Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E46 - netáhne při plném plynu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tomy22

BMW E46 - netáhne při plném plynu

#1 Příspěvek od Tomy22 »

Potřebuji radu - moje 46 320d 110kw táhne až od 2500, což se mi zdá dost vysoko.. Ale hlavně když jedu normálně, auto táhne, ale když jedu rychle už od startu nebo když podřadím na dvojku a dám plnej, tak to třeba na trojce přestane táhnout a chytne se to třeba až v 3500. Neměl někdo podobný problém?
drifterCZ
Klubové ID: 4134

Re: BMW E46 - netáhne při plném plynu

#2 Příspěvek od drifterCZ »

proveril byc vahu vzduchu, nebo podtlakova regulace turba. Oboje by mohla ukazat diag
TurboShnek

#3 Příspěvek od TurboShnek »

Tomy22 píše:Potřebuji radu - moje 46 320d 110kw táhne až od 2500, což se mi zdá dost vysoko.. Ale hlavně když jedu normálně, auto táhne, ale když jedu rychle už od startu nebo když podřadím na dvojku a dám plnej, tak to třeba na trojce přestane táhnout a chytne se to třeba až v 3500. Neměl někdo podobný problém?
Běžná věc na M47 a M57 motorech. ;)

1) Jak už bylo řečeno, vypoj váhu vzduchu, pokud to přestane dělat je problém v ní. Možná bude stačit vyčistit.
2) Zkontroluj jestli správně funguje regulace turba.
3) Zkontroluj jestli není zanesený EGR ventil a jestli se správně otevírá.
4) Vyměň všechny podtlakový hadičky, použij nový 3.5 / 4mm, v Auto Kelly je mají za 10 kč/10cm. 2 metry budou bohatě stačit. (Zároveň vyměň zpětný hadičky paliva na vstřikách).
5) Kdy se naposledy měnil vzduchový filtr a filtr odvzdušnění klikový skříně?
6) Projeď pořádně auto po okreskách na dvojku a na trojku na plný otáčky 30 - 60 minut, možná moc jezdíš jenom po městě a ucpává se ti sazema katalyzátor. ;)
drifterCZ
Klubové ID: 4134

#4 Příspěvek od drifterCZ »

kalasnikov: mas odzkousene ty 4mm hadicky, pasuje to dobre? Origo maji mit 3.5mm ale asi jsou mimo bmw nesehnatelne. Maji primo podtlakove, nebo to jsou jen nejake palivove?
TurboShnek

#5 Příspěvek od TurboShnek »

drifterCZ píše:kalasnikov: mas odzkousene ty 4mm hadicky, pasuje to dobre? Origo maji mit 3.5mm ale asi jsou mimo bmw nesehnatelne. Maji primo podtlakove, nebo to jsou jen nejake palivove?
Já jsem použil obyčejný palivový hadičky z Auto Kelly, jsou žluto černý, mají je hned za pultem. Na podtlaky jsem nejdřív použil 3,2mm, potom jsem dělal vstřiky a na ty jsem použil 4mm protože 3,2mm nešli dobře nastrčit v místech kam nejde dobře dosáhnout. Potom jsem zbytkem 4mm hadičky vyměnil starou 3,2mm hadičku k turbu protože jsem tu starou špatně upevnil za začala se mi protírat. A s tou 4mm taky nejsou žádný problémy, drží tam dobře.

Příště použiju všude 4mm protože s těma menšíma jsem si všiml že občas po nějaký době praskne konec kterej je nastrčenej na těch zobáčkách.

Nejlepší je asi koupit 10cm každý a podívat se která ti bude nejlíp pasovat.

EDIT: I když teď koukám a už prodávají i 3,5mm tak že problém je vyřešenej. :lol:

https://www.autokelly.cz/Product/PH-G035075/8663785
Odpovědět