Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e65 745Li lpg - studený start - neudrží otáčky
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
Re: e65 745Li lpg - studený start - neudrží otáčky
zrovna u rozvodů to tak je, ale u spousty věcí to tak není.
třeba max gear expanzka ma na sobě taky vybroušené logo ale je z uplně jiného plastu,
jsou tři 3 typy těchto dílů
- díl ze stejné linky co BMW s vybroušeným logem
- díl z jiné linky kde to někdo vybrousil aby to získalo hodnotu jak píše matiz
- a asi nejčastějí varianta, díl z linky kde někdo prodal linku někomu jinymu, např u té expanzky je origo Behr, ale ten po 5 letech třeba prodá linku Maxgearu nebo jinymu a ten si tam valí s logem BMW svoje shit expanzky z levnýho plastu,ale logo musí vybrousit protože je ve formě, a lidi si pak myslí že maxgear je origo.
a ty rozvody od Febi N62 nejsou origo, napínák a rětězy podle mě jo, to je IWIS všecko https://www.iwis.com/en-gb, ale ty vodící lišty jsou prostě jiny,některy vím že prostě vypadaj jinak od febi a jinak origo.
třeba max gear expanzka ma na sobě taky vybroušené logo ale je z uplně jiného plastu,
jsou tři 3 typy těchto dílů
- díl ze stejné linky co BMW s vybroušeným logem
- díl z jiné linky kde to někdo vybrousil aby to získalo hodnotu jak píše matiz
- a asi nejčastějí varianta, díl z linky kde někdo prodal linku někomu jinymu, např u té expanzky je origo Behr, ale ten po 5 letech třeba prodá linku Maxgearu nebo jinymu a ten si tam valí s logem BMW svoje shit expanzky z levnýho plastu,ale logo musí vybrousit protože je ve formě, a lidi si pak myslí že maxgear je origo.
a ty rozvody od Febi N62 nejsou origo, napínák a rětězy podle mě jo, to je IWIS všecko https://www.iwis.com/en-gb, ale ty vodící lišty jsou prostě jiny,některy vím že prostě vypadaj jinak od febi a jinak origo.
-
Nějak tak to asi bude,nehádám se.Si myslím že febi nějakou dobu dodávalo pro bmw a přebytky prodává a proto vybrušuje loga.To co už nemaj tak dodělávaj kdovíjak.Pozoruju že některé díly nejsou stejné.Stejně si myslím a mám zkušenost že je febi takovej střed,cena kvalita.Poslední dobou nadprůměr,v těsněních lepší než elring ač je febi levnější.
Je to ale jen moje zkušenost a je sposta dodavatelů a každej to bere od jiného fejkaře
Je to ale jen moje zkušenost a je sposta dodavatelů a každej to bere od jiného fejkaře

-
- Klubové ID: 3633
Taky záleží, co vezmeš. Třeba ty rozvody bývají ok, i vzhledově to sedí. Pak vezmu napínací kladku na starýho francouze a ani tam nejde namontovat
. Jo, nebo kdysi dávno sem koupil všechny zadní ramena na bouranou E60 a nešli prostrčit šrouby dírou..

By mě zajímalo, jak může kámoš z Ostravského Cartecu vědět z kterého skladu to chodí, když jim to chodí pouze z centrálního BMW skladu nebo meziskladusuperkamilos píše:Já jo,srovnání s origo dílama.Teda speciálně u rozvodů bmw,ten název jwe nebo jak už nevim a pod tím vybroušeno co je na origu na lištách to samé atd.atd.Kámoš z Ostravského Cartecu mě taky natrousil že to chodí ze stejného skladu.Vám zítra nafotím originál napínák,kterej u febi stojí méně s celejma rozvodama než samotnej od BMW.

-
- Kontaktovat uživatele:
a že o tom inspi něco ví 

Tím vybroušenim máte co namysli? Nějak jsem to nepochopil
vybroušení =jako odstranění
nebo
vybroušení =jako vytvoření
Děkuji

vybroušení =jako odstranění
nebo
vybroušení =jako vytvoření
Děkuji

-
- Kontaktovat uživatele:
origo díly mají na sobě logo BMW, ale v náhradě se nesmí prodat nic na čem je logo BMW, takže ve výrobě vyrábí třeba čidla podvozku, jedny jdou do BMW a balí se do BMW krabiček a pak se vezme zbytek, borec na brusce odbrousí z čidla logo BMW a prodá se to jako Febi třeba, takže máš stejnej díl ale za třetinu ceny,a poznáš to tak že je tam v místech kde bývá logo BMW taková broušená ploška. jenže se toho chytlo víc výrobců tak brousí i díly co tam nebylo logo BMW a lidi si pak myslí že tam bylo a kupují to jak strhaní, nebo třeba to Febi prodá 10letou linku maxgearu a ti tam vyrábí stejnej díl z jinyho materialu a taky je tam logo které musí brousit.
vybroušeno = sázka do loterie.
-buď s tím vy*dáš ty a koupíš za levno origo díl
-nebo s tebou vy**dá někdo, kdo ti prodá za levno sračku, o kterou je tlučka.
Pokud zaplatíš, kde máš záruku, že to není falzifikát?
Asi autorizovaný dealer nebo BMW?
-buď s tím vy*dáš ty a koupíš za levno origo díl
-nebo s tebou vy**dá někdo, kdo ti prodá za levno sračku, o kterou je tlučka.
Pokud zaplatíš, kde máš záruku, že to není falzifikát?
Asi autorizovaný dealer nebo BMW?
Edit:
Anebo v mechanikovi, který díl pozná nebo ví kde neobjednat tzn. zkušenosti. Jinak platíš origo jak mourovatý i to, co nemusíš.
Anebo v mechanikovi, který díl pozná nebo ví kde neobjednat tzn. zkušenosti. Jinak platíš origo jak mourovatý i to, co nemusíš.
-
- Kontaktovat uživatele:
todle je právě o zkušenostech, pokud tomu nerozumíš, nejlepší volba je origo BMW díl, tam se nezklameš.
a prostě leta praxe a desítky dílů denně tě naučí že todle čidlo na E65 tam je od Febi ok, tady to čidlo od Febi nejde, tady to bereš VDO, tam to bereš Vemo, napínák od Topranu je šmejd, membrány Vaico nefungují, atd atd atd.
a prostě leta praxe a desítky dílů denně tě naučí že todle čidlo na E65 tam je od Febi ok, tady to čidlo od Febi nejde, tady to bereš VDO, tam to bereš Vemo, napínák od Topranu je šmejd, membrány Vaico nefungují, atd atd atd.
-
Dneska konecne dorazily membrány sani. Tak sem je tam dal a bez výsledku. Ale jedna byla praskla tak sem rad ze sem je vyměnil. Ted teda zkusím snímače vackoveho hridele. Dnes sem to natočil a při startu kdy kolisaly otacky auto coudilo jak z vyfuku tak z pod auta. Tak me napadlo jestli treba nemuze byt prasklina na svodech a lambda si za studena nasává vzduch a blázni ? A kdyz se to ohřeje tak se prasklina zacely a jede v pohode ? Jinak problem je pořad stejný studené starty jsou spatny kolísají otacky a pak chcipne. Zní ze nejede na vsechny válce. Kdyz pridrzim lehce plyn tak okolo 1500 ma motor normalni chod. Kdyz seslapnu rychle tak se zadusi. Po zahřátí uz jede jak ma.
-
- Kontaktovat uživatele:
na N62 jsem praskly svody ještě neviděl, beztak tečou ventilvíka na svody
Riesil som aktualne trosku “divoke” starty sice na e70, vcera som bol u plynarov a dosli na to ze prepustali reduktory trochu, cize sa tam dostalo trochu plynu pri startovani s benzinom a robilo to bordel takze rozobrali pomenili nejake gumicky ci co poskladali a vyzera ze je to okej starty vcera dneska v pohode...
-
No on vcera hodne foukal vítr tak je mozny ze se mi to zdalo. Plynem to nebude. Naschvál sem ho vyjezdil a nemam tam ani kapku. Jeste me napadlo jestli to nemuze byt špatným palivem. Naposledy sem tankoval u dost pofiderni benzinky. Je mi divny ze jak se to zahřeje tak jede krasne.
No ja som tiez nemal potom uz plyn ale vraj tak nieco moze zostat stale a ze az pod dlhsej dobe by sa to upravilo keby jazdim len na benzin a nazaj v nadrzi na lpg nezostane nic, mne este druhy den co som plyn nejazdil debilne nastartovalo...potom uz to zacalo byt okej pri benzine...nehovorim ze to je tym len som sa podelil o skusenost:)
-
Vždyť to je v pořádku.
Dnes sem čistil skrtici klapku a všiml sem si ze těsnění na hrdlu klapky je cele zkroucene a praskle je to tento dil 1 747 985 nevíte nekdo kde ho seženu ? Rikal sem si ze by to mohl byt ten problem, protože koleno od váhy vzduchu ke skrtici klapce bylo blbe nasazené prave kvuli špatnému těsnění .
Dnes sem čistil skrtici klapku a všiml sem si ze těsnění na hrdlu klapky je cele zkroucene a praskle je to tento dil 1 747 985 nevíte nekdo kde ho seženu ? Rikal sem si ze by to mohl byt ten problem, protože koleno od váhy vzduchu ke skrtici klapce bylo blbe nasazené prave kvuli špatnému těsnění .
simaja píše:...
2823 CDKHSVSA. Heizung lambasonde vor kat im Schuberta
Uhsv 2.05v
Uulsuv_u 2.75 V
Tabgm 405 C
Vfzg_u 47.00 km
Nemôžeš tu dať čerstvý a kompletný výpis chýb?simaja píše:... Ted teda zkusím snímače vackoveho hridele. Dnes sem to natočil a při startu kdy kolisaly otacky auto coudilo jak z vyfuku tak z pod auta. Tak me napadlo jestli treba nemuze byt prasklina na svodech a lambda si za studena nasává vzduch a blázni ?
Lambda blázni skôr preto, že jej nefunguje výhrev, ako si tu skôr tvrdil.
Tak neviem, či si to už fixol, keď už riešis vačkočidlá.
A to tesnenie by som dal OEM. Tesné sanie je základ.
P.
-
Tesneni konecne prislo tak sem ho vymenil. Ted kdyz chci nastartovat prvni start motor chytne a hned chcipne pak uz jen toci a ani naznak chytnuti.
Byl se na to kouknout znamy a vymazal pamet chyb. Takze ted mi tam skace jen
E-box Luefter
Jak auto uz nemuzu projet tak mi to jine chyby neukaze.
Ted si rikam jestli to nemuze byt cerpadlem a nebo RJ cerpadla. S RJ cerpadla uz sem mel parkrat problem byla uz dvakrat vymenena. Naposledy asi dva mesice zpet.
Uz fakt nevim co s tim. Asi to budu muset k nekomu odvest na servis.
Byl se na to kouknout znamy a vymazal pamet chyb. Takze ted mi tam skace jen
E-box Luefter
Jak auto uz nemuzu projet tak mi to jine chyby neukaze.
Ted si rikam jestli to nemuze byt cerpadlem a nebo RJ cerpadla. S RJ cerpadla uz sem mel parkrat problem byla uz dvakrat vymenena. Naposledy asi dva mesice zpet.
Uz fakt nevim co s tim. Asi to budu muset k nekomu odvest na servis.
-
- Klubové ID: 2166
- Kontaktovat uživatele:
To bude vadny sbsr, koukni do nej. Nebo si pripoj palivovou pumpu natvrdo a uvidis jak to pojede
-
- Kontaktovat uživatele:
čím ty SBSR odchází? já to ještě taky neviděl vadny, stejně jako IVM, jen asi 2-3 lidi včetně arnieho to měli zbastlené relátkem.