Nazdárek,
mám E46 318i s N42B20A a poslední dobou mám trochu problém s výpadky napájení než se mi zahřeje interiér auta. Příznaky jsou následující:
- po nastartování mi motor nevytočí motor, ale jede na volnoběžný otáčky (vždy si sám přidal plyn při startu tak na 1500ot a hned ubral)
- když už to brble hezky na volnoběh za studena a rozjedu se, auto se třepe a občas se stane že se mi současně restartuje rádio, vyhřívání sedaček, ovládání teploty interiéru, ABS, DSC, rožne se dobíjení a pravděpodobně i ŘJ motoru (změní se na chvilku chod motoru)
Mám takový podezření na hlavní relé u ŘJ motoru, ale to když vytáhnu a mám klíček v první pozici, tak se mi nevypne rádio (nechci takto laborovat s nastartovaným autem).
Je mi jasný, že mi tu nenapíšete co mám přesně udělat, ale auto nemám ještě tak moc prolezlý, abych věděl, kde zhruba hledat problém.
Měl sem tip na špatný hlavní relé, ale ještě by to mohlo být něco na přívodu k pojistkovce, ale tam mi přišlo vše v pořádku.
Hlavní relé sem měl taky rozdělaný, a kontakty vypadaj pěkně, neopáleně.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 výpadky napájení
Re: E46 výpadky napájení
Voltmeter ukazuje co?
Re: E46 výpadky napájení
Dneska bylo pěkně, tak sem se v tom pohrabal. Napětí za pojistkovkou a na baterce lítalo až hrůza. Takže je to buď baterka a nebo stabilizátor na altíku. Zatim sem udělal to jednodušší a dal novou baterku. Napětí vypadá že drží. Uvidíme co to udělá na studeným autě.