Filozof píše:co s těma paštikama budeme dělat ...
To jak jsi říkal že pořád něco opravuješ a občas ti někdo řekne že jo to pěkný auto aniž by věděl kolik práce to dá... To je pravda ale je to přece jedno, ty nemůžeš žít svůj život a utrácet svý peníze na to aby tě někdo pochválil.

To je tvoje auto, a musí dělat radost tobě, a musí dávat finanční smysl pro tebe. Když se to někomu nelíbí ať jde pěšky. Když ti dělá radost žigulík, tak jezdi v žigulíku, když ti dělá radost 540i a máš na to tak jezdi v 540i. Není třeba se zadlužit jako většina lidí, nakoupit si všelijaký Fxx 530xd Touring, udržovat si nějakej "image", aby jsi nevypadal hůř než soused a sypat do toho peníze který nemáš nebo který můžeš investovat do svýho dlouhodobýho finančního zabezpečení. To je mentalita která pomalu ničí hodně lidí 1000 ranama a nedává jím dostat se na vyšší úroveň.
Pokud je to auto moc náročný na údržbu, nebo moc drahý, přestaň se stresovat, spočítej si na co máš a podle toho si kup třeba novou škodovku, nebo jinej model BMW. Třeba moje e46 mně ročně vyjde na pár tisíc a jsem spokojenej. A nebo si nech to co máš když ti vyhovuje a nepleť se do nových drahých aut.
Filozof píše:Co budeme za 10let kupovat ?
Měli by jsme se spíš zajímat o to jak zlepšit svůj finanční stav aby jsme si mohli takových nových Fxx koupit 10, než o to jak budeme udržovat něčí použitý auto. A první krok k tomu je nezatěžovat se něčím na co zatím nemáme.
Musíme se tady v Čechách zbavit tý mentality sluhy, my se pořád vidíme jako ten sluha kterej 400 let Rakušákům leštil boty, my se musíme začít vidět jako páni, přestat se vytahovat, naříkat a začít dělat moudrý finanční rozhodnutí aby jsme si mohli kupovat nový BMW.
Totic píše:Tak teď nevím jestli mám kupovat Motípek nebo Herkules

Co teda funguj, problem je s tím molitanem.
Pokud budeš lepit pilíře tak kup Motip, když nebude tak Herkules. Motip je lepší protože nastříkáš tenkou vrstvu, Herkules se místama nerozetře na tak tenkou vrstvu a velká kapka může potom prosáknout (Ale když tu látku sundáš a vypereš tak skvrnu odstraníš). Pokud budeš dělat strop tak Herkules nebo Chemoprem protože by jsi těch Motipů potřeboval 10 a mohl by jsi si za tu cenu radši už koupit jinej strop.
Jenže tě musím varovat, z mý zkušenosti tohle je
velmi složitá a časově náročná práce. Jen vyndat ten strop dá hodně práce, nehledě na to že je zima. Budeš muset seškrábat ten molitan protože když na něj dáš lepidlo rozleptá se. Aby jsi ho seškrábal musíš sundat látku z celýho stropu a už se nebudeš moct vrátit. Jenom seškrábat ten molitan zabere několik hodin. Pak tu látku musíš vyprat protože na ní taky bude nalepenej molitan, a pak to musíš celý slepit zpátky, budeš to muset dělat po kouskách, slepit 20cm, dát na to knížku a počkat až to uschne aby jsi tu látku mohl natáhnout.... Bude to trvat několik dní, a výsledek bude velmi špatnej. Je lepší tu látku dočasně připíchnout špendlíkem když ti padá na hlavu.
Proto bych všem radil, pilíře v pohodě sám uděláš za hodinku ale do stropu se nepouštět a buď sehnat jinej nebo jít k čalouníkovi. Na tom neušetříš.