Ahoj všem,
v poslední době se mi často stává, že se moje "nové" budíky z M3 teď v zimě nulují. Staré, původní, jsem v zimě nikdy neměl, auto mám od jara a budíky jsem měnil na podzim. Konkrétně většinou se stane to, že se auto při odemknutí nerozsvítí a na budících je nulová hodnota (běžně tam mám průměrnou spotřebu) a nastaví se také defaultní hodnota podsvitu přístrojů, což se často stále opakuje poté, co dojedu a znovu pak startuji - až vždy po nějaké době na určitou dobu zase všechno funguje jak má.
Někdy se ale stane, konkrétně už 3x, že se mi vynulují hodiny a všechny hodnoty s tím, že byla odpojená baterie, i když nebyla..
Nevíte někdo, je to nějaká vada budíků, nebo mi odchází baterka a v krizi odpojuje ty méně důležité přístroje? Se startováním problém není ani při -15..
Děkuji předem za postřehy.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nulování budíků v zimě
- Stickler
- Klubové ID: 3987
Nulování budíků v zimě

Fully individualized BMW 3 Coupe (E92) 2008, 335xi ~ 280kW (380HP), ~ 530Nm, full equipment
Re: Nulování budíků v zimě
Je to slabou baterií. Stávalo se mi to taky, když mi třeba auto měsíc stálo a nebylo v garáži a byl mráz. Nebo při kratších pojížďkách, baterie se nedobila. Měří to nějaký pokles napětí od posledního stavu, bych si myslel. Když je to víc, než nějaká hodnota, resetuje to PP. Nějaký autoelektrikář by věděl víc.
- Stickler
- Klubové ID: 3987
Re: Nulování budíků v zimě
Je to jak píšeš, auto bylo v servisu a ten to potvrdil, takže proběhla výměna baterky 

Fully individualized BMW 3 Coupe (E92) 2008, 335xi ~ 280kW (380HP), ~ 530Nm, full equipment