Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

kam se letos chystáte?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filozof

Re: kam se letos chystáte?

#521 Příspěvek od Filozof »

jaraxi mám kamaráda a koupil manželce škoda citigo 1.0 automat před rokem přesně. Má to klimu a el. ekna a radio.
A stímto chce jet do Bulharska nebo do Řecka případně. 22-26hodin. :lol: :shock:

Vsadím boty že řekne jak je to úžasné auto ... že dálky jezdí za 4,621litru na sto... a už nepřizná že jej bolí záda a že by v 7er byl v klidu a na pohodu 3x více odpočatej.

Loni stím byli v chorvatsku 14h .... max stím jede 95-105km/h on přeci nikam nespěchá.... :lol:
A ted chce jet 2x delší cestu.

Ze zákulisí od ženy vím že přijeli a v 7h večer spal jak mimino a druhý den nebyl schopný vstát z postele na snídani. Takže jej to prostě zmohlo a né že né. :lol:

Jsou lidé co to prostě nepřiznají. ;)

Mě stačila cesta 4h na slovensko ve fiat panda a dva dny mě boleli záda ... a zpátky už jsem jen nadával že více jak hodinu v takových autech jezdit nebudu, protože jsem z toho těžce vyřízenej.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#522 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

No jo, byli jsme mladí a neklidní. Měli jsme malé děti a po otevření hranic bylo cestování Evropou docela zážitek. Konec konců, poprvé jsem byl v Jugošce v roce 1996 a to tam bylo těsně po válce a byli rádi za každého návštěvníka
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
rhinos

#523 Příspěvek od rhinos »

hele ja byl v Recku autobusem. Cesta zhruba 36hodin. Na jedne zastavce mi vedle na sedadlo pristala spoluturistka v mem veku.
A bylo to fajn. Sblizovani probihalo uz cestou a pak behem cele dovci. Par let na to zase projety cely Chorvatsko az k Budve v Cerne Hore ve Skode 130 s motorem z jineho auta ;) A taky dobry.
Porad je to o prioritach. Kdyz jsem byl mladej a nevybourenej tak mi bylo nejaky pohodli ponekud u p*dele.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#524 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Filozof píše:jaraxi mám kamaráda a koupil manželce škoda citigo 1.0 automat před rokem přesně. Má to klimu a el. ekna a radio.
Taky mě celkem udivuje, když se tady mezi Šulingradem a Práglem prohání někdo ve Fóbii. I když, taky jsem kdysi byl v Mnichově Fiatem 126p. Ale to už bude skoro 30 let
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#525 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

rhinos píše:hele ja byl v Recku autobusem. Cesta zhruba 36hodin.
Autobus 36 hodin, to znamená minimálně jednou po cestě srát a nebo tejden před tím nežrat. Tohle mám rád pod kontrolou, takže pokud by k tomu muselo dojít, tak pouze jako řidič toho autobusu. A to už mě taky neba
Pilifo

#526 Příspěvek od Pilifo »

Ja som pred 12 rokmi zažil cestu na Lefkadu s rodičmi na Corolle bez klímy a bol to teda nezabudnuteľný zážitok, ktorý by som už neopakoval :lol:

Autom by som tak ďaleko najskôr už nešiel. Letenka tam vyjde myslím veľmi podobne, je to niekoľkokrát pohodlnejšie a človek potom nie je rozbitý ďalšie 2 dni. Hovorte si, čo chcete, ale po odšoférovaní 1700km+ aj v E66 človek určite nedorazí odpočinutý. Nepochybne je to oveľa pohodlnejšie ako cestovanie v Octávke, ale s 2-hodinovým letom sa to porovnať nedá...

No a ísť Citigom do Bulharska alebo Grécka, to môže napadnúť len masochistu :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#527 Příspěvek od JaraX »

na Lefkadu se na 2 hodiny nikdy nedostaneš, počítej to celý, od zavření dveří od domů po otevření dveří pokoje na Lefkadě, a vyjde ti uplně jiný čislo.
hele, pro mě je to na Lefkadu z Prahy letecky 13 hodin cesty, autem 16-18 obvykle, a přijedu tam 100x červstvější, žena 2 roky zpět letěla, a řekla že už nikdy, že přiště zase autem.
když tam dojedu sedmou, nic mě nebolí, jen mám unavené oči, vyspím se a pohodka, horší je že malej většinu cesty spal a když jsme tam dojeli, tak mi chtěli spát a on měl energie na rozdávání.
Lefkáda sedmou nic není, když jedeš třeba Rotterdam pro auto, tak je to mnohem větší masakr, 1100km tam, cca 4-5 hod prohlídka auta, vyřízování značek apod, a pak 1100 dom, tzn že najedeš o 400km víc jak na Lefkadu, ale mezitím tě ještě unaví ten uřád, lítání kolem toho apod.
každý má co se mu líbí. mě třeba nebaví ten stres, že musíš zavčas chytit vlak, zavčas vlak, pak zavčas letadlo, a cokoliv se posere, tak si prostě doma. do toho je to dražší jak autem, no a pak jsi na Lefkadě nemobilní. ale každý preferuje něco jinyho. mě by třeba dost vadilo kdybych se tam ocitnul, ta cesta je pro mě půl dovolené, v Srbsku si zablbnu s nějakou M6 nebo S-class, užívám si rozjezdy z celnic a mýtnic se zaplým výfukem a kickdownem, v Srbsku nakoupím vyborny kapie, když je čas tak v Gyoru papriku a tuzesklobas, celou dobu si užívám logica, pustím si film, pohodka a nejlepší když jedou dvě auta, třeba když jsme jeli s kawamanem, sranda do vysílaček, kawaman strašil srby intercomem, atd. ta cesta je báječná. klidně bych jel jen tak, dojet tam, dát si gyros, vyspat se do druhyho dne a jet domů.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#528 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

JaraXi, tomuhle spousta lidi neporozumí. Jsou to zaprdění zpohodlnělí "důchodci". Nebaží po dobrodužství.

Až pojedeš na Lefkadu "na otočku" a nebude ti vadit Compact v zrcátkách, možná bych se přidal. PMR ručku mám :-)
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Jaris330D

#529 Příspěvek od Jaris330D »

U me je nejhorsi, ze synovci v aute nespej a po 2 hodinach zacinaj prudit a to fakt dost. Takze zastavka a pak zase jet a modlit se, ze to dalsi 2 hodiny vydrzej. Letadlem jsem letel do Tunisu a pohoda. Z letiste cesta 150 km mistnim autobusem a to byl zazitek. Autobus ze stredoveku :lol:, bez klimatizace. Bylo to vecer, venku 30 a v autobusu snad 40. Na palubaku mu svitil jen palivomer a tak se ptame, jak pozna kolik ma jet.? Pry pocitove :lol:. Na dalnicich vsichni uprostred a klickujou, protoze usinaji za volantama :lol:. Taky zazitek.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#530 Příspěvek od JaraX »

Francis - bohužel na takové akce není moc času :( s compactem nemám problém, měl jsem jich několik :) mě se líbí jak na BMWklubu lidi neradí jezdí BMW a radši letí letadlem :D to mě často pobaví. znám tady borce v Olomouci co si ladí E60ky, no a pak když jeli do Itálie tak jeli octávkou :D :D
Jaris330d - no do toho tunisu se jede už hůř autem.
Pilifo

#531 Příspěvek od Pilifo »

Ja beriem aj cestu ako zážitok, mám už za sebou US a Euro trip autom, spanie v kempoch a najazdenie 4-5 tisíc kilometrov za 2 týždne, ale jazdiť ako JaraX do tej istej destinácie každý rok by ma nebavilo. Prvýkrát by to bol zážitok, ale potom by mi cesta skôr prišla ako otrava.

Nehovoriac o tom, že takáto dlhá cesta so sebou nesie nemalé riziko oproti lietadlu (mikrospánok), hlavne vtedy, ak je v posádke len 1 vodič. Keby som mal brať celú svoju rodinu na dovolenku, tak by som aj z tohto dôvodu skôr preferoval letieť. Z tých tripov pred niekoľkými rokmi s kamošmi sa divím, že sme to prežili bez ujmy, pretože to cestovanie bolo sakra fyzicky náročné (okay, bolo to len v E61, ale ten kombi kufor sa hodil :lol: ). Celý deň sme chodili po nejakom meste a potom na večer sme sa unavení ešte presúvali niekoľko stoviek kilometrov.

Takáto dlhšia cesta je síce o niečo ľahšia, ale na základe svojich skúseností by som proste preferoval letieť...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#532 Příspěvek od JaraX »

to mě taky štve že jezdím každý rok na stejné místo, jenže já prostě zatím neobjevil nic co by stálo za to, vždycky když jedem jinam, tak sí říkáme "no fajn, ale je to drahý proti lefkadě, jídlo není tak dobrý jak na lefkadě, lidi nejsou jak na lefkadě, moře není jak na lefkadě. takže jsme zavedli že jedem na malou dovolenou cca 3-4 dny někam IT, HR, Hu apod, a k tomu si dáme lefkadu, na malé dovolené poznáme nové místo a Lefkada je zase jistota, a nikdo z těch desítek lidí co jsem vzal na Lefkadu mi neřekl "tam v chorvatsku je to lepší" prostě lepších mist v Evropě moc není a když někde je něco zajímavé, tak to je mimo Evropu a za uplně jiny peníze. Loni byl třeba super ten trip CZ-SK-HU-Bosna-Montenegro-Albanie a pak zakoneční na Lefkadě a klasickej návrat.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#533 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

JaraXi, "na otočku" jsem myslel prodloužený víkend, ne skutečně tam a ihned zpět :-)
Letos se potřetí chystám na motorce na Balkán, stále mám co objevovat v Albánii, na Lefkadu je to z pohledu CZ "kousek", tak možná se tam pojedeme podívat.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Jaris330D

#534 Příspěvek od Jaris330D »

JaraX - tam bych nechtel jezdit ani kdybych tam auto mel. Jen jsem chtel rict, ze zalezi kam letis, cim letis a jestli se nemusi prestupovat. Ale kdybych mel jet autobusem, tak radeji jakymkoliv autem. Autem jezdim rad, jen mam strach, aby se to nekde nevysypalo.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#535 Příspěvek od JaraX »

tak poruchu auta mi řeší asistence, ale zatím to nebylo nikdy potřeba, sedma mě za 130k ujetych km nenechala ani jednou viset.

Francis - já chápu, ale ten prodlouženej víkend prostě zatím nedám.
Sweden

#536 Příspěvek od Sweden »

Opět pojedu do prdele tak jako každý rok za poslední pětiletku, vůbec mě to nikam neláká, max. výlety po naší domovině s dětmi. A pak makacka na baráku, to je nej relax.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Jaris330D

#537 Příspěvek od Jaris330D »

Ja max zase Slovensko. Tatry jsou taky nadherny a decka nejvic bavej aquaparky.
Sweden

#538 Příspěvek od Sweden »

Přesně, Slovač beru stále jako domovinu, takže Tatralandia to jistí.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
soukupadam

#539 Příspěvek od soukupadam »

My jedeme na velkou čínskou zeď, ale auto teda zůstává doma.
Rendis

#540 Příspěvek od Rendis »

Jelikož máme "chalupu" v Egyptě tak tomu asi v květnu a srpnu nevyhnu :(
Only e34 8-)
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
Odpovědět