Voltmetrem se to nastartovaný změřilo v motoru na +terminálu a kostru ukazuje 13,6-13,8V.JaraX píše:no jo, E60 a barevná hudba, to je klasika.
ale todle vypadá že ti prostě jen odešel altík, nastartuj to, změř kolik to dobíjí.
Konečně jsem se taky dostal do palubního hidden menu a projel to. Po startu palubní napětí ukazuje cca 13,5-13,8V. Nejvíc tomu dá zabrat puštění světel (H7) a výhřev sitze - tak o 0,3V dolů, klima a radio ani tak ne. No ale postupně než jsem dojel na benzinku, tak to spadlo na cca 12,5V. Zhasnul jsem klíč do polohy 1, abych dál viděl co ukazuje a baterka spadla postupně na 12,2V. Než zaplatil tak už to startování mělo problémy, při točení to skokově padá až k 12V->8V !
Klasika, musel jsem to zhasnout úplně a podruhé to natočí už jakžtakž, jakby se to nabudilo..
Pak třetí startování za 10min už bez úspěchu. Natočil jsem to na káble a záložní baterku. Pak ten palubák při 20min jízdy ukazuje nejčastěji 13,4V. Po vypnutí do pol.1 padá napětí postupně k 12,2V. Rád bych z toho tu baterku vyloučil, chová se to právě stejně při obou dvou.