Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nezavisle topeni versus prihrev pro E65

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: Nezavisle topeni versus prihrev pro E65

#101 Příspěvek od JaraX »

samozřejmě, prostě když nebude klíč uvnitř vozu tak s tím nikdo neodjede
vlastnemec

#102 Příspěvek od vlastnemec »

JaraX píše:https://www.youtube.com/watch?v=hv9-7lQkPCM
Jajaj moje bejvalka je slavná, zamáčkl jsem slzu.

Funguje to perfektně a v kombinaci s CA je to bomba, hlavně jak je ta V8 studená tak pořádně řve při startu a bezvadně se s tím straší lidi.
MartinK

#103 Příspěvek od MartinK »

Je to dělo, používám to teď furt.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od matiz »

Jarax - panel kde je tlacitko vyhrevu, ventilace a masaze kouli... Mas nejaky 'nepotrebny' ovladac co nejde sparovat? Ze bych se na to podival :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od JaraX »

matiz, ale ten panel nemá v sobě jednotku, nebo si to aspon myslím teda, díval ses do WDS? on je napojenej do jednotky do které je napojené i kolečko idrivu
https://www.ebay.com/p/BMW-E65-E66-Steu ... 1024731164

ovladač myslíš DO na webasto? ty jsou nedostatkový zboží, spárovat to jde vždy, teda krom toho jednoho co jsem koupil z E60, vypadá uplně stejně, ale sedmou si povídat nechce.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od matiz »

Jasne ze jsem se dival, jestli mas volnou tak i tu jednotku idrive a jeden panel.Zase ti to vratim nejspis neposkozene -) Pokud by hrozilo poskozeni tak na to seru, ale neboj, zvladnu to nedosrat.

Na e60 budou mit nejspis jiny protokol, cas1 versus cas2 nebo cas3... Ja myslel ze to je nejaky klic co je napovno, tak jako klic k autu.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od JaraX »

ne je to normal ovladač k webastu, mužeš si ho sparovat s jakou sedmou chceš.
ty věci pohledam. otázka kolik vidíš že bude stát ta jednotka pak, pokud dvojku tak je to super, pokud 10k, tak to nikdo chtít nebude.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od matiz »

Tak vikend byl velmi vyzivny... Nejdriv jsem zkurvil ten tank na zeleznicnim prejezdu, zapomnel jsem ze nejedu v aute, ale mam bitevni lod stredni velikosti, projel jeden prejezd asi v devadesati protoze blikal hezky bile a nic nejelo, proletel se vzduchem a skarede, veeelmi skarede dosednul zpet na zem. Bohuzel se neco 'pohlo'... Volant mozna o milimetr na stranu, ale to jak to bylo ovladatelne je v hajzlu, jede se mi s tim hur, jako by nedrzela stopu... A to neni vsecko, kdyz se dari tak se dari. 9km pred barakem jsem potkal v lese sebevrazednou lisku. Neuhnul jsem a ona to uz nestihla... Dve hodiny jsem cekal na dopravaky, protoze pojistovna vyzaduje setreni od policie. Moc dlouho jsem nemel s policii zadny kontak, ale naprosto mne prekvapili vstricnosti a naprosto bezproblemovym pristupem. Jak operacniho na telefonu tak dopravaku. Timto jim davam palec nahoru, donutili mne poupravit si muj nazor na ne. Uz nikdy nebudu rikat ze umi jen merit !!! Pomohli mne, bez sebemensiho naznaku arogance, bez prdele muzu napsat ze se ke mne chovali VSICNI vsetne toho na telefonu jako bych byl jejich sef. To jsem kurewsky dlouho nezazil...

Mam dotaz na Snejka a Jaraxe, jak dalece je sedma bytelna kdyz lita vzduchem? Ten naraz nebyl ani tak na tom prejezdu, spis pote co dopadla tvrde na cumak. Jsem z toho nasrany az na pudu, protoze minuly rok se na tom mojem tanku delala zadni naprava za 2500€ a samo ze i geometrie. Predni nejspis taky, ale na jine fakture protoze ta ovladatelnost byla paradni. A prijde mi ze uz nedrzi tak dokonale stopu. Jsem fakt hodne nasrany...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od JaraX »

no ja s tím zas tak moc vzduchem nelitam, sedma s EDC a DD ma strašně veliky zvdihy tlumiču, takže ji jen tak do vzduchu nedostaneš, ale podle ti jenom uhnul někde excentr kterej není dotaženej tak jak ma byt.
Geo vše ukaže.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od matiz »

Excentr by byl uplne to nejlepsi co by mne mohlo potkat, jenze ta petelice byla na cumak a fakt ze moc... Pres koleje to slo jak po masle, pruser byl ten dosed, teda dopad :cry: :cry: :cry: Priznam se ze toto bylo poprve a naposled. Proste to neni litajici trojka...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od JaraX »

nebo sis ohl tyč v řízení
matiz
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od matiz »

Tak vymalovano, zadni leve kolo sbihavost mimo, odklon mimo, takze se pohlo na excentrech... Predek nic moc, ale v toleranci. Vcera jsem ho o pul otacky posunul aby sel volant rovne. Ulevilo se mi... Tyc rizeni bych taky asi vstrebal. Raminko s tlumicem by bolelo vic. Protoze to by byly tlumice dva a raminka taky dve, spis ctyri. Az budu mit nekdy naladu na pikacoviny tak prelozim ty dily z tech faktur, alespon ty z tech mastnych...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od matiz »

Toz hotovo. Skok za desitku... Mam sice fakturu z autorizaku na 2000€ z minuleho roku na zadni napravu kde menili ramena, jenze tam soudruzi v Rakousku 'zapomeli' vymenit i ty ramena ktere drzi sbihavost, ty byly puvodni. Coz by ani tak ukrutne nevadilo protoze videl jsem uz horsi, jenze excentry samozrejme za ty roky privarene k ramenu. Povolit bez sance, jeden excentr pri snaze z nej odsroubovat matici prasknul. Takze jsem si uzil velmi prijemneho mrdani se s vyndanim ramen. Sedmice dostala nove raminka, maticky, podlozky, excentry, celkem trikrat na geometrii, poprve zamerit, podruhe pokus o serizeni a nasledne opravdu nastaveni geometrie. Jezdi jak zamlada :mrgreen: Pekne mne sere, nic to nevydrzi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Spejbl

#114 Příspěvek od Spejbl »

:D dobrej nápad skákat a takovouhle lodí :D
ale spotřeba cca 8l je parádní, to máš teda luxusní povoz na cesty kolem komína :D
Má to peizovstřiky, dpf a elektr. regulaci turba?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od matiz »

Za osm dalku, predpisove. Mesto ee. Ja jsem nechtel plachtit, ze je neco spatne jsem si uvedomil az jsem byl ve vzduchu. Trojka by to mozna dala lip... Ten prejezd vypadal neskodne. Kdybych vedel ze je tak debilni, toz to bych urcite pribrzdil... Byl proste debilne navrzeny, dokopecka, prejezd, z kopecka. Nevypadalo to ze by mel nastat tak zasadni problem. Nastal. Nastesti se nic neohlo, neznicilo. Lehce se to pohlo na excentru zadniho kola, jenze uz to nebylo tak prijemne, bylo citit ze se neco pohlo a zatacky nezrala s tou lehkosti jak driv...

Ja se priznam at se muzete dochcat smichy... Ja jsem tu sbihavost ani nemusel nastavovat, po serizeni odklonu byla dobra, rozhodne v toleranci. No jenze kdyz uz, tak at to je serizene na chlup presne ze... No a tim krupnul ten excentr kdyz se povolovala matice co ho drzi. A jelikoz by ho nikdo nevytahl, plamen na tu hlinikovou napravnici neni nejlepsi napad, tak mrdarna, urezat a nove ramena s ecxentrama atd... Kdybych u toho nebyl a nechtel to tak uplne super vubec bych je nedelal. Najely by jeste hooodne. Geo by vysla i tak, problem byl ten odklon. A ty ramena jsou rok stare. Ale cvakalo mne u prdele solidne co vsechno tam bude v prdeli.

Elektricky nastavitelne turba jo, dpf ne, je to stara babicka... To byl svet jeste v poradku -))) Face ropak uz tak moc zajimavy pro mne neni, dve turbiny, dva filtriky, sem tam vacka, to bych se uz asi bal. Musela by byt za tasku hrusek.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od JaraX »

akorát že žijeme v 21 století a místo plamene se už davno používá indukce, většinou to jde v pohodě rozhybat, ale občas taky ne.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od matiz »

To sice ano, ale kde chces tu indukci omotat? Okolo hlavy toho sroubu? Jsem silne skepticky ze by to slo bezbolestne. Ja ji nemam, mohl bych si ji pujcit, ale neverim ze by to povolilo. Dostat se tam kladivem taky neda protoze nadrz. Uz je to za mnou.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od JaraX »

děláme to dnes a denně, střídáš hlavu šroubu a matku, rozehřeješ do ruda a jdeš od toho pryč, za 15 min zas, uděláš to cca 4x a pak nasadíš takovou malinkou utahovačku která tam vleze a ona už to rozhybe
matiz
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od matiz »

Na matku nenasadis nic, protoze se strihla s kusem excentru. Ale jo, tezko rict, mozna by to slo. Kazdopadne ja ji nemam, kupovat nebudu, mel bych ji k nicemu. Ja mam super pajeci stanici a hromadi jinych hracek ktere potrebuju... A kdybych komukoliv zavolal ze potrebuju na starem vraku vytahnout excentry a jeste k tomu hned, vim naprosto presne kam by mne kazdy poslal -)))) V lepsim pripade do prdeleee :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od Snejk »

delame to pokazdy kdyz se na nejaky 7er schyluje ke geometrii... i kdyz ono je to uplne jedno co to je jestli e60/46/90/65 proste rovnou vyrezat a vsechno nove protoze tyhle zahnily hlinikovy chcanky nema smysl vubec pokouset... to je klasika na vsem... asi pred 10 minutam mi zrovna volali z geometrie ze si to mam strcit doprdele ze s tim nehnou tak uz vim co budu delat zejtra, ale ja to dycky zkusim jestli nahodou se to nepovede :lol:
Odpovědět