Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 vs e60 - rádce při koupi
Re: e65 vs e60 - rádce při koupi
Tak u úplně nového auta je to jedno, resp. on servis (snad) řešit nebude.. Takže se může rozhodovat čistě dle sebe, co se mu líbí a co mu vyhovuje. Na techniku více méně nemusí brát vůbec ohled, pokud teda není ještě z generace která žila v tom, že si něco koupí nové, bude se o to starat a ono to deset let vydrží 

u BMW motorizace jen 40i, ale ta je mimo rozpočet, at si zkus BMW i Mercedes a uvidí co se mu bude víc líbit.
-
- Kontaktovat uživatele:
1,3M je na X5 dle meho malo aby to bylo fajn auto. Videl jsem nekolik takovych X6. Mely obrovske kola, HKL a to bylo vse... Na sousedy to nejspis stacilo, ale radost bych z nej nemel...
V čem ne ten zbytek motorizací hořší oproti 40i? To stejný, co se řeší u novych 7er?
Kodiaka bys nebral, jo? Ani v L&K?:-D
Kodiaka bys nebral, jo? Ani v L&K?:-D
no ono se to vzit jako referenčni, a pak to jde hodně s cenou dolu, nedavno jsem někomu domlouval novou G31 540i a stahli jsme asi 300k
Jo omlouvám se - doplňuji - 1,3mil. bez DPH
-
- Kontaktovat uživatele:
To mas sice pravdu, ale ty auta si sve zazijou. Tak bez vypalneho to je uz lepsi -)
Jak moc?
- kodiaq není konkurence X5, je to male SUV, má to menší rozvor ještě než X3, natož X5, třídou patří kodiaq mezi X1 a X3, a srovnávat to s X5 to vůbec ne, X5 bude uplně jiná liga, ale aby zbylo na motor a výbavu.
- není referenční auto jako referenční auto, otázka jeslti to jezdilo někde xdrive tour nebo to zakaznici trápili a nebo s tím jezdil prodejce do práce.
- není referenční auto jako referenční auto, otázka jeslti to jezdilo někde xdrive tour nebo to zakaznici trápili a nebo s tím jezdil prodejce do práce.
Takže leda X5 40i, pač zbytek se sere a muže se dost prodraží na servise. Ale to se zase prodraží. Takže buď nebude výbava nebo motor.
Kodiaka jsem pochopil :-DD (něco jak se “srovnává” super se sedmou)
Takže zbývá asi ten Mergl GLE
Kodiaka jsem pochopil :-DD (něco jak se “srovnává” super se sedmou)
Takže zbývá asi ten Mergl GLE

Já teda co znám lidi, kteří objednávali nové auto, tak nikdo budoucí servis neřeší, z pochopitelných důvodu..
A že nevíš, jak moc se Mercedes sere ještě neznamená, že na tom bude spolehlivostí lépe.
A že nevíš, jak moc se Mercedes sere ještě neznamená, že na tom bude spolehlivostí lépe.
Ok, aspoň něco pro nej mám. Kodiaka ne, X5 ideálně 40i.
“Povinnou vybavu” má kdyžtak řešit jakou?
“Povinnou vybavu” má kdyžtak řešit jakou?
Nikdy jsem tyhle úvahy o novym autě nepochopil, asi proto, že se mě to nikdy netýkalo a asi ani týkat nebude, ale může mi někdo vysvětlit proč brát za 1,3 mega nějakou sračku a nevzít něco pořádnýho? Třeba: https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/ ... oFrom=list výbavou sice holota, ale oproti Kodiaqovi, je to pořád TOP, nehledě na to, že to aspoň jede a v kapse mám pořád třičtvrtě mega, když se něco posere. Další věc, když už mermomocí chci Xko, proč nevezmu https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/ ... oFrom=list ? Jak jsou na tom tyhle nový 50i, výbavou sice opět nic moc, ale když už je v úvaze Kodiaq... Vím, že tady byl ten odkaz na toho týpka, jak se mu vše vysralo během pár desítek tisíc km, nicméně tohle je ještě v záruce a člověk si asi dnes moc nevybere.
Nechce limuzinu. Chce něco vyššího. Teď Yetti L&K 2015 (tuším).
ta sleva se dá. Vím že známá obchodnice co si šla v 2009 pro BMW X5 3.0d tak šla z 1,4 na 950k a ještě ji ktomu dali střešní box a druhá kola. No prostě obchodník v době krizové dokázal skoro nemožné auto o 450k stáhnout dolů... sám jsem tomu nevěřil
Věřím že slevu dávají i tak hlavně na auta co tam stojí už nějakej měsíc či rok ... takže na ty auta na place či venku sleva je...jde o to kolik kdo dokáže ujednat a kde je strop. Jistě by i roční auta nebo dvouletá nebyla špatná za skvělou cenu.
Takže ve výsledku auto za 1,8M s DPH může ukecat klidně na 1,4-1,5M s DPH což už je pod 1,3 bez DPH. A dvouleté auto klidně za 8-9kil.
Asi u nového je to fuk co má za motor jezdí to chvilku a pak stím pryč po 5letech ...3.0d nebo 4.0i.
jistě bude 4.0i dustojnější hlavně projevem a skvělou dynamikou díky turbům které tlačí od začátku do konce...

Věřím že slevu dávají i tak hlavně na auta co tam stojí už nějakej měsíc či rok ... takže na ty auta na place či venku sleva je...jde o to kolik kdo dokáže ujednat a kde je strop. Jistě by i roční auta nebo dvouletá nebyla špatná za skvělou cenu.
Takže ve výsledku auto za 1,8M s DPH může ukecat klidně na 1,4-1,5M s DPH což už je pod 1,3 bez DPH. A dvouleté auto klidně za 8-9kil.
Asi u nového je to fuk co má za motor jezdí to chvilku a pak stím pryč po 5letech ...3.0d nebo 4.0i.
jistě bude 4.0i dustojnější hlavně projevem a skvělou dynamikou díky turbům které tlačí od začátku do konce...
Naposledy upravil(a) Filozof dne pát 14.12.2018 13:47, celkem upraveno 1 x.
pokud vyjdu z premisy, ze auto je funglovka tak bych panu tchanovi doporucil neohlizet se na doporuceni z internetoveho fora, ale projet si vsechna auta, nechat si vymlejt diry do hlavy od prodejcu proc zrovna vrak od nich je to nejlepsi a pak se rozhodnout podle sebe a okolnosti, ktere my tady nezname.
Zaroven bych doporucil zkusit skodovku jako posledni. Muze se stat, ze z BMW i MB si sedne na prdel, ale pak se projede skodovkou a treba si rekne, ze mu to staci. V L&K to podle me neurazi.
Jak pise Tanner, novy auto ma zaruku takze to stejne nebude servisovat tak to muze mit v hajzlu. Tam je pak dulezite vedet jak dlouho si auto firma necha a co pak s tim? Muze ho ted kupovat na firmu s tim, ze si ho za par let pod odepsani proda tak aby mu pak do klina nespadla vrazda kam zacne solit cash. Nebo naopak muze kupovat auto na firmu na pristi dva roky a pak prodej. Tam nemusi resit nic.
Jinak souhlas s boulocio. Proc kupovat neco novyho a platit ten nejvetsi pokles ceny po koupi a v prvnich letech ze sve kapsy/firemni kapsy, kdyz se da koupit lehoucce starsi, lepsi, ale za min? Ta kara s rv 2009, do toho ho asi nenalakas, kdyz chce novotu, ale taky mi nedava smysl nekoupit treba rok dva stary a usetrit docela randal.
PS: Q5/Q7/XC90 tchan neresil? Ja bych to nechtel, ale kazdy je jiny...
Zaroven bych doporucil zkusit skodovku jako posledni. Muze se stat, ze z BMW i MB si sedne na prdel, ale pak se projede skodovkou a treba si rekne, ze mu to staci. V L&K to podle me neurazi.
Jak pise Tanner, novy auto ma zaruku takze to stejne nebude servisovat tak to muze mit v hajzlu. Tam je pak dulezite vedet jak dlouho si auto firma necha a co pak s tim? Muze ho ted kupovat na firmu s tim, ze si ho za par let pod odepsani proda tak aby mu pak do klina nespadla vrazda kam zacne solit cash. Nebo naopak muze kupovat auto na firmu na pristi dva roky a pak prodej. Tam nemusi resit nic.
Jinak souhlas s boulocio. Proc kupovat neco novyho a platit ten nejvetsi pokles ceny po koupi a v prvnich letech ze sve kapsy/firemni kapsy, kdyz se da koupit lehoucce starsi, lepsi, ale za min? Ta kara s rv 2009, do toho ho asi nenalakas, kdyz chce novotu, ale taky mi nedava smysl nekoupit treba rok dva stary a usetrit docela randal.
PS: Q5/Q7/XC90 tchan neresil? Ja bych to nechtel, ale kazdy je jiny...
nemyslím si že je jedno co kupuješ v novém, dneska ty auta neodjezdí aní záruku a když mi ted jeden člověk s novou G11 říkal že to bylo 9 měsíců z 12ti v servisu, tak je mu k hovnu že si koupil G11, znam dalšího a ten to samy skoro, pak další s F11 520D, taky co dva měsíce servis,
Tak mu řeknu E66 :-DDD
Proto tady už e65 jsou i za 450k....
a fka budou zadarmo dráhy a géčka skoro to samý... to je snad zlej sen . Zlata A8 w12 ta jezdila několik let jen s běžným servisem když byli prohlídky auto z 2014 dodnes bez problémů tak pak se nedivme ze lidi raději audi či MB

-
- Kontaktovat uživatele:
A za tech 450k tam i shnije. Audi bez problemu, ted tu o cervene karkulce.