Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dotaz před koupí

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
letecBMW

Dotaz před koupí

#1 Příspěvek od letecBMW »

Ahoj všem,
po dlouhém hledání na internetu jsem se rozhodl zeptat zde.

Jde mi o auto v odkazu

Kód: Vybrat vše

https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/rada-3/18097513?goFrom=list

Hledal jsem opravdu všude, tedy BMW 318 SPORT, ale tento design jsem nikde nenašel.

- Přední rámeček kolem chladiče je černý.
- Interiér má nějaký divný modrý plast
- Zvláštní řadící páka
- Vzadu logo M3 ( vypadá jak z tržnice)

Je to tedy opravdu sport, nebo spíše kutilské pokusy?

Předem moc děkuji za pomoc.....
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz před koupí

#2 Příspěvek od JaraX »

to si přece nemůže nikdo dobrovolně koupit?

BMW za strašný prachy, nemá vůbec žádnou výbavou, nejporuchovější diesel jakej kdy vyrobili,
letecBMW

#3 Příspěvek od letecBMW »

Díky za názor, doporučil bys něco jiného?

Díky
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

spustou aut můžu doporučit, napiš požadavky, kam chceš jezdit, jak často,s dětma? ženou? sám?
sportovně nebo na pohodu?
zkus se trošku rozepsat.
letecBMW

#5 Příspěvek od letecBMW »

Jezdíme s rodinku (žena, dvě děti) cca. do 2 tis.měs.. Rozhodně chci naftu (spotřeba). Někdy jezdím na jednání, byl bych rád kdyby auto nějak "vypadalo", nejlépe sedan. V žádném případě kombi :) cena nejvíce 300 - 350 tis.,
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

- spotřeba nafty ti je k ničemu, když pak vyměníš motor, drahé rozvody, vstřiky, turbo, DPF apod, rozhodně neplatí že by nafta fungovala dlouhodobě levněji jak benzín, nejlepší varianta je LPG, máš všechny výhody benzínového motoru, ale spotřebu menší než u nafty.
- sedan schvaluju
- trojka mi přijde dost malá na vození dětí, být tebou jdu do sedmičky, nebo aspon pětky, jenže ty zas nejsou moc povedené,
- rozpočet je v pohodě.
TurboShnek

#7 Příspěvek od TurboShnek »

letecBMW píše:Ahoj všem,
po dlouhém hledání na internetu jsem se rozhodl zeptat zde.

Jde mi o auto v odkazu

https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/rada-3/18097513?goFrom=list

Hledal jsem opravdu všude, tedy BMW 318 SPORT, ale tento design jsem nikde nenašel.

- Přední rámeček kolem chladiče je černý.
- Interiér má nějaký divný modrý plast
- Zvláštní řadící páka
- Vzadu logo M3 ( vypadá jak z tržnice)

Je to tedy opravdu sport, nebo spíše kutilské pokusy?

Předem moc děkuji za pomoc.....
318d M sport? Dneska chce každej sysel kterej ani nemá na benzín vypadat jako frajer v M sport. :lol:

Hlavice řadící páky je od BMW, to modrý obložení vypadá že nejspíš taky i když možná je to polepený fólií. Rámeček a logotyp M3 můžou taky bejt buď od BMW a nebo si to předchozí majitel koupil někde na AliExpress.

Dal bych si na to všechno bacha, vypadá to že to vlastnil nějakej fracek, nejspíš z Turecka kterej se k tomu možná nechoval zrovna vlídně. :lol:

330,000 korun bych za to nedal, moc peněz a málo muziky, za takový peníze koupíš daleko lepší auto. Za díly budeš platit skrz nos, motor je velmi drahej na údržbu, za pojistku taky a podle statistik to jede úplně stejně jako moje 20 let stará 320d. :nono:
JaraX píše:žádnou výbavou
Žádnou výbavu? :nervous: Co ti tam schází? :wow:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

co mi tam schází?
cokoliv? vždyt to má výbavu jakou měli E30
nemá kůži, nemá motor, nemá automat, nemá klimu, jen jakejsi sporáček, dokonce nemá ani to blbý zatmívací zrcátko co jsem měl v E36 a pak už každým autě, nemá velkou navi, nemá PDC, resp má jen to zadní, co nejde ani vypnout a furt pípá jak osel, vzadu bez výhřevu, a není to náhodou bez čtečích lampiček? nějaky tlačítka tam sou, ale nevidím obrázky, aby to nebyli jen krytky, dále to nemá tak 30 dalších věcí, co se do trojky dávali, roletky, ACC, headupy apod. hudbu,
TurboShnek

#9 Příspěvek od TurboShnek »

JaraX píše:co mi tam schází?
cokoliv? vždyt to má výbavu jakou měli E30
nemá kůži, nemá motor, nemá automat, nemá klimu, jen jakejsi sporáček, dokonce nemá ani to blbý zatmívací zrcátko co jsem měl v E36 a pak už každým autě, nemá velkou navi, nemá PDC, resp má jen to zadní, co nejde ani vypnout a furt pípá jak osel, vzadu bez výhřevu, a není to náhodou bez čtečích lampiček? nějaky tlačítka tam sou, ale nevidím obrázky, aby to nebyli jen krytky, dále to nemá tak 30 dalších věcí, co se do trojky dávali, roletky, ACC, headupy apod. hudbu,
Ty jsi velmi náročnej, roletky a headupy :wow: Pro mně výbava znamená vyhřívaný sedačky který ani nemám, zaklápěcí zrcátka a zatamavující se zrcátko jsem si přidal ale to už je vrchol výbavy. :lol: Možná jsem moc 'old school'.

Ale máš pravdu, nemá automatickou klimatizaci což bych v takovým autě, za takovou cenu rozhodně čekal.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

no jo no, ale pokud je člověk nenáročnej, tak si přece nekoupí auto za skoro půl mega, to nemá moc význam, mít výbavu jako auto za 30 a připlácet si za menší spolehlivost.
letecBMW

#11 Příspěvek od letecBMW »

Moc díky za ujasneni, kašlu na to auto..když to tak čtu přešla mě i chuť kupovat jakékoliv auto :D
TurboShnek

#12 Příspěvek od TurboShnek »

letecBMW píše:Moc díky za ujasneni, kašlu na to auto..když to tak čtu přešla mě i chuť kupovat jakékoliv auto :D
Ještě jsem zapomněl dodat že to už má celkem dost najeto. Myslím si že opravdická hodnota toho auta by měla bejt kolem - 230,000 - 250,000 kč. Když se podíváš na Mobile.de tak v podobný výbavě jako tohle auto je tam překupníci prodávají za 270,000 kč. Za tolik to tam koupili a tady v Čechách na tobě chtějí vydělat 70,000kč jako vždycky. Skoro žádný privátní inzeráty tam nejsou protože na tyhle modely teď začali vyprchat leasingy a leasingový firmy se jich zbavují. Když si všimneš, většina jsou 5 let starý a mají nájezd do 200,000km, typický leasingový auto nějaký firmy.

Jinak kromě toho řetězu v motoru to není špatný auto, na dennodenní ježdění má všechnu výbavu co potřebuješ a výkon motoru je absolutně dostačující, rady tady na fórumu vždycky samozřejmě budou že to musí bejt 3 litr s plnou výbavou atd... jenže doopravdy nic takovýho nepotřebuješ, tohle ti bohatě stačí. :lol:

Akorát je moc drahý, za 250,000kč bych ho bral, kdyby v záruce měnili řetěz, a kdyby bylo bez nutných drahých oprav. Ale když si k těm 330,000kč ještě připočteš potencionální opravu řetězu na motoru, kotouče brzd už jsou na fotkách taky dost vyjetý, nevíme v jakým stavu je spojka a setrvačník, budeš potžebovat zimní kola a pneumatiky, atd... tak už jdeš daleko za 400,000kč, a to je veliká suma se kterou máš daleko lepší možnosti.

Radil bych ti koupit auto přimno v německu ne od překupníků v ČR a nebo se podívat na e90, najdeš je se stejným nájezdem, lepším motorem a výbavou za menší peníze.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

hodnotu auta určuje prodejce, a i kdyby chtěl za e46 900tkč, tak je to prostě jeho věc, ten člověk prodává za cenu jakou si myslí že to má resp za jakou cenu to pro něho má smysl, někdo by mu za to urval ruce a jinej si za tudle cenu koupí radši 4 sedmičky. je to prostě každého věc.
nesnáším když něco prodávám a někdo mi napíše chcete za to 100k, ale má to hodnotu 50k! to je jako nějakej soudní znalec?
jo jasně, kdyby řekl že chcete za to 100k, pane mohu vám slušně nabídnout 50k, tak to je uplně něco jinyho.
letecBMW

#14 Příspěvek od letecBMW »

i když vím, že AUDI není BMW, ale co tohle auto?

https://www.sauto.cz/osobni/detail/audi/a5/18082987?goFrom=list
Jinak včera jsem také koukal na nakup z Německa, ale je to dost složitý - jazyk a pak také auto na kterém ho přivézt...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

audi sem nedávej, děkuji :D

nejlepší je domluvit se s někym kdo ti to auto pomůže dovést, stejně to tam potřebuješ zkontrolovat a zdiagnostikovat.
letecBMW

#16 Příspěvek od letecBMW »

Jasně sry...za Audi :!: :)
Filozof

#17 Příspěvek od Filozof »

když 3er a´nechceš jen honit EGO ale užít si trochu radosti tak 330i e90 N52 motor 190kw byl moc fajn myslím dělali do 2006/7 roku.
Ale musí to být krásný stav a vybavené.
Další možnost je 750i e65-e66 s LPG náklady o něco vyšší jak 3er bohužel vybavená s malým nájezdem v pěkném stavu se shání dlouho ale 300-350k bohatě stačí.
A tady jarax je ti schopen auto dovézt i předvést protože je výhradně servisuje.

No a třetí možnost 530i e60 190kw (545-550i) vybavenější kus koupit po člověku co stím málo jezdil nebo se o to perfektně staral a auto je v top stavu.

U všech aut v sebelepším stavu počítej že 30K bokem jistě mít bokem na servis toho základního spotřebáku po koupi pokud se nebavíme o investici do lpg. ;)

Nebo se na to vše vykašli kup si nudnou krabici jako většina lidí v čr... :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od JaraX »

tys to napsal jako bych servisoval jen 7er
letecBMW

#19 Příspěvek od letecBMW »

Další tip, sice o něco dražší, ale docela se mi líbí :)

https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/rada-5/18092502?goFrom=list
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Pavel 528 »

To je zase naloz :D

Takze on chce 3er nejnovejsi model a to v nafte....

Ale zase se to zvrhlo do toho,kup si 15let starej suplik E65 V8 :D

letecBMW: ta petka je totalni holota,to uz je ta trojka lepsi,ma alespon sport sedacky ;)
Odpovědět