na me E39 523i musim resit jeden problem - kopani do brzdoveho pedalu, podle predchoziho majitele jsou zkroucene kotouce. Na aute jsou ale pry 3 mesice stare brzdy. Myslim si, ze predchozi majitel proste a jednoduse vedel, ze auto pujde do sveta a dal tam bud to nejlevnejsi, co na Ebayi nasel, anebo se s autem "jel naposledy projet" a to takovym stylem, ze to kotouce nevydrzely
Porad mi ale vrta hlavou treti moznost - nemuze tam byt spatne neco jineho, co by ty brzdy likvidovalo? Co zkontrolovat? Nemuze byt trmen nejak narazeny, nebo proste poskozeny? Nechci vymenit brzdy a za 3 mesice zjistit, ze jsou ko.
pokud by ti klepalo rizeni tak by to mohly byt treba spatna ramena, ale kdyz pises ze kope pedal, tak to budou asi opravdu kotouce. zkroucene, nebo jedine ze by je nejak blbe nasadil, ze by nedosedly celou plochou., ale to se snad ani neda. Pak dej vedet od jakeho jsou vyrobce
jeste se podivej jestli nemaji rezatou nejakou cast brzd. plochy. mohlo se stat ze to treba 2mesice stalo a v miste kde zrovna byly desticky to vyrezlo. stacilo by prejet ocelovym kotoucem (i zadni stranu)
523i nemá tak velký kotouče, aby se kroutili si myslím. Buď bude něco zarezlého / nerovnoměrné na brzdách spíš skrz ten pedál než volné uložení nápravy. Tam by to chtělo zkontrolovat brzdiče, pístky, brzdovku, nápravu atd. a hlavně mikrometr hodinkama jestli je kotouč opravdu křivý a háže víc než 0.05mm, nebo jen hrbolatý.
Často jednoduše trvá než se deska ojede a sedne větší plochou a chce to pořádně zajet a vibrace postupně zmizí. Takže je možnost několikrát po sobě ten vibrující pedál nemilosrdně zadupnout eště víc ať se kotouče nakrmí. Když nic tak na soustruh nějakou tu desetinku stočit do rovna, matroše je tam zatím dost.
může být nanesen materiál zapečení brzdové destičky. Často se stává že z extremniho brždění zustane člověk stát a pokud to bylo hodně zahřáté opakovaným bržděním bzda/plyn ve městě a auto brzdilo několikrát na prudko tak se mohli zapéci brzdové destičky a nanést materiál na kotouč. PAk se to projevuje kopání do brzdového pedálu při brždění.
Další varianta je špatné nasazení a vysoká házivost. Neočištění dosedacích ploch kotouče.
V obou případech pokuj jsou nové brzdy bych je rozdělal očistil dosedací plochy. Pomazal brzdy pístky atd.
Očistil kotouč případně v nejhorší variantě nechat strojně stáhnout kotouč. Za cigára to udělá každej pepa u mašiny.
Pak není problém to smontovat dohromady a mělo by vše fungovat jako nové.
měl jsem kdysy podobný problém na e39
dal jsem nový brzdy a kopáni to nevyřešilo
úchylkoměrem jsem zjistil že náboj kola je křivý.
Dal jsem nový ložisko a už 170tis km mám klid
Bmw e39 528i touring
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
mám 728i e38 tady se taky kroutilo vše ale dávám ATE vše a není problém.
Jednou jsem dal desky TRW a pískalo mi to. Ale jinak ATE vše jak říkám a vše očistím a naimpregnuji co je třeba a namažu třmeny atd a vše bez problémů.
Měnil jsem už předek i zadek desky i kotouče.
asi je to o štesti
mně brembo kotouč a texter desky dali 120tis a tetka jedu jurid a mam na nich cca 40tis a pohoda
Bmw e39 528i touring
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
Ja u E39 vymenil uplne všechno, ramema, tlumice, uložení, hadicky brzd, repas brzdicu a nic...kotouce po 1000km v hajzlu. Pomohla az vymena lozisek a klid