Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Znáte někdo nebo už jste se byli podívat
Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat
Kde mas prasklej dekor ?
- soukupadam
Teď tam je jeden individual za 6000 euro. haha ale je to bida
Pěkná... škoda, že není long.
Což mě vede k otázce - liší se nějak 750 vs. 760 v nastavení podvozku? Několikrát jsem tu četl, že je 760 komfortnější, ale už si nepamatuju, jestli to bylo myšleno hlavně z pohledu motoru (tzn. nemusí se tolik točit) nebo jestli je rozdíl i např. při přejíždění nerovností, stabilitě apod. Pokud ano, tak jak moc?
Pokud byste jeli v 750Li a pak v 760Li a odmysleli si motor, poznali byste, že jedete v něčem jiném? (samozřejmě obě s DD+EDC, vyráběla se vůbec 760 bez toho?)
Což mě vede k otázce - liší se nějak 750 vs. 760 v nastavení podvozku? Několikrát jsem tu četl, že je 760 komfortnější, ale už si nepamatuju, jestli to bylo myšleno hlavně z pohledu motoru (tzn. nemusí se tolik točit) nebo jestli je rozdíl i např. při přejíždění nerovností, stabilitě apod. Pokud ano, tak jak moc?
Pokud byste jeli v 750Li a pak v 760Li a odmysleli si motor, poznali byste, že jedete v něčem jiném? (samozřejmě obě s DD+EDC, vyráběla se vůbec 760 bez toho?)
to asi nejde říct, jelikož každá sedma je jiná, žádná není stejně pohodlná jak druhá, jinak předface je pohodlnější jak poface.
když jsem jezdil s 745 a pak sednul zpět do 750, tak od té doby se mi v hlavě omílá otázka, co je tam jinak, že 745 je celkem komfortnější? a šlo by to předělat?
takže asi tak

Takže jestli tomu rozumím tak e65tka je pohodlnější než e66tka ?
E65ka = krátká sedmá a je méně pohodlná protože má menší rozvor
E66ka = long a je pohodlnější díky delšímu rozvoru
Před facelift je komfortnější laděný
Facelift je sportovněji laděný
takže stav ideál pokud chci pohodlíčko tak E66 745 Li ?
jj, ale dokud nepoznáš předface tak ti i 750Li přijde totálně pohodlná, ten předface je tak o 1/4 pohodlnější a klidně bych si koupil i face, stejně většina z vás nikam daleko nejezdí.
Díky, to jsem nevěděl, že je takový rozdíl mezi 745 a 750 v podvozku...
Platí to i mezi 760 pre-face a 760 face?
A ještě kdybys měl srovnat 745i a 750Li? Hádám, že rozvor je zásadní, tzn. 750Li je o hodně pohodlnější (víc než rozdíl mezi 745Li a 750Li?)
Platí to i mezi 760 pre-face a 760 face?
A ještě kdybys měl srovnat 745i a 750Li? Hádám, že rozvor je zásadní, tzn. 750Li je o hodně pohodlnější (víc než rozdíl mezi 745Li a 750Li?)
přesně tak, rozvor je zásadní, a long je o víc pohodlnější než předface,
745 vs 750 = 760předfc a 760face.
btw co ta návštěva u mě? dalo ti to něco?
745 vs 750 = 760předfc a 760face.
btw co ta návštěva u mě? dalo ti to něco?
JJ dalo, nastavil jsi mi trochu líp sedačku a ukázal sedmu bez šíbru, díky.
A samozřejmě také ještě jednou děkuju Kawamanovi za svezení.
Byl to pro mě zážitek, vidět všechny ty sedmy a ten zápal na place!
Jinak mám teď trochu guláš v tom, do čeho jít. Vzhledem ke komplikacím při importu (LPG, daň) to teď vidím spíš tak, že si počkám na nějaký kousek tam, tzn. pravděpodobně bez LPG.
Jenže pokud bez LPG, tak proč ne rovnou 760?
Nějak výrazně přes 15kkm/rok asi nenajedu, takže by se to dalo... ale zase mě děsí servis motoru, jak se tu psalo (čerpadla, vstřiky).
A ještě do toho přemýšlím, jestli vůbec potřebuju longa, když budu pravděpodobně hodně jezdit sám a po dálnici (předpokládám, že long má proti krátké navrch hlavně na horším povrchu). V longu nemám najeto skoro nic, takže bych snad menší komfort v krátké překousl
Pokud bude vedle sebe stát stejná krátká a long (výbava,nájezd,cena), tak bych bral long, ale krátkých je na prodej mnohem víc. A už vidím, že budu čekat půl roku a objeví se pěkná krátká a budu mít dilema
Tak uvidíme, nějak to dopadne, konec filozofování
A samozřejmě také ještě jednou děkuju Kawamanovi za svezení.
Byl to pro mě zážitek, vidět všechny ty sedmy a ten zápal na place!
Jinak mám teď trochu guláš v tom, do čeho jít. Vzhledem ke komplikacím při importu (LPG, daň) to teď vidím spíš tak, že si počkám na nějaký kousek tam, tzn. pravděpodobně bez LPG.
Jenže pokud bez LPG, tak proč ne rovnou 760?

A ještě do toho přemýšlím, jestli vůbec potřebuju longa, když budu pravděpodobně hodně jezdit sám a po dálnici (předpokládám, že long má proti krátké navrch hlavně na horším povrchu). V longu nemám najeto skoro nic, takže bych snad menší komfort v krátké překousl

Tak uvidíme, nějak to dopadne, konec filozofování

a řešil jsi to přihlášení auta staršího 10ti let? jestli vůbec můžeš mít sedmu.
když koupíš krátkou, mrzet tě to nebude, ale jen do doby než se svezeš v longu. takže si pak musíš projíždky v longu zakázat.
když koupíš krátkou, mrzet tě to nebude, ale jen do doby než se svezeš v longu. takže si pak musíš projíždky v longu zakázat.
Co je za problém u aut starších 10let? Je nějaký nový předpis, který mě unikl ?
MOD fishmaker : necituj přímo předchozí příspěvek
MOD fishmaker : necituj přímo předchozí příspěvek
Koukám že jsem asi omylem napsal E66 měl jsem na mysli E65. Předpokládám že E65 je rv 2002-2004 a E66 je 2005-2008 .zvedavec píše:takže stav ideál pokud chci pohodlíčko tak E66 745 Li ?
Petr chce sedmu přihlásit ve Švajcu, tam mají zvláštní předpisy
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Špatně. E65 krátká, E66 long. Nic společného s před a poface.zvedavec píše:Koukám že jsem asi omylem napsal E66 měl jsem na mysli E65. Předpokládám že E65 je rv 2002-2004 a E66 je 2005-2008 .zvedavec píše:takže stav ideál pokud chci pohodlíčko tak E66 745 Li ?
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
aha, tak to jo. Děkuji za obě vysvětlení.
zvedavec : to jsem ti opravil já...protože Jarax ti to o pár příspěvků vysvětloval

JaraX píše:E65ka = krátká sedmá a je méně pohodlná protože má menší rozvor
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009