Zdravím,
chtěl bych se zeptat na seřízení ruční brzdy na E90/F30 (mělo by to být více méně podobný). Cílem je, aby se na 4-5 zub kola uplne "zamkly", da se to vubec tak na tehlech autech v zakladu nastavit, nebo se rucka bere ciste na parkovani?
Na netu jsem si nasel tenhle navod: https://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=655621
Vpodstate se zamkne pruzinka pod ruckou, aby se uvolnili kabely, zvedne se zadek auta, a pomoci tech hvezdicovejch matic v diskach, utahnout tak, aby se kolo ani nehlo a pak ubrat par kliku (pisou 8-9), ja to delam od oka aby kolo "nedrelo".
Problem u me je, ze pak cejtim jak to kolo uz jde trochu "hur" tocit, takze uz to neutahuju - aby to zas furt nebrzdilo...
Jinak na autu F30 mam nove disky i ty celisti rucni brzdy v disku...
Kabel by mel byt "samo" natahovaci.
Moc by me zajimalo jak to ladite vy? Diky.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E90/F30 ruční brzda
Re: BMW E90/F30 ruční brzda
To, co jsi našel, je správný postup. Utahovat, až nejde s kolem rukou vůbec otočit. Pak o 8-9 zubů povolit. U E90 i F30 je to stejně. Na třetí zub má ručka lehce začít brzdit, na pátý zub musí na válcích ukázat brzdnou sílu min. 400 N. Myslím si, že maximální účinek na 4-5 zub nastavit nejde.
Re: BMW E90/F30 ruční brzda
No myslím, když jsem to dal o 8-9 zubů zpět, tak mi to moc nebrzdilo
400 nm, to by melo zamknout kola co, kdyz 320d je tocivy vykon neco pod 400 (jestli se to da takhle porovnavat, nevim
)

400 nm, to by melo zamknout kola co, kdyz 320d je tocivy vykon neco pod 400 (jestli se to da takhle porovnavat, nevim