Nazdar. Chcel by som sa opytat ci neviete nahodou preco mi tecie olej zo spodku turba ? Na fotke to sice nevidno ale na spodku kde su napisy je olejova skvrna. Od oleja je taktiez aj hadica ktora vedie do vahy vzduchu. Taktiez som sa docital zevraj na hadici od intercooleru ma byt taky olejovy film, no ak som dal dole hadicu ktora sa napaja na EGR tak tam bolo toho oleja viacej.
Fotka: https://imgur.com/ZKSDkDH
Predosli majitel tam lial 5W30 Castrol. Auto ma "320k" no vskutocnosti neviem. Nieje to riedky olej ? Nemal by som prejst na 5w40 ?
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 - Tecie olej z turba
-
- TurboShnek
Re: E46 - Tecie olej z turba
Nejspíš to už máš vyběhaný. Vrtulkou můžeš zahýbat a zkontrolovat jestli má vůli ze strany na stranu (nějakou bude mít ale neměla by se dotýkat stěn), a pak za ní zatáhnout a zastrčit, takhle by neměla mít žádnou vůli. Vrtulka taky nemá být nijak poškozená.
Kromě toho, je velmi důležitý měnit separátor oleje, kdy byl naposledy měněnej?
Olej můžeš používat buď 5W30 nebo 5W40, já používám GM Dexos 2 5W30.
Kromě toho, je velmi důležitý měnit separátor oleje, kdy byl naposledy měněnej?
Olej můžeš používat buď 5W30 nebo 5W40, já používám GM Dexos 2 5W30.
-
Separator ma uz 30k. Nevies kam vedie tato rurka ? https://imgur.com/zFIjwxT ? Pretoze mam teoriu ze stadial to vsetko ide dnu k turbu a potom mi to tecie popod tamto tesnenie.
(ta rurka je pod vzduchovym filtrom a vahou vzduchu, nanu sa navlecie rura ktora ide na vahu vzduchu a na turbo)
(ta rurka je pod vzduchovym filtrom a vahou vzduchu, nanu sa navlecie rura ktora ide na vahu vzduchu a na turbo)
- TurboShnek
Pokud je to starej flanelovej typ separátoru tak by to už chtělo ho vyměnit. Já ho měním každý 2 roky.
Ta trubka jde do truba, skrz ní (a přes filtr vzduchu který je na konci) turbo saje vzduch který pak tlačí do chladiče, a tou velikou gumovou trubkou kterou máš na pravý straně do motoru.
Ta trubka jde do truba, skrz ní (a přes filtr vzduchu který je na konci) turbo saje vzduch který pak tlačí do chladiče, a tou velikou gumovou trubkou kterou máš na pravý straně do motoru.

Tou malou hadicí jde vzduch z odvětrávání klikové skříně - separátoru, který se před turbem napojí na čistý vzduch z filtru. Jestli ti tudy jde do sání olej, tak ti nefunguje separátor.
-
Dakujem obom, zas som o nieco mudrejsi
Mam tam bezudrzbovy separator ale vymenim ho spolu s olejom a filtrami. Vrtulku som skontroloval ta je bez chyby.