Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Hezke kola pro socialni e65
Re: Hezke kola pro socialni e65
Každej má jiný styl, určitě to není o předvádění, je to pouze o holkách a vdolkách, nic jinýho v tom nehledej.
Jinak koukám že taky vysočina, upřímně nechápu jak při současné hustotě provozu může ta ne/údržba silnic někomu vůbec projít. To za komárů sypali aspoň škvárou, dnes sypou neučinou sračkou která už při 0st nefunguje. Ale hlavně že jsou připraveni ve dne v noci. Dneska se opět vyznamenali dementi.
Jinak koukám že taky vysočina, upřímně nechápu jak při současné hustotě provozu může ta ne/údržba silnic někomu vůbec projít. To za komárů sypali aspoň škvárou, dnes sypou neučinou sračkou která už při 0st nefunguje. Ale hlavně že jsou připraveni ve dne v noci. Dneska se opět vyznamenali dementi.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
pred chvilkou jsem jel domu e38 (bez vsech asistentu) a na tom zrcadle jsem jel dvakrat skoro bokem na rovince v 40 km/h
) :///
jinak kola mi probublala hlavou a vidim to na styling 94 - na šedivce budou fajn..

jinak kola mi probublala hlavou a vidim to na styling 94 - na šedivce budou fajn..
keki666: Nejede ti ASC případně DSC ? A ABS ? Nic ?
jinak byl zážitek z jízdy ? Klidná noha a klidná hlava s dobrejma pneu to musí zachránit. Já si pamatuji staré pneumatiky a ted ty co mám a to se nedá srovnat. Rok staré pneu cca 6,5mm vzorku a paráda auto jede jak by mělo.
Ještě vyzkoušíme v hlubším sněhu a na horách letos.
jinak byl zážitek z jízdy ? Klidná noha a klidná hlava s dobrejma pneu to musí zachránit. Já si pamatuji staré pneumatiky a ted ty co mám a to se nedá srovnat. Rok staré pneu cca 6,5mm vzorku a paráda auto jede jak by mělo.
Ještě vyzkoušíme v hlubším sněhu a na horách letos.
gumy mám nové a dobré, moje sedma nemá žádnýho pomocníka protirpkluzu(jen abs)
)) ono na tom totálním ledu nepomůže fakt skoro nic. :/...
zážitek to byl mocný :)docela mi lepil textil v oblasti hýždí... jen mě to ubezpečilo ,že moje žena v dědkovi e38 jezdit nemůže za těchto podmínek .

zážitek to byl mocný :)docela mi lepil textil v oblasti hýždí... jen mě to ubezpečilo ,že moje žena v dědkovi e38 jezdit nemůže za těchto podmínek .
Dneska jsem v praci v E70, pokud tohle nasype a že toho je u nás dost a i po celé cestě a ta bnada s tím nic nedělá, E65 je doma, v tom mám vyloženě strach a nic s tím nevyjedu, ikdyž tady bude 90% lidí tvrdit, jak je to výborný auto na hory. Nízký, zadohrab a člověk se na sněhu a ledu vyloženě bojí, né abych musel v mírným kopečku zastavit to je pak konečná.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

Tak počkat ....je rozdíl sníh ...a je rozdíl LED.
Na ledu nepomuže nic ani xdrive ani prostě jakékoliv auto pokud nemáte nějaké speciální pneumatiky s hřebíky viz sanitky a sever země kde se tak jezdí na ledu bezpečně.
Takže jo pocit být vysoko X5 a mít 4kolku je pěkný ale právě takové 4kolky vidím nejvíce v pangejtu. Protože jaksi fyziku neokecáš.
¨Dokud je prašan tak kolem chalupy to lopatou vyhážu a prosypu pískem a je klid.
Průser je když to roztaje a zmrzne. Pak ano.
Jinak existují i sněhové řetězy ale takové plastové s hřebíkama které vypadají jako plastové rychlospojky. Nasadíte na zadní nápravu během pár minut a jedete kopec nebo cokoliv s mnohem lepší trakcí. Takže není potřeba ani nasazovat speciální řetězy ...ale to tak někde na horách nebo když člověk trochu zapadne v hlubším sněhu a je šance se prokousat ven.
Na ledu nepomuže nic ani xdrive ani prostě jakékoliv auto pokud nemáte nějaké speciální pneumatiky s hřebíky viz sanitky a sever země kde se tak jezdí na ledu bezpečně.
Takže jo pocit být vysoko X5 a mít 4kolku je pěkný ale právě takové 4kolky vidím nejvíce v pangejtu. Protože jaksi fyziku neokecáš.
¨Dokud je prašan tak kolem chalupy to lopatou vyhážu a prosypu pískem a je klid.
Průser je když to roztaje a zmrzne. Pak ano.
Jinak existují i sněhové řetězy ale takové plastové s hřebíkama které vypadají jako plastové rychlospojky. Nasadíte na zadní nápravu během pár minut a jedete kopec nebo cokoliv s mnohem lepší trakcí. Takže není potřeba ani nasazovat speciální řetězy ...ale to tak někde na horách nebo když člověk trochu zapadne v hlubším sněhu a je šance se prokousat ven.
wtf omg flzf pls.
Nespekuluj, kdyz vis hovno a jen varis z vody
Vypisujes nam tu jakej velkej rozdil je snih x led, ale jel jsi nekdy s E65 na snehu? Arniemu se vubec nedivim, E65 na snehu je fakt celkem nevyspitatelna. Na ledu se to samozrejme neda. Ja s ni treba nevyjel ani uplnej minikopecek na kluzskym asfaltu, kdyz napadlo neuprosnych 5 cm mokreho snehu. Tim jak je E65 pretaciva tak je to proste vo drzku, ono i kdyz si s tim jdes zablbnout na led tak E65 neni moc zabavna, je to strasne tezky a pretacivy a blbe se to kontroluje.
Nespekuluj, kdyz vis hovno a jen varis z vody

-
- Kontaktovat uživatele:
Podepisuju, ja mam strach taky. Vcera bylo moje poprve ve fakt srackach a mel jsem stazene pulky, bokem to jde okamzite i pri docela hodne male rychlosti kdyz neni trakce a kopec jsem vyjel v protismeru kde to bylo odhrable a posypane takze se to chytlo a tech poslednich 40m jsem nejak dal. Je to nejhur riditelny baworak co jsem kdy mel, myslim tim na pomrzlem ujetem snehu. A kopecky tim jak je to tezke a jaky to ma kroutak to moc radostne vyjizdet nechce, odhrabne si a konecna... Jak dobre se to ridi na suchu, tak o to hur ve srackach. Nejsem strelec, ale jako fakt mi docela cvakalo u prdele.
Já mám dost opačnej názor
Jako ano, v nízkých rychlostech s vyplým DSC je to opravdu hodně přetáčivé, ale když to porovnám s Xsarou 2.0 HDI kterou jsem měl od 18-ti až do letošního jara kdy sem přesedlal do 7er tak je to nebe a dudy...
To auto je jako tank a jen tak něco ho nerozhodí, s Xsarou jsem se bál předjíždět protože se jí nechtělo ven z vyjetých kolejí, 7ma si cestu z kolejí prostě prorazí a jede.
Jako dneska, bílá silnice, kolona aut jedoucí tak 50 a já v levym 110 a byl jsem naprosto v klidu.
PS: mám longa, ten asi bude stabilnější a klidnější

Jako ano, v nízkých rychlostech s vyplým DSC je to opravdu hodně přetáčivé, ale když to porovnám s Xsarou 2.0 HDI kterou jsem měl od 18-ti až do letošního jara kdy sem přesedlal do 7er tak je to nebe a dudy...
To auto je jako tank a jen tak něco ho nerozhodí, s Xsarou jsem se bál předjíždět protože se jí nechtělo ven z vyjetých kolejí, 7ma si cestu z kolejí prostě prorazí a jede.
Jako dneska, bílá silnice, kolona aut jedoucí tak 50 a já v levym 110 a byl jsem naprosto v klidu.
PS: mám longa, ten asi bude stabilnější a klidnější
e66 750Li
1:2 proti E65 na sněhu kdo se přidá další ?
A moc by mě zajímal stav podvozku a pneu když stím máte vy dva takové problémy.
Tady Hyndadan stím nemá problém. A longem to nebude.
Pneu to bude hodně ovlivnovat a zkušenosti s řízením BMW.
Já když měl staré pneu tvrdé zimní taky jsem byl z toho naštvanej ale jak jsem loni přezul tak jsem viděl ten obrovskej rozdíl chování auta. Ano je to e38 které má jinej podvozek a méně asistentů co kecají do řízení.
A moc by mě zajímal stav podvozku a pneu když stím máte vy dva takové problémy.
Tady Hyndadan stím nemá problém. A longem to nebude.

Pneu to bude hodně ovlivnovat a zkušenosti s řízením BMW.
Já když měl staré pneu tvrdé zimní taky jsem byl z toho naštvanej ale jak jsem loni přezul tak jsem viděl ten obrovskej rozdíl chování auta. Ano je to e38 které má jinej podvozek a méně asistentů co kecají do řízení.
nafta a benzín se bude chovat uplně jinak, už kvuli rozložení momemtu, otáčkám atd. i když 740d bude asi blíž k benzínu jak 730d.
každopádně E65 pro mě jedno z nej aut na zimu, prostě neřeším nic a jezdím si jako by zima nebyla, sníh nebyl, led nebyl, jen to chce dobré obutí, ale je to tank.
s takovou 6er nebo 3er je víc srandy, ale člověk to auto musí furt korigovat,
každopádně E65 pro mě jedno z nej aut na zimu, prostě neřeším nic a jezdím si jako by zima nebyla, sníh nebyl, led nebyl, jen to chce dobré obutí, ale je to tank.
s takovou 6er nebo 3er je víc srandy, ale člověk to auto musí furt korigovat,
A jeje, Jaraxi to jsi nemel, statistika se timto uzavira a od ted od Filozofa budeme furt poslouchat, ze neni lepsi auto do zimy nez E65.
Hyndadan: vsak jo, to auto jede dobre i na snehu, rovne, jen to obcas neco nevyjede a musi se davat pozor v zatackach. Kdyz se jede klobouk tak ok. Brzdit s tim na snehu pri krizovy situaci ale taky neni moc fajn. Takze si rikas ok, ale pak te to auto vytroli na minikopecku nebo se urve jak zmrd v zatacce co je skoro rovna.
Hyndadan: vsak jo, to auto jede dobre i na snehu, rovne, jen to obcas neco nevyjede a musi se davat pozor v zatackach. Kdyz se jede klobouk tak ok. Brzdit s tim na snehu pri krizovy situaci ale taky neni moc fajn. Takze si rikas ok, ale pak te to auto vytroli na minikopecku nebo se urve jak zmrd v zatacce co je skoro rovna.
-
- Kontaktovat uživatele:
toz stav je takovy, ze vpredu asi 7,5mm a vzadu 6mm nokiany, zadni naprava v roce 2017 komplet nova, v roce 2018 nove i ty dve ramena co tam nechali, stav predni napravy dobry, jestli je menena nevim, vyrachtane to auto neni. Ver tomu ze to neni muj prvni baworak, a neni to stavem auta. Nechybelo mnoho a na tom sneholedu jsem to nedal. Nevypada to zle, ale ver ze kopecek to je docela statecny...
https://www.google.cz/maps/@49.8954803, ... 6656?hl=cs
Dnes jsem byl nuceny vjet tankem na cestu ktera se neudrzuje, ale jezdi se po ni. Tri zatacky hned za sebou po 90°, leva, prava,leva. To bys koukal jak sla asi ve dvaceti kilometrove rychlosti po tecne bokem. Sorry, mozna je to nezvyk, ale v petce se bojim mnohem min, to auto je vic predvidatelne a nejde po tecne tak rychle. Jenze je to moje prvni zima s tankem, a ono jestli to ma o tunu min nebo vic rozdil asi bude. Ostrileni borci s tim maji najeto bambilion treba nemaji problem, kdyz jsem jel z toho kopecka zpatky, jel jsem tricitkou, protoze ty kila jsou citit a rozjizdi se to hooodne rychle. A muzes pak stat na brzde jak chces. A ja tu mrchu rozbit nechci, mam ji cim dal radsi.
https://www.google.cz/maps/@49.8954803, ... 6656?hl=cs
Dnes jsem byl nuceny vjet tankem na cestu ktera se neudrzuje, ale jezdi se po ni. Tri zatacky hned za sebou po 90°, leva, prava,leva. To bys koukal jak sla asi ve dvaceti kilometrove rychlosti po tecne bokem. Sorry, mozna je to nezvyk, ale v petce se bojim mnohem min, to auto je vic predvidatelne a nejde po tecne tak rychle. Jenze je to moje prvni zima s tankem, a ono jestli to ma o tunu min nebo vic rozdil asi bude. Ostrileni borci s tim maji najeto bambilion treba nemaji problem, kdyz jsem jel z toho kopecka zpatky, jel jsem tricitkou, protoze ty kila jsou citit a rozjizdi se to hooodne rychle. A muzes pak stat na brzde jak chces. A ja tu mrchu rozbit nechci, mam ji cim dal radsi.
matiz: jen malý dotaz, ty gumy mají sice zánovní vzorek, ale jak jsou starý? jedou druhou sezónu, neprošly v létě teplem? Mě prošly teplem minulé zimáky a i když to mělo 5,5 a 6mm (NOKIANY) tak to stálo úplně za prd. První rok super, druhý dost špatný, třetí tragédie. Ty gumy strašně ztvrdly. Vzorek neubýval, ale taky to nedrželo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tezko rict, to nevim... Ale vzhledem k tomu ze ten muj pekac delsi dobu stal, tak cerstve nebudou. Na petce mam TS860, taky uz neco pamatujou a lepsi gumy jsem asi nikdy nemel. Odjezdil jsem na nich tri zimy a vyborne. Jak v zaberu, tak jak drzi stopu.
Mozna to jsou TS850, ted kua nevim, je to jedno
Mozna to jsou TS850, ted kua nevim, je to jedno

Prave, ja letos nejak zapomel i prezout tak sem jezdil svoje druhou sezonu meneny zimaky letos prez leto.. s tim ze to ted dojezdim a na dalsi zimu koupim novy...
tolik teorie... praxe je takova ze budu rad ze budu mit jeste auto na ktery budu mit co obout... ty zimaky sli totalne do sracek... vzorek 6mm a nevyjedu ani picu, brzdna draha tak 500m nezataci to a jen blika dsc... gumy z 2016 a na vyhozeni, jedno tohle horky leto a konec... mozna vymeknu a koupim ty zimaky jeste ted protoze tohle je jak jezdit na letnich
tolik teorie... praxe je takova ze budu rad ze budu mit jeste auto na ktery budu mit co obout... ty zimaky sli totalne do sracek... vzorek 6mm a nevyjedu ani picu, brzdna draha tak 500m nezataci to a jen blika dsc... gumy z 2016 a na vyhozeni, jedno tohle horky leto a konec... mozna vymeknu a koupim ty zimaky jeste ted protoze tohle je jak jezdit na letnich
S novejma zimakama to je nezastavitelny, to jede uplne napohodu... to musi bejt fakt supersracky nebo bejt clovek superocas aby nevyjel vic nez bezne ostatni.
myslím si že ty pneu dělají strašně moc u 7er.
Ted jsem to akorát řešil s dvěma kámoši co mají 728i a 750i a oba dávali nové zimáky a jsou taky spokojení z chování auta. Opravdu je to sto a jedna. Jeden měl 4leté pneu asi 3,5-4mm a druhej netuším ale taky do 4let stáří ale hodně tvrdé a právě ty klouzali.
Skladování zimáku nevím ale co vím tak na e38 se doporučuje spíše užší rozměr. Co má kamarád na horách 215/65 R16 na nových zimních tak je velmi spokojenej vyjede dost i na uježděném sněhu je jízda úplně v pohodě ale to se bavíme o e38 kde bych širší pneu nedával.
Co se týče skladování tak jsou vyčištěné na jaře a klasicky uložené na sobě.
A pokud tady někdo píše s e65 že mu to dost klouže vsadím se že ty pneu budou asi tvrdší.
Ani bych se nedivil kdyby výrobci měli takovou směs aby to lidé museli po 2-3letech vyhodit protože tvrdnou rychleji.
Jinak je nějakej TEST na tvrdost pneu zimních ?
Ted jsem to akorát řešil s dvěma kámoši co mají 728i a 750i a oba dávali nové zimáky a jsou taky spokojení z chování auta. Opravdu je to sto a jedna. Jeden měl 4leté pneu asi 3,5-4mm a druhej netuším ale taky do 4let stáří ale hodně tvrdé a právě ty klouzali.
Skladování zimáku nevím ale co vím tak na e38 se doporučuje spíše užší rozměr. Co má kamarád na horách 215/65 R16 na nových zimních tak je velmi spokojenej vyjede dost i na uježděném sněhu je jízda úplně v pohodě ale to se bavíme o e38 kde bych širší pneu nedával.
Co se týče skladování tak jsou vyčištěné na jaře a klasicky uložené na sobě.
A pokud tady někdo píše s e65 že mu to dost klouže vsadím se že ty pneu budou asi tvrdší.
Ani bych se nedivil kdyby výrobci měli takovou směs aby to lidé museli po 2-3letech vyhodit protože tvrdnou rychleji.
Jinak je nějakej TEST na tvrdost pneu zimních ?
-
- Člen Klubu
Test na tvrdost směsi?
Záleží hodně na skladování přes léto v +/- konstantní teplotě, podle výrobců by měly zimňáky pak vydržet 4-5let - teoreticky. Jezdím předek na TS860, který krásně drží a vzadu old school TS790. Je to teď hravý jak nikdy (E60) 
Starý Conti jsem měl vloni i vepředu a to bylo mýdlo. Přitom byly na pohmat měkký, ale směsy jsou dneska prostě jinde.
Hmotnost 500kg navíc proti takové 3er může být výhoda na stabilitu i nevýhoda na ovladatelnost když se to "utrhne".

Starý Conti jsem měl vloni i vepředu a to bylo mýdlo. Přitom byly na pohmat měkký, ale směsy jsou dneska prostě jinde.
Hmotnost 500kg navíc proti takové 3er může být výhoda na stabilitu i nevýhoda na ovladatelnost když se to "utrhne".
Pneu každý rok nové zimní, rád bych viděl, jak mě někdo z E65 u nás na Vysočeně v kopcích u Sněžného, nebo Jimramově předjede, nebo ujede s E65 a zastavíme se v kopci na Roženeckých pasekcáh a znovu se rozjedeme ju
To bude psolední hrdniský čin E65, děláte z toho něco co není, je to nízký a plave ve sněhu a břečce je to o ničem a tím jak je to dlouhý ještě hroší a ten zadohrab nevyjede ani malej kopeček jak psal Kurevtor.

To bude psolední hrdniský čin E65, děláte z toho něco co není, je to nízký a plave ve sněhu a břečce je to o ničem a tím jak je to dlouhý ještě hroší a ten zadohrab nevyjede ani malej kopeček jak psal Kurevtor.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44