Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

318td 85kw Compakt r.v.2003 a strašně kouří černý dým

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hrac

318td 85kw Compakt r.v.2003 a strašně kouří černý dým

#1 Příspěvek od Hrac »

Dobry den,
Mám 318td 85kw Compakt r.v.2003 a strašně kouří černý dým , myslel jsem ze je to turbo, ale turbo je suché a bez vůle, vstřiky už mám v Bosch servisu na kontrole.
Nevíte ještě jaký problém může být? :?:
Předem děkuji Hrac. :Policie:
TurboShnek

Re: 318td 85kw Compakt r.v.2003 a strašně kouří černý dým

#2 Příspěvek od TurboShnek »

Hrac píše:Dobry den,
Mám 318td 85kw Compakt r.v.2003 a strašně kouří černý dým , myslel jsem ze je to turbo, ale turbo je suché a bez vůle, vstřiky už mám v Bosch servisu na kontrole.
Nevíte ještě jaký problém může být? :?:
Předem děkuji Hrac. :Policie:
Černej kouř znamená že jsou v něm velký částice nespálený nafty, což může způsobovat buď málo vzduchu nebo moc paliva, tak že jsi udělal dobře že jsi zkontroloval turbo i vstřiky ale nemyslím si že by to bylo vstřikama.

- Kdy jsi naposledy měnil vzduchovej filtr a filtr odvzdušnění klikový skříně? Musí se měnit pravidelně aby se neucpali.
- Zkontroluj všechny vzduchový hadice jestli někde neuniká tlak a vyměň všechny podtlakový hadičky.
- Zkontroluj jestli se správně otvírá EGR ventil a jestli není ucpanej sazema.
- Zkontroluj jestli se správně pohybuje regulační ventil turba.
- Zkontroluj jestli není dirka v 'intercooleru' kudy by mohl unikat tlak. (tohle je dost nepravděpodobný ale už jsem to viděl)

Dál by to pravděpodobně mohli dělat špatný čidla, MAF a MAP, MAF je váha vzduchu a MAP je snímač tlaku v sání, bylo by dobrý zkontrolovat jejich hodnoty, když nebudou v pořádku zkusit je oba vyčistit čističem na elektroniku. MAP snímač se často ucpává sazema.

Když jsem koupil svou 320d taky mi kouřilo černě, vyměnil jsem MAP čidlo, vyčistil váhu vzduchu, EGR ventil a vyměnil podtlakový hadičky. Teď nekouří černě ani na plnej plyn.

Ještě dodám, bylo by dobrý pokuď máš tu možnost tankovat kvalitní naftu na benzínkách Euro Oil který vlastní rafinérie Čepro, tam se prodává 100% nafta pro kterou tyhle motory a čerpadla byli vyrobený. Na ostatních benzínkách mají v naftě bio složku. ;)

Tak a teď jsem udělal něco dobrýho pro :Policie: tak snad bude karma na mý straně a nevšimnou si mne až udělám nějakou volovinu. :smich:
Hrac

Re: 318td 85kw Compakt r.v.2003 a strašně kouří černý dým

#3 Příspěvek od Hrac »

Dobrý večer, děkuji vám za radu. Příští týden budu pokračovat, tak vám napíšu, jak jsem dopadl. :D :driver:
Odpovědět