Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vypadávání 2. rychlosti
Vypadávání 2. rychlosti
Ahoj, po výměně spojky a dvouhmoty mi začala vypadávat dvojka (předtím to šlo krásně, žádný problém). Rychlost vypadává jen občas. Řazení dvojky jde jinak než ostatních stupňů, jde lehko a má jakoby zkrácenou dráhu. Mám bmw e91 320d manuál, najeto 230k . Děkuji moc všem za rady čím by to mohlo být. Nesetkal se s tím někdo ?
- TurboShnek
Re: Vypadávání 2. rychlosti
Nějaký divný, jak může spojka a setrvačník mít vliv na dráhu řazení?Muts píše:jde lehko a má jakoby zkrácenou dráhu.

Možná prostě nejsi zvyklej na novou spojku a nezamačkáváš rychlost úplně až do konce a proto ti vyskakuje a zdá se že je kratší dráha. To se mi jednou stalo když jsem se ještě učil jezdit, vypadla mi nezamačklá trojka a leknul jsem se jako blázen.

Právě, že ta dráha je kratší, a dávám to tam nadoraz. ale někdy mi ta rychlost vyskočí a někdy ne. Právě nechápu proč před výměnou spojky a dvouhmoty to šlo pěkně zařadit a teď nejde. Olej se neměnil. Koukal jsem se na internetu na nějaký fora a tam řešili synchron, ale to by nešlo lehčeji ne? Není možný, že třeba tam nějak blbě uchytili tu převodovku?
-
- Klubové ID: 3633
Spíš je to nějak špatně složené a ta dvojka není dořazená. Nebo to táhlo/vidličku řazení někdo poškodil při montáži. Dvouhomota ani spojka na tohle nemá vliv, to by musely jít špatně všechny kvalty.
takže nechat rozdělat a kouknout se co tam je ohnuté popřípadě. Olej v převodovce jsem se dočetl, že je "doživotní" ale vyměnil bych si ho. Jako moc se mi nezdá, že by byl už rozbitý synchron po 200k km. Seřizují se tam nějak ty rychlosti ?
- TurboShnek
Synchronem to určitě není, to by ti ta rychlost šla špatně zařadit a křupala by. Nejspíš tu převodovku namontovali nějak nakřivo nebo něco ohnuli jako říkal TAN33R. Kde jsi to nechal dělat? Měl by jsi to reklamovat.Muts píše:řešili synchron, ale to by nešlo lehčeji ne?

Co se týče oleje, on je doživotní co se týče výrobce, jenže pro výrobce život auta je 5 - 7 let nebo kolik BMW teď dává záruku. Tak že ideálně by se měl měnit každých 100,000km. Jenže ty už máš najeto přes 200,000km a předpokládám že se ještě nikdy neměnil, tak že všechno si mohlo už jako by 'zvyknout' na ten vyjetej olej a když tam teď dáš novej může začít jít špatně řadit - podle toho co jsem slyšel.
Já jsem si ho měnil na 200,000km ve svý e46 s výplachem a rozdíl byl neuvěřitelej, před tím v zimě skoro ani nešlo zařadit jedničku a dvojku, pětka šla ztuha, páka zůstávala zaklíněná na 5tce a po výměně to byl jako kdybych měl novou převodovku.

Taky by bylo dobrý vyměnit olej v diferenciálu když už to děláš - tím nic nezkazíš.

Dobře, děkuji, nechal jsem si měnit spojku a dvouhmotu tady u nás ve žďáře nad sázavou Auto Rosecký S.r.o.
Abych teda vysvětlil můj problém, tak když se rozjíždím na jedničku a chci dát dvojku, tak zmáčknu spojku, dám dvojku a jak pouštím spojku, tak mi ta rychlost někdy vypadne a jde to přes zuby. Když mám vyšší otáčky při řazení dvojky, tak vypadne vždycky a jde přes zuby. Když zmáčknu spojku, vyřadím, pustím spojku a zase ji zmáčknu a zařadím dvojku , tak to je jakoby lepší a vypadne jen hodně zřídka.
Děkuji moc za rady, olej určitě vyměním. Můžu se zeptat jaký by byl nejlepší. Chci se stavit do BMW servisu pro olej.
Abych teda vysvětlil můj problém, tak když se rozjíždím na jedničku a chci dát dvojku, tak zmáčknu spojku, dám dvojku a jak pouštím spojku, tak mi ta rychlost někdy vypadne a jde to přes zuby. Když mám vyšší otáčky při řazení dvojky, tak vypadne vždycky a jde přes zuby. Když zmáčknu spojku, vyřadím, pustím spojku a zase ji zmáčknu a zařadím dvojku , tak to je jakoby lepší a vypadne jen hodně zřídka.
Děkuji moc za rady, olej určitě vyměním. Můžu se zeptat jaký by byl nejlepší. Chci se stavit do BMW servisu pro olej.

- TurboShnek
Rychlost ti vyskakuje protože kolečka nejsou úplně zapadly do sebe ale jenom napůl.

Před tím než se stavíš u BMW se ale stav v bance.
Podle mně nemusíš kupovat olej u $tealera, já jsem použil olej značky Fuchs Titan ale jakej patří do e9x nevím.
Myslím že by jsi se měl ještě poradit se zkušenějšíma členama fóra před tím než vyměníš ten olej protože opravy převodovky jsou velmi, velmi, velmi drahá záležitost a já možný problémy na e9x neznám, mám zkušenost jenom s e46. 

Před tím než se stavíš u BMW se ale stav v bance.

Naposledy upravil(a) TurboShnek dne pon 03.12.2018 21:56, celkem upraveno 2 x.
Eventuálně bych to řešil převodovkou z vrakáče. Takže co teď ? 

- TurboShnek
Reklamuj to, určitě je tam něco na křivo.Muts píše:Eventuálně bych to řešil převodovkou z vrakáče. Takže co teď ?

Dobře, děkuji moc
až to se dozvím něco nového, tak se ozvu, kdyby měl někdo jiný s tím problém 

Jestli ti to před výměnou spojky nedělalo a po výměně je problém, tak jim to odvez zpátky, ať se na to laskavě podívají a dají do pořádku.
Taky se přikláním k tomu, že nějak blbě složili táhlo řazení...nebo poškodili...i když nechápu proč to jde přes zuby...to spíš vypadá, že ta spojka pořádně nevypíná...ale kdyby třeba byla zavzdušněná, tak by nevypínala na každý kvalt...
Jestli to ale před výměnou spojky nedělalo a teď to dělá, tak je problém v té výměně...reklamuj to.
Taky se přikláním k tomu, že nějak blbě složili táhlo řazení...nebo poškodili...i když nechápu proč to jde přes zuby...to spíš vypadá, že ta spojka pořádně nevypíná...ale kdyby třeba byla zavzdušněná, tak by nevypínala na každý kvalt...
Jestli to ale před výměnou spojky nedělalo a teď to dělá, tak je problém v té výměně...reklamuj to.
Ono to, jde přes zuby až když pustím spojku. Jak kdyby ta rychlost byla zařazená napůl, někdy tam skočí a někdy vypadne. Problém je ten , že to je asi už měsíc, co mi to měnili. Když jsem mu to říkal hned jak jsem to zjistil, tak mi řekl, že mi to spraví ale prej ať si připravím hrozně moc peněz
, že by musel rozpůlit převodovku a tak .

- TurboShnek
Tak to ne, to je zase krásnej případ jak lidi v ČR neznají svý práva a vyčůraný "podnikatele" toho využívají. Znám prodavačky který nutí zákazníkům prohledávat tašky i když je to absolutně proti zákonu.Muts píše:Když jsem mu to říkal hned jak jsem to zjistil, tak mi řekl, že mi to spraví ale prej ať si připravím hrozně moc peněz, že by musel rozpůlit převodovku a tak .
Co to znamená že jim zaplatíš plno peněz, určitě tě ještě nechali čekat 4 neděle protože tam vykořisťujou jednoho mechanika, dojebou ti drahý auto a pak ti řeknou připrav si plno peněz aby jsme odstranili naší chybu a raši si připrav ještě víc peněz kdyby jsme to náhodou dojebali ještě víc.

Servis je povinen odstranit závadu kterou způsobili na vlastní náklady a je jedno jestli musí rozebrat celou převodovku nebo celý auto. A nevidím důvod rozebírat převodovku, chtějí z tebe akorát vycucat peníze.
Na reklamaci máš 2 roky ale je nutný to reklamovat bez zbytečnýho odkladu. I na díly který použili máš záruku.
http://www.auto.cz/reklamace-v-autoservisu-110333
Klidně jim to tam dej zpátky, a kdyby odmítali, dej je k soudu. Jako podnikatele mně takový "firmy" tady v ČR vyloženě serou.

Mně se před loni stalo že jsem nemohl nastartovat nevěděl jsem si s tím sám rady, dal jsem auto do servisu, tam mi vyměnili palivový hadičky, stálo to 3000,- (bez účtenky), pak jsem musel dát auto do Bosch servisu kde zjistili že jenom zamrzla nafta, děkuji moc Benzíno kterou teď vlastní Poláci... V létě mi ty hadičky praskli a začala mi téct nafta na motor, musel jsem v Auto Kelly koupit nový, a měnit je na parkovišti vedle Tesca, celej zasrenej od nafty. A před tím jsem auto měl taky v servisu aby mi přivařili nový flexi koleno na výfuk... Tam mi napsali že 45 minut sundávali spodní kryt motoru, výfuk dali na křivo že mi v zatáčkách šoupal o kolo... od toho jsem naštěstí měl účtenku.
Od tý doby si dělám všechno sám a nebo auto zavezu do Bosch servisu, je to sice dražší ale máš od toho účtenku a obsluha, a kvalita práce je tam na úplně jiný úrovni.
Ještě dodám, před tím než uděláš jakoukoliv transakci si pořádně přečti smlouvy a hlavně reklamaci, mně se stalo že jsem v Datartu koupil sluchátka za 300,- klasicky se přelámal kabel tam jsem je šel reklamovat že mi daji jiný a oni že prej ne, že je musí poslat zpátky dodavateli a to mlže trvat až 6 měsíců. Já říkám to snad nemyslíš vážně ty vole.

V servise může argumentovat tím, že to už předtím nešlo. Nevím, jak bych to měl udělat, když mi řekne, že mi to opraví, ale pak mu to budu muset zaplatit :/
Od servisu jsem jenom dostal papír, kde je napsaný počet hodin, částka a odmašťovač
Díly jsem jim dodal já a mám na ně záruku.
Od servisu jsem jenom dostal papír, kde je napsaný počet hodin, částka a odmašťovač
Díly jsem jim dodal já a mám na ně záruku.
-
- Klubové ID: 3633
To je takovej problém zajet jinam? Jde jen o to, zkontrolovat to táhlo, na 90% bude problém v montáži. Tu hodinu práce prostě někomu zaplatíš..
Nejde o to, že bych měl zaplatit hodinu práce, ale o princip, jak se ke mě choval servisák. Zase mi přijde blbé, aby někdo jiný opravoval věci po někom. Tohle taky nemám rád.
Ale v pátek mám v plánu jet do servisu.
Ale v pátek mám v plánu jet do servisu.
Blbý neblbý, někdo to opravit musí. Navštívil jsem už dost servisů s různýma autama a vždy jsem musel něco dodělávat doma. V žádným už mně podruhé neviděli. Bohužel servisů je moc a ne všichni dělají pořádně. Na fiatovi tchýni dosraly převodovku při výměně spojky, až sem se nestíhal divit. Byla posunutá celá kulisa řazení a špatně nasazený spojka (nevracel se pedál). Samozřejmě se neměli k nápravě, muselo se to dát do jinýho servisu a udělat celý znova. Dobrej servis se dost blbě a dlouho hledá.
Ahooj, tak problém je vyřešený, bylo to tím, že chlap v servise špatně namontoval převodovku. :/
Uznali ti reklamáciu v tom pôvodnom servise alebo si to dával skontrolovať inam?