Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E92: Zvuky od přední nápravy
- Stickler
- Klubové ID: 3987
E92: Zvuky od přední nápravy
Ahoj všem,
potýkám se se svou 335xi s problémem s přední nápravou. Před několika měsíci jsem rychleji najel na šikmý výjezd z podzemní garáže, přičemž to byla "pecka". Od té doby při přejetí retardéru slyším (a v podlaze cítím) takový jakoby chrastivý zvuk (pocit). Auto bylo na větším servisu, kde jsem toto řešil. Vše prohlédli, vyměnili ramena, kryt, chladič, výměník tepla, horní uložení tlumičů, silentbloky... (řada z toho ale byla jen opotřebovaná věkem).. No bohužel, problém trvá, pružiny jsou staré jen pár měsíců (ST Suspension). Do té doby se auto chovalo normálně..
Netuší někdo co může tento problém způsobovat?
Děkuji předem za rady a tipy.
potýkám se se svou 335xi s problémem s přední nápravou. Před několika měsíci jsem rychleji najel na šikmý výjezd z podzemní garáže, přičemž to byla "pecka". Od té doby při přejetí retardéru slyším (a v podlaze cítím) takový jakoby chrastivý zvuk (pocit). Auto bylo na větším servisu, kde jsem toto řešil. Vše prohlédli, vyměnili ramena, kryt, chladič, výměník tepla, horní uložení tlumičů, silentbloky... (řada z toho ale byla jen opotřebovaná věkem).. No bohužel, problém trvá, pružiny jsou staré jen pár měsíců (ST Suspension). Do té doby se auto chovalo normálně..
Netuší někdo co může tento problém způsobovat?
Děkuji předem za rady a tipy.

Fully individualized BMW 3 Coupe (E92) 2008, 335xi ~ 280kW (380HP), ~ 530Nm, full equipment
-
Re: E92: Zvuky od přední nápravy
co stabilizátor, jeho uložení a tyčky?
- Stickler
Spojovací tyče řízení i stabilizátoru jsou taky nové (pár měsíců), očekávám proto, že samotný stabilizátor i uložení je taky OK, to by mi asi servis ve vlastním zájmu řekl 

Fully individualized BMW 3 Coupe (E92) 2008, 335xi ~ 280kW (380HP), ~ 530Nm, full equipment
-
Hmmm...tak zase na druhou stranu, známe některé "servisy"
nicméně takhle je to asi jen věštění z koule, pokud všechno na nápravě prohlédli a povyměňovali, tak mě napadá třeba ještě uložení/držáky motoru, jestli se nevymlátili, ale jak říkám, je to jen věštění z koule. Ten zvuk jde předpokládám zepředu, je to tak?

- Stickler
Přesně jak říkáš, jde to od přední nápravy a je to cítit pod nohama v podlaze.
Nicméně poněvadž mi teď, 4 dny od servisu, opět začala svítit kontrolka chladící kapaliny, kterou mi spolu s chladičem, hadicemi, výměníkem a dalším měnili, budu jim psát s reklamací a rovnou zimním i tu nápravu, aby se nad tím ještě zamysleli..
Nicméně poněvadž mi teď, 4 dny od servisu, opět začala svítit kontrolka chladící kapaliny, kterou mi spolu s chladičem, hadicemi, výměníkem a dalším měnili, budu jim psát s reklamací a rovnou zimním i tu nápravu, aby se nad tím ještě zamysleli..

- Stickler
Servis je stále beznadějný.. Sami to zkusili a uznali, že to na retardéru tříská, no nikdo neví proč. Zkontrolováno snad vše, včetně uložení motoru, každého dílu, vše dotaženo.. Prý vše vypadá naprosto v pořádku.. 

-
- Kontaktovat uživatele:
No já jsem ten poslední, kdo by tady rozumoval, ale opravdu bych vyzkoušel ty tyče stabilizátoru. Taktéž mi to dělalo, taktéž byly poměrně nové. Sám jsem byl překvapen jak velké rány dokáže takový malý kloub vydávat. Teď mám Lemförder a je klid. Na nahrazovaném dílu nešlo poznat, že by byl jakkoliv špatný.
Ale taktéž to může být něčím úplně jiným
Ale taktéž to může být něčím úplně jiným

- Stickler
Uvidíme, dnes mi servis volal s tím, že objevili prasklý úchyt výfuku u převodovky, kdy při přejezdu nerovností prý dost bouchal - a že po opravě údajně zvuk už neslyší. Tak je možné, že to bylo tím a jen se to rozléhalo podvozkem, nebo si přivezu auto domů a zjistím, že to dělá pořád.. Pak bych asi dle tipů zkusil hledat dál, ačkoli tyče jsou fakt úplně nové a tím to (prý) není 

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jenom pro pobavení, týden po tom co jsem tu napsal, tak mi ty skvělé Lemförder kosti začaly zase třískat.
Výdrž necelých 30k/2 roky. No asi ta náprava už fakt nebude v kondici...
Výdrž necelých 30k/2 roky. No asi ta náprava už fakt nebude v kondici...
-
kosti Lemforder mi tenkrát taky vydržely po Praze vždy jen cca 5-10 tis km (na továrním M paketu). Po výměně komplet tlumičů vč uložení a pružin je to OK a zatím drží bez problémů
- Stickler
Tak to u mě to dělalo pořád i po servisu. Ale včera když jsem jel, už jsem na retardérech nic neslyšel. To by možná korespondovalo s tím, co říkal servis - že pamatují případ, kdy toto dělal samotný tlumič. Protože podvozek mám jako nový, vše prý pevné, vyměněné vlastně vše včetně pružin, jen tlumiče mám pořád původní, tedy by na to už mohly mít nárok. No dokud to bude OK, za mě netřeba nic řešit.