Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Hezke kola pro socialni e65
Re: Hezke kola pro socialni e65
Vyjede to dost, ale je jasné, že na hory je 4x4 lepší, o tom žádná
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Ked to tu tak citam tak tajne dufam ze to nebude s e65 ako moja stara e39 ktorej stacilo 3-5cm snehu a uz som sa nedostal domov kedze byvam na kopci..este ako tak sa s tym dalo dostat ked si do kufru sadli dvaja chalani:)))je jasne ze to nebude ako 4x4 nech tam su akekolvek pneu..
ono to chce s tím autem taky umět. zapnout DTC a jet.
Myslis ze dtc bude lepsie jak 4x4?
Přesně tak, když jedu na hory, mám to vždy připravené. Stačí jednou klepnout do idrivu a dtc je zapnuté
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
- Don
Hlavne to chce mit LPG v kufru 

...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
No to verim ze lpg 100litrova nadrz do kufra vyrazne pomaha:))
dejte sem souřadnice kopců co nemůžete vyjet ...fakt by mě to zajímalo ... heh kurevtor nedá ani malý kopeček ...no třeba to bude jen plynem a DTC a gum ... zase někteří nedělejte z té e65 takovou paštiku co nic nezvládne.
Nevěřím že e65 nevyjede to co já v e38 a to vyjedu i kopec tady u chalupy strmák cca 200m.
Je tedy pravda že 215/65 R16 takže na tu plochu působí daleko větší síla jako u široké pneu.
Plnou nádrž LPG a benzínu a vyjede fakt hodně.
Schválně vezměte dvě stejné 7er a jedne obujte široké salámy a druhé odost užší kola.
Tipněte si která bude mít větší průjezdnost sněhem a která zvládne větší kopec vyjet ?
Nevěřím že e65 nevyjede to co já v e38 a to vyjedu i kopec tady u chalupy strmák cca 200m.
Je tedy pravda že 215/65 R16 takže na tu plochu působí daleko větší síla jako u široké pneu.
Plnou nádrž LPG a benzínu a vyjede fakt hodně.
Schválně vezměte dvě stejné 7er a jedne obujte široké salámy a druhé odost užší kola.
Tipněte si která bude mít větší průjezdnost sněhem a která zvládne větší kopec vyjet ?
nebojím se že bych něco nevyjel, do doby než to posadím na břicho, pak je to beznadějný.
a když to nejde normálně, tak po buroshovsku
a když to nejde normálně, tak po buroshovsku

Arnie_one píše:Pneu každý rok nové zimní, rád bych viděl, jak mě někdo z E65 u nás na Vysočeně v kopcích u Sněžného, nebo Jimramově předjede, nebo ujede s E65 a zastavíme se v kopci na Roženeckých pasekcáh a znovu se rozjedeme ju![]()
To bude psolední hrdniský čin E65, děláte z toho něco co není, je to nízký a plave ve sněhu a břečce je to o ničem a tím jak je to dlouhý ještě hroší a ten zadohrab nevyjede ani malej kopeček jak psal Kurevtor.
Jakou značku pneu jezdíš?
Uz jsem to psal letos svetovej Pirelli Scorpion, nic nemeni na tom ze e65 proste ve snehu nedela to co ma. Kazda predokolka na tom je daleko lepe.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

Tak to bych zase neřekl, že každá předokolka je na tom lépe 
Pokud jsou dobré pneumatiky, pak bych naopak řekl, že kam se předohrab hrabe... A pokud zůstane na břiše, pak je to stejně jedno

Pokud jsou dobré pneumatiky, pak bych naopak řekl, že kam se předohrab hrabe... A pokud zůstane na břiše, pak je to stejně jedno

přeci z logiky věci předokolky na tom musi byt lepe na ledu/sněhu. ... když si vezmu štangli loveckého salámu a tlačim ji a nebo táhnu je přece rozdíl hned patrný. Nehledě na tom že předokolky maj víc zatíženou přední nápravu, což prostě musí pomáhat. 

keki666: Jasně předokolky rády ze zatáček přímo ven po těžkém čumáku ...
Proč píšu že užší pneu je prostě lepší na trakci ? Na centimetr čtvereční pusobí větší tlak a váha tak je lepší záběr na zadních navíc na předních kolech není takový odpor jako u širokých salámů.
Ted jsem vyjížděl kopec u chalupy sněží tady je tu 5cm sněhu na silnici je to málo ano ale bylo cítit jak to jede a vytlačilo to e38 s 4x lidma na palubě.
Jasné je že kdyby to byla ledovka nebo ujetý sníh tak budu hledat prašan v kterém bych vyjel.

Proč píšu že užší pneu je prostě lepší na trakci ? Na centimetr čtvereční pusobí větší tlak a váha tak je lepší záběr na zadních navíc na předních kolech není takový odpor jako u širokých salámů.
Ted jsem vyjížděl kopec u chalupy sněží tady je tu 5cm sněhu na silnici je to málo ano ale bylo cítit jak to jede a vytlačilo to e38 s 4x lidma na palubě.
Jasné je že kdyby to byla ledovka nebo ujetý sníh tak budu hledat prašan v kterém bych vyjel.
do kopce je logicky lepší zadokolka
co si budeme povídat předokolka nebo zadohrab, nejdůležitější článek je stejně mezi pedálama a volantem.
několikrát se mi to ověřilo, byli jsme na horách a pak se dostat k hotelu byl oříšek byli jsme tam mondeem nakou 2003 a bmw e39, kamarád fakt třída v kopci stály i 4kolky spousty aut a on to vyjel jak prd i sám jsem čuměl dva kluci to nevyjeli i když jsme to i tlačily on sedl do mondea a bum byl nahoře ..rozjel se prostě rychleji jeden dva kontrolovaný smyky do zatáčky a bylo to ale na to člověk musí mít koule a něco umět no..(nijak nebezpečný to nebylo a nikoho ani neohrozil), jinak můžeš mít MB 6x6 s kterým jezdí Bilzerian a stejně se nikam nedostaneš když si lama

PS : bmw bylo jeho tak to se ani nebavím jak s tím vylít nahoru
kdo umí umí..
několikrát se mi to ověřilo, byli jsme na horách a pak se dostat k hotelu byl oříšek byli jsme tam mondeem nakou 2003 a bmw e39, kamarád fakt třída v kopci stály i 4kolky spousty aut a on to vyjel jak prd i sám jsem čuměl dva kluci to nevyjeli i když jsme to i tlačily on sedl do mondea a bum byl nahoře ..rozjel se prostě rychleji jeden dva kontrolovaný smyky do zatáčky a bylo to ale na to člověk musí mít koule a něco umět no..(nijak nebezpečný to nebylo a nikoho ani neohrozil), jinak můžeš mít MB 6x6 s kterým jezdí Bilzerian a stejně se nikam nedostaneš když si lama

PS : bmw bylo jeho tak to se ani nebavím jak s tím vylít nahoru

to já musím říct že taky, já bych spíš řekl že to je tím že si ty lidi myslí že mají velký silný auto s pohonem všech kol spoustu asistentů a jsou tím pádem neohrožený a můžou cokoli a ono ejhleFilozof píše:Takže jo pocit být vysoko X5 a mít 4kolku je pěkný ale právě takové 4kolky vidím nejvíce v pangejtu. Protože jaksi fyziku neokecáš.
diť spousta lidí (bláznů) v těhle autech (X5, MB ML apod.) jak jezdí po dálnici když není vidět na metr jak chumelí a oni lítají 150 to nechápu, a to to není ojedinělý
Jaraxi, nemas pravdu protoze mas lehkej zadek, pokud nemluvis o s120.
Filozof, ja mam 17" 235/60 nic uzsisho uz na e65 nikdo nema, takze tvoje teze opet uplne mimo, neprojede to, nebo projede s obtizi a sevrenym sveracem. Zastaveni v kopci kde stojim se rovna total stopce.
Dneska s e70 byla hodne zabavna co to auto umi je naprosta parada, tady je x5 naprosto uzasna, co jsem dn3s delal ve mestw kde byly i 70cm zaveje fakt dneska usmev od ucha k uchu, tam by prostw bricho e65 bylo v prrrr.
Filozof, ja mam 17" 235/60 nic uzsisho uz na e65 nikdo nema, takze tvoje teze opet uplne mimo, neprojede to, nebo projede s obtizi a sevrenym sveracem. Zastaveni v kopci kde stojim se rovna total stopce.
Dneska s e70 byla hodne zabavna co to auto umi je naprosta parada, tady je x5 naprosto uzasna, co jsem dn3s delal ve mestw kde byly i 70cm zaveje fakt dneska usmev od ucha k uchu, tam by prostw bricho e65 bylo v prrrr.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E65 je vyvážená 50:50, pokud stojíš čumákem do kopce, většina těžiště a tím i váhy je na zadní nápravě.
Potom bych mel vse vyjet jako x5 4x4 protoze ideal je jen jeden, ani prokluz by nemel blikat a zadek by se nemwl ani hnout.
Spise jeste e65 by tedy pri 50:50 mela byt lepsi nez e70 ta je 60:40
Spise jeste e65 by tedy pri 50:50 mela byt lepsi nez e70 ta je 60:40
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44