s radiem. Diversity je ve dveřích kufru. To jsou zase rady na internetu :roll:
Odpovědět