Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Bmw 330d e46 - cukani
Bmw 330d e46 - cukani
Zdravím vás borcí, mám e46 330d 135kw a při plném plynu cukne a chvilku asi vteřinu netahne. Dělá to v různých otáčkách. Diag hlásí nízký tlak paliva. Nevíte příčinu? Diky
- TurboShnek
Re: Bmw 330d e46 - cukani
HmmmPetan99 píše:Zdravím vás borcí, mám e46 330d 135kw a při plném plynu cukne a chvilku asi vteřinu netahne. Dělá to v různých otáčkách. Diag hlásí nízký tlak paliva. Nevíte příčinu? Diky

dela mi to neco podobneho, jen teda mi to, pokud vim, nepise chybu. Prisuzuju to tumu, ze mam auto, kam se davala starsi vaha vzduchu (pred 1/2001), kterou patrne nekdo potom vymenil za novou, ktera jinak meri a muze zpusobovat pokles tahu. cca v 2200ot to ztrati dech a za 1-2s to zas zatahne a v 2500 ot znova, jinak ok.
Pokud ti to ale pise nizky tlak bude to mozna cerpadlo pod ridicem (nevim jestli je v e46 taky pod ridicem, ale v e39 tam byva)
Pokud ti to ale pise nizky tlak bude to mozna cerpadlo pod ridicem (nevim jestli je v e46 taky pod ridicem, ale v e39 tam byva)
kalasnikov471 píše:HmmmPetan99 píše:Zdravím vás borcí, mám e46 330d 135kw a při plném plynu cukne a chvilku asi vteřinu netahne. Dělá to v různých otáčkách. Diag hlásí nízký tlak paliva. Nevíte příčinu? Dikyprověřil jsi čerpadlo pod zadní sedačkou? Kdy jsi naposledy měnil palivovej filtr?
Na palivaku najeto max 5tkm...někde jsem se dočetl že buď čidlo tlaku na railu a nebo regulátor tlaku na cerpadle...Nevíte kolik má tlačit ta podavacka?
myslim ze by to melo byt cca 3.5 bar. Ale odchzejici podavaci cerpadlo se chova tak, ze ti ve vyssich otackach pri vetsim plynu zacne trhat motor. rozhodne by ve vyssich otackach nezacal nabirat na sile. Regulator tlaku to podle me nebude, to je, pokud vim, normalni pretlakovej ventil, kterej proste upusti tlak, co tam je navic.
Cidlo na railu by to teoreticky byt mohlo, ale zatim me to nepotkalo, tak nemuzu rict, jake to ma priznaky. Ale to by podle me blblo nejen v plne zatezi ale i jindy
Pokud ti to nechce zrychlovat jen cca 1-2s po tom co das plny plyn, tak to muze byt regulace lopatek turba, pak by turbu trvalo dele nez se rozmota, a po 2s uz by to jelo. Ale tam mi zas nesedi to cuknuti o kterem pises...
Zkusil bych odpojit vahu vzduchu a projet to, pak motor pojede naslepo a mel by zrychlovat sice slabeji, ale linearne, bez nejakych vetsich vykyvu.
Ale nejprv sem posli screen te chyby i s podrobnostmi
Dela ti to odjakziva, nebo to zaclo az ted?
Cidlo na railu by to teoreticky byt mohlo, ale zatim me to nepotkalo, tak nemuzu rict, jake to ma priznaky. Ale to by podle me blblo nejen v plne zatezi ale i jindy
Pokud ti to nechce zrychlovat jen cca 1-2s po tom co das plny plyn, tak to muze byt regulace lopatek turba, pak by turbu trvalo dele nez se rozmota, a po 2s uz by to jelo. Ale tam mi zas nesedi to cuknuti o kterem pises...
Zkusil bych odpojit vahu vzduchu a projet to, pak motor pojede naslepo a mel by zrychlovat sice slabeji, ale linearne, bez nejakych vetsich vykyvu.
Ale nejprv sem posli screen te chyby i s podrobnostmi
Dela ti to odjakziva, nebo to zaclo az ted?
Odpojil jsem váhu, jede hůř ale necuka. Takže problém vyřešen. Nemáte někdo váhu?
- TurboShnek
Já ne, ale až jí budeš kupovat kup buď originální Bosch a nebo Pierburg, nikdy nekupuj čínskou výrobu, a zkontroluj přesně jaký číslo dílu je na starý a kup to samý protože do před-faceliftových a faceliftových modelů se dávali různý váhy, a kdyby jsi tam dal jinou musel by jsi "přeprogramovat" počítač aby s ní správně fungoval.Petan99 píše:Odpojil jsem váhu, jede hůř ale necuka. Takže problém vyřešen. Nemáte někdo váhu?

Naposledy upravil(a) TurboShnek dne pát 28.12.2018 17:43, celkem upraveno 1 x.
jaky mas rok vyroby auta? Pokud ti to dela od zacatku co auto mas tak tam muzes mit vahu OK, ale v ŘJ stary SW ktery s ni blbe pracuje
Ten starsi typ nikde nekoupis, prodava se jen ten novejsi
Ten starsi typ nikde nekoupis, prodava se jen ten novejsi
Tak váha nova, auto jede o dost líp ale stejně ještě malinko cukne...