Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e65 745Li lpg - studený start - neudrží otáčky

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
simaja

Re: e65 745Li lpg - studený start - neudrží otáčky

#41 Příspěvek od simaja »

Jak to myslis zbastlene relatkem ? Nejaky prasacky bypass sbsr ? Popravdě nad tim uvazuju jestli to jde. Protože druha sbsr za rok je dost.
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od JaraX »

to přece není jenom tak, proč to tady na desitkách sedmiček nikdy neodešlo a na tvé druhá?

lidi prostě neví co se tam stalo a mechanici to neumí opravit ani zjistit, po týdnech bádání akorát zjistí že to netlačí palivo a daj tam relátko, které tlačí palivo po zapnutí klíčk.
simaja

#43 Příspěvek od simaja »

Ja zase slyšel druhy nazor ze prý odcházejí dost často. Vim ze i na bimmerforum se to řešilo. Ale každopádně bych byl radsi kdyby se to vyřešilo aby to neodchazelo. Jenže na to jeste zádný mechanik nepřišel.
Zkusím se domluvit se snejkem jestli by mel cas.
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od matiz »

Ale jo, umim si predstavit ze by neco mohlo odejit. pokud cerpadlo zere vic proudu a neni to monitorovane na odber a spinaci prvek nebude vyrazne predimenzovany tak jo, dlouhodobe po nejake dobe to lehnout muze. EKPS u novejsich ecek proudovy monitoring ma. U efka dokaze vypalit konektor...

Jestli nejde palivo, to je snad natolik trivialni vec ze na to snad musi prijit behem chvile kazdy mamlas ktery o baworaky zavadil ne? Na takovou kravinu neni treba otravovat mistra.

Z motorovky to jde do ZGM po sbernici, z ni do modulu SIM a z nej do SBSRm. Aby SBSR uvolnil palivo potrebuje jeste signal z CAS, na pinu 8 SBSR my melo byt napeti z terminalu 15, bez nej to taky nepovoli. Nemyslim si ze bys to mel hledat tam, to by tech pruseru bylo vic...

Na tom konektoru z SBSR mas 4 velke piny. Drat z pinu 2, cerno fialovy spoj natvrdo s dratem co je na pinu 1, cerveno fialovy. Muzes klidne pres ampermetr. Kdyz je spojis natvrdo muzes to trapit startem. Pokud to bylo v SBSR nastartujes a mas jasno...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od JaraX »

možná se třeba u nějakých paštik zanese nějak čerpadlo a pak se zvedne proud a odchází SBSR, třeba Snejk řekne víc, já s tím nemám naštěstí zkušenost.
simaja

#46 Příspěvek od simaja »

Ok zkusím to. No jinak mechanici přišli na to že je to sbsr. Ale už nezkoumali proč se to stalo a proč sem musel 2x měnit.
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Snejk »

Protoze si urcite nedal nove ale proste podobnou sracku z jinyho vraku, ta vec je extremne poruchova, vymenil sem jich treba 40... a lidi co prijeli s vypinacem bylo fakt kotel. Tecou pres to velky proudy a to ten trandak proste znici za tech 10-15 let.. nektery umrou i uplne elektricky ze uz ani nekomunikujou.. proudovy mereni to normalne ma stejne jako EKPM, ty odchazej taky..
proste si jen hovno opravil hovnem, to je proste riziko. Asi jako kdyz misto odeslyho ask das jiny ask a pak cumis ze za tri mesice zas nehraje, nebo ze za mesic zhebne ccc co si koupil na vrakaci, o logicu, sim modulech, dsc jednotkach, navigacich atd to plati stejne, je to jen z pruseru do pruseru protoze ty veci se proste serou a na stoprocent se vyserou, otazka je jen kdy...
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Snejk »

Zatim sem nikdy nedaval dve po sobe, na ten proud se kouknes a ma to i ochranu proti pretizeni i to napise chybu ze pumpa ma vetsi odber, ale s tim nikdy problem nebyl. Popravde sem za Celou dobu vymenil mozna jen dve palivovy pumpy, je to spolehliva vec kupodivu, jak u e32,38 to je pruser tak v e65 je navzdycky, ja mam taky puvodni porad
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od JaraX »

to mi vysvětli jaktože jsi vyměnit takovy kvantum SBSR a já to měnil kdysi davno jednou na nějaké paštice 730d.
od té doby nikdy,to samy IVM, prostě nikdy
simaja

#50 Příspěvek od simaja »

Tak dnes sem chtěl zkusit to s tou sbsr. Ale říkal sem si ze zkusím jeden start. Auto už nechytá vůbec. Ani při prvním startu nevyskocili otáčky. Tak sem se chtěl kouknout na civky a svíčky. Po vyndani druhé civky sem zjistil že je komplet od oleje. A při zkoušení o nastartovani to vypadá na modrý kouř. Nebylo to moc vidět. Protože sem seděl v autě. Tak pánové těsnění hlavy ? Nebo gufera? A nebo pístní kroužek ?
Naposledy upravil(a) simaja dne pát 28.12.2018 06:56, celkem upraveno 1 x.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3773

#51 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

JaraX: já ho měl taky v prr (SBSR), ani mě to nepřekvapuje, co jsem četl to umírá jak sloni v Africe. S tou jebkou něco Snejk u mě taky dělal, každopádně, to startuje víc raději nezjištuju.
To je tím, že si vybíráš jen dobrý auta a těch jebek se bojíš :) Snejk k tomu přistupuje víc budhisticky, jen na mě mrdky mě nezabijete :) Pak to chce hodně slivky.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
simaja

#52 Příspěvek od simaja »

Po delší odmlce problém vyřešen. Bylo to špatným palivem a bordelem v nádrži. Takže nový benzínový filtr plus rovnou nové svíčky a auto už zase jezdí. Jen jak dlouho stalo tak po nabití baterky se začal zobrazovat hláška "brake and drive control system failure, reduced braking and driving stability, avoid hard braking go to dealer etc etc" a palubka svítí jak vánoční stromeček. Svítí i po smazání chyb nevíte co s tim ? Diky
Odpovědět