Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Proc bys 750 neizivil ? Nebo nejsi priznivec lpg ? Ja mam dlouhodobou 15lpg. A to sem tam mel nejaky spatny věci a ted mozna spitreba bude o trosku nižší. Pri cenach 14.5/l lpg . No. A ten ad podvozek. Nvm. Ale je to bomba. Ja bych to ani nechtel bez toho. Na ruznych cestach to hodne poznáš.
Sweden gratuluji k autu myslím ze jsi koupil pěkný kousek se slušným najezdem a hlavně po dobrém majiteli takže tam mas jasnou historii.
Až budeš dělat servis mas na to někoho nebo budeš jezdit za snejkem do Prahy?
Plánuješ dávat sníženy termostat abys ochránil motor a komponenty kvůli přehřívání na dalších 200tis km? Já osobně bych toto dělal jako první věc u V8 a cca 90stupnu ať to přes 95 nejde.
Matiz myslím si ze 750ku bys uživil pokud koupis dobrej kus s jasnou historii a po majiteli co ji kvalitně servisoval a ne vylitanej kus co bude chtít furt něco.
Až budeš dělat servis mas na to někoho nebo budeš jezdit za snejkem do Prahy?
Plánuješ dávat sníženy termostat abys ochránil motor a komponenty kvůli přehřívání na dalších 200tis km? Já osobně bych toto dělal jako první věc u V8 a cca 90stupnu ať to přes 95 nejde.
Matiz myslím si ze 750ku bys uživil pokud koupis dobrej kus s jasnou historii a po majiteli co ji kvalitně servisoval a ne vylitanej kus co bude chtít furt něco.
-
- Kontaktovat uživatele:
O servisu se nebavim, spis o tom ze videt tam 23l, tak by mne mohlo taky klepnout a dojezdil jsem natvrdo... A videt tam 18l, tak taky. A to pri mych castych 20km trasach pres mesto muze lehce nastat.
23L jsem u žadné 750i nikdy neviděl, zakazník co je uplně největší prase jezdí za 18 LPG, ale na toho se můžem všichni jen dívat.
pak sou lidi co jezdí za 10 LPG dálky, ale to jsou extra klouboukáři.
ale matiz neuznava LPG to je pak těžky.
pak sou lidi co jezdí za 10 LPG dálky, ale to jsou extra klouboukáři.
ale matiz neuznava LPG to je pak těžky.
Jde o to zda bys tam měl LPG nebo ne.
Pokud bys jezdil dobře po městě za 20l lpg a dálky 12L tak je to na peníze jako bys jezdil 10L po městě na naftu a 6L dálky což je luxus.
Mám pocit že ta 750ka se i pod 20 lehce dostane ve městě možná kolem 18ti ...ale furt to přepočítávám na LPG. Benzínu si veme kolem 16ti dle papírů.
A věřím jezdit na benzín více jak 10tis ročně nemá smysl. Pokud jezdíš hodně a jsi klidnější řidič tak si myslím kolem těch 15-17l pruměrně na LPG se budeš motat. Stejně si to přepočítej na peníze případně polovinu to jest 7,5-8,5L nafty/benzínu v penězích.
To máš ted jistě taky s naftou.
Pokud LPG stojí 14-15kč litr je to cca polovina ceny nafty/benzínu.
Já mám PRINS už přes 130tis km ve staré 728i už 5let a nemusel jsem sahat na nic. Filtry jednou za rok až dva dle nájezdu a revize po roce cca 5min s pokecem u auta a čuchačkou.
Jedinné co tak čistil vzplynovač rok zpátky od oleje. Něco mastného se přidává do LPG už asi rok či dva dle EU nařízení a tak to jednou za pár let musí vyčistit.
Práce na 2-3h v klidu. Na Prins nemohu říci nic špatného. Bere si veškerá data z benzínové jednotky takže pokud auto jede dobře a vše funguje jede i plyn bez problémů.
Mě ta mrcha žere 14-15L lpg jen protože jezdím strašně moc po městě a hodně stojím na volnoběh všude možně u obchodu na 2-4min u školky 3-4min u pošty atd.
Takže toto s 750i věřím budu o 4L výše ale je to extrém co dělám já je prostě extremismus motoristický a stačila by mi nějaká 118i do města. Nevím jak jsi na tom ty jaké máš trasy a kolikrát jezdíš po městě a kolik dálky atd. Ale jistě by 750i v LPG nebyla otolik jiná jako nynější nafta co máš.
Pokud bys jezdil dobře po městě za 20l lpg a dálky 12L tak je to na peníze jako bys jezdil 10L po městě na naftu a 6L dálky což je luxus.
Mám pocit že ta 750ka se i pod 20 lehce dostane ve městě možná kolem 18ti ...ale furt to přepočítávám na LPG. Benzínu si veme kolem 16ti dle papírů.
A věřím jezdit na benzín více jak 10tis ročně nemá smysl. Pokud jezdíš hodně a jsi klidnější řidič tak si myslím kolem těch 15-17l pruměrně na LPG se budeš motat. Stejně si to přepočítej na peníze případně polovinu to jest 7,5-8,5L nafty/benzínu v penězích.
To máš ted jistě taky s naftou.
Pokud LPG stojí 14-15kč litr je to cca polovina ceny nafty/benzínu.
Já mám PRINS už přes 130tis km ve staré 728i už 5let a nemusel jsem sahat na nic. Filtry jednou za rok až dva dle nájezdu a revize po roce cca 5min s pokecem u auta a čuchačkou.
Jedinné co tak čistil vzplynovač rok zpátky od oleje. Něco mastného se přidává do LPG už asi rok či dva dle EU nařízení a tak to jednou za pár let musí vyčistit.
Práce na 2-3h v klidu. Na Prins nemohu říci nic špatného. Bere si veškerá data z benzínové jednotky takže pokud auto jede dobře a vše funguje jede i plyn bez problémů.
Mě ta mrcha žere 14-15L lpg jen protože jezdím strašně moc po městě a hodně stojím na volnoběh všude možně u obchodu na 2-4min u školky 3-4min u pošty atd.
Takže toto s 750i věřím budu o 4L výše ale je to extrém co dělám já je prostě extremismus motoristický a stačila by mi nějaká 118i do města. Nevím jak jsi na tom ty jaké máš trasy a kolikrát jezdíš po městě a kolik dálky atd. Ale jistě by 750i v LPG nebyla otolik jiná jako nynější nafta co máš.
Sice mam jenom kupu sracek v podobe 550i, ale mesto mam bezne za 18+ benzinu. Dle spritmonitoru mam za 4.886 km prumer 17.34 (55% mesto 35% okresky)matiz píše:A videt tam 18l, tak taky. A to pri mych castych 20km trasach pres mesto muze lehce nastat.
-
- Kontaktovat uživatele:
mam 'f plynu' petku. Bezne si vezme okolo 14l plynu, na dalkovou min, okolo 11. Kdyz prepne na plyn, petina koni pomre. Hlavne v lete kdyz prijedu a jdu za chvili okolo tak smrdi. Nez to z toho sani vycuchne. Pak mam trojku benzinovou. Ano, jezdim na velkych kolech na trojku, neplazim se a motam se do tech trinacti. Umim s ni jet i za deset, no nebavi mne to. Sedma jezdi za deset a neseru se s ni. Pokud s trojkou jezdim za tech trinact, tak benzinovy tanker okolo 18l asi bude realny... A mozna ne, treba si nekdy az bude leto udelam s nejakou 750i vylet a pomerime pindiky.
Corleon to tak nejak potvrdil ze ten muj odhah nebyl nerealny...
Corleon to tak nejak potvrdil ze ten muj odhah nebyl nerealny...
- největší spotřeba 750tech na spritmonitoru je 17, a když si to rozklikneš tak 20 spotřebu na nádrž má jen vyjímečně
- jasně že když s tím pojedeš někam 5km tak to žere jak prokoplý když se ani nezapne VVT. ale prostě vím za kolik mi jezdí zákaznici.
- oproti té pětce v plynu to zas tak moc žrát nebude, to budou 2 litry navíc.
- to že to nejede a smrdí znamena tak akorát že máš ten plyn v bordelu.
- jasně že když s tím pojedeš někam 5km tak to žere jak prokoplý když se ani nezapne VVT. ale prostě vím za kolik mi jezdí zákaznici.
- oproti té pětce v plynu to zas tak moc žrát nebude, to budou 2 litry navíc.
- to že to nejede a smrdí znamena tak akorát že máš ten plyn v bordelu.
Já jezdím tak za 17 lpg, ale nejezdím jak dědek.
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
-
- Kontaktovat uživatele:
A to zase jo, protoze ja tomu nerozumim a srat se do toho nebudu, ted kdy uz to ma prakticky spocitane tak urcite ne. Jezdi troubi blika a vic nasrat... Petka uz nedostane vubec nic.
Včera cesta Prostějov, miluju tohle auto každým kilometrem víc a víc
, manželka v 8 měsíci si chrochtá blahem, holka vzadu ani nedutá a sakra snad v prvním autě se neptá "kdy už tam budeeem" 
L7 pecka, jeba, bomba a to jsem ještě nehrál orig. CD. Nevím jestli to má tak dokonalý přijímač signálu FM ale celou cestu Evropa 2 bez zašustění, tohle nedokázalo ani jedno bmw co na moravu jezdím, ani e39, ani e61, ani e63.
Včera objeven asistent dálkových světel, asi automatická součást adaptiv light, nikde jinde jsem o tom zmínku nenašel. Smál jsem jak malej kluk a do toho juchal radostí jak skvělý auto jsen si koupil

L7 pecka, jeba, bomba a to jsem ještě nehrál orig. CD. Nevím jestli to má tak dokonalý přijímač signálu FM ale celou cestu Evropa 2 bez zašustění, tohle nedokázalo ani jedno bmw co na moravu jezdím, ani e39, ani e61, ani e63.
Včera objeven asistent dálkových světel, asi automatická součást adaptiv light, nikde jinde jsem o tom zmínku nenašel. Smál jsem jak malej kluk a do toho juchal radostí jak skvělý auto jsen si koupil

E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
- FM/AM tuner je duální, dělá nějaké komparace frekvencí atd, to třeba líp vysvětlí matiz, tuner je v C-sloupku aby byl uplně od antén a tzn anténní kabel cca 10cm a né 4 metry jak u E60-E64, ten tuner je pak napojen na optiku a veškerý přes už se děje přes optiku.
- L7 v E65 je nejlepší audio jaké jsem kdy slyšel po stránce normálního poslechu, akorát B&O a BW v Fku a Gčku je lepší výkonově když je to hodně nahlas
- asistent dálkových světel je příplatková věc. je to kamera pod zpětným zrcátkem, jen si tam pak nenalep známku jak pojedeš do rakouska.
- stejně ti to závidím
- objevte prosím někdo další takové zajímavé a vyjímečné auto které můžem poznávat.
- L7 v E65 je nejlepší audio jaké jsem kdy slyšel po stránce normálního poslechu, akorát B&O a BW v Fku a Gčku je lepší výkonově když je to hodně nahlas
- asistent dálkových světel je příplatková věc. je to kamera pod zpětným zrcátkem, jen si tam pak nenalep známku jak pojedeš do rakouska.
- stejně ti to závidím

- objevte prosím někdo další takové zajímavé a vyjímečné auto které můžem poznávat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Matiz chtel napsat ze to bude vsude stejne, no kua neni. Ten vrak ma 5 FM anten z nichz se deli s nejakyma o TV signal, to jsem fakt necekal... To mne ale netrapi... Trapi mne ze sebou vozim TV tuner ktery mne je uplne k hovinku. Silne zvazuju ze bych udelal misto TV svuj vlastni APTX HD receiver. V menu na idrive by se zaskrtlo TV a spustil by se aptx stream. A nebo bych mel vyreseny aux in pro to zverstvo co prodavaji cinani... Nebo do antenniho tuneru, jakmile najde validni aptx stream prepne FM na ten stream. Kdyz jej ztrati prepne zase na FM. Nebo do ASK misto CD...
JaraX: A co ta W221? Vidíš to jako další krok po E65? Zkoumal si nějak provozní náklady?
Za mě w221 nic moc. Že by to byl nějaký krok dopředu?? Ani moc ne
- Don
Co ze jsi to chtel kupovat... OIII nebo Supa?Sweden píše:Včera cesta Prostějov, miluju tohle auto každým kilometrem víc a víc...

...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
nejel jsem S65 AMG ale S500 rozhodně nechci.Stepan1 píše:JaraX: A co ta W221? Vidíš to jako další krok po E65? Zkoumal si nějak provozní náklady?
To určitě nebude špatné auto, jen cena už je mimo, aspoň pro mě..
ale furt chybí spoustu funkcí z E65, třeba lámání sedaček