Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e39 vstřikovače

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
majkls11

e39 vstřikovače

#1 Příspěvek od majkls11 »

zdravím klub a jsem tu nový a hned bych potřeboval poradit ohledně vstřikovačů na e39 525d 120kw jde o to že to kamarád dal do servisu kde mu dělali těsnění pod vikem a od té doby auto v tahu škube a nejede. otázka zní musí nebo nemusí se vstřikovače vracet na své původní místo? servis tvrdí že je to fuk. podle mého si jednotka pamatuje kde jaký vstřik byl a podle toho pracuje. nebo se koduje pouze nový vstřikovač jakože cizí pro tu jednotku. předem děkuji za názor. ps. diagnostika píše electic fan, glow plug system,a smooth running controller
TANN3R
Klubové ID: 3633

Re: e39 vstřikovače

#2 Příspěvek od TANN3R »

U tohohle motoru je to prakticky jedno, jak je tam vrátíš. Rozhodně to kvůli tomu nemůže vynechávat. To je spíš nějakej problém v montáži, nebo některej vstřik nepřežil odvzdušňení.
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3552

Re: e39 vstřikovače

#3 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Zkus sundat kryt motoru + odšroubuj 3 šroubky co drží lištu s kabelama ke vstřikům a celou tu lištu podložte něčím - kusem hadru třeba - tak, aby nebyly kabely ve standartní poloze a jeďte to projet. Když to bude OK, tak jsou to kabely...

Čerpám ze své zkušenosti (stejné auto) - mě taky auto pocukávalo...jel jsem v obci 50, na konci obce začal pomalu zrychlovat a auto začalo pocukávat...v tahu (připadalo mi to jakoby tam šlo málo nafty...nebo něco špatně se vstřikováním...) ...později to pocukávalo i při plynulé jízdě...zkusil jsem baňkový test vstřiků a vypadali OK...a ukázalo se, že to byli kabely...vyměnil jsem celý svazek a je to cajk...

Není to samozřejmě jistota, že to tím bude (moc tomu ani nevěřím)...ale zkuste to.
Odpovědět