Ahoj ahoj všem, mám dotaz na 318ci 87kw r.v. 1999. Rozsvítil se mi check po napojení na diagnostiku mi diagnostika řekla:
1) P0101 - Mass or volume air flow - circuit range/performance problem.
2) P0300 - Random/multiple cylinder misfire detected.
3) P0304 - cylinder 4 misfire detcted.
4) P0170 - fuel trim - malfunction (bank 1).
5) P0111 - intake air temperature - circuit range/performance problem (bank 1 sensor 1).
Vyčetl jsem z toho, že 4 válec vynechává a že je špatné čidlo teploty protékaného vzduchu. Cívka to není a svíčka taky ne obojí jede. V čem je teda problém?
Všem moc děkuji za jakékoliv rady a přeji krásný den. ))
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
4 válec vynechává 318ci 87kw
Re: 4 válec vynechává 318ci 87kw
Bod 1. Pise chyba vahy vzduchu. Hodnoty mimo rozsah.
Ze by obvykla vada praskle gumove koleno?
Ze by obvykla vada praskle gumove koleno?
Nene koleno je nové. Paradoxně, když bylo koleno staré prasklé jelo to jak mělo.
Kontrolka motoru se mi rozsvila, když jsem začal předjíždět auto. Podřadil jsem a dal jsem plný otáčky vylétly a posléze se rozsvítila kontrolka motoru s tím že motor nechce držet volnoběh.
Kontrolka motoru se mi rozsvila, když jsem začal předjíždět auto. Podřadil jsem a dal jsem plný otáčky vylétly a posléze se rozsvítila kontrolka motoru s tím že motor nechce držet volnoběh.
Pokud máš jistotu že si to někdy nesaje vzduch, tak bych asi bych začal kontrolou svíček. Jejich stav ti řekne kde asi bude problém.
já myslím že ti něřekne vůbec nic, když už to válec vyhazuje,
základ je dobrá diagnostika, tím nemyslím dobrej program ani kabel, ale hlavně dobryho člověka, co ví co dělá, projde si live data, řekne tady je moc vzduchu,tady malá, tady je taková směs, tady maková, otestuje VVT, zkusí nějaké testy a samozřejmě má origo BMW diagnostiku.
pokud to udělalo "ve vteřině" tak bych se zaměřil hlavně na rozvody, ale taky možná umřel VVT a taky třeba jen vstřik.
základ je dobrá diagnostika, tím nemyslím dobrej program ani kabel, ale hlavně dobryho člověka, co ví co dělá, projde si live data, řekne tady je moc vzduchu,tady malá, tady je taková směs, tady maková, otestuje VVT, zkusí nějaké testy a samozřejmě má origo BMW diagnostiku.
pokud to udělalo "ve vteřině" tak bych se zaměřil hlavně na rozvody, ale taky možná umřel VVT a taky třeba jen vstřik.
Kouknutim na svíčky nic nezkazí. Pokud pominu klasické zbarvení a nánosy, tak to můžou být i blbosti typu prasklej izolator, upadly kousek elektrody.
Pak si jiskra cestuje kam se jí zlíbí a válec nepálí.
Nevím důvod proč nevyradit jednu proměnou z rovnice.
Pak si jiskra cestuje kam se jí zlíbí a válec nepálí.
Nevím důvod proč nevyradit jednu proměnou z rovnice.
tak říkal že svíčkou to není, tak beru že je zkusil.