Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - kolik km vydrzi vodou chlazeny alternator ?
-
- Kontaktovat uživatele:
e65 - kolik km vydrzi vodou chlazeny alternator ?
Kolika kilometru se zhruba dozivaji vodou chlazene altiky v 7er nez odejdou na vecnost?
Re: alternator v 7er
Nevím, já měnil ve 215Kkm.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

Ja v 612 000 ale ja sem divnej 

Ani to nepis bo se naseru.....
Naposledy upravil(a) Arnie_one dne pát 16.11.2018 11:15, celkem upraveno 1 x.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

Snejk je borec, olej výměna po 65k km, vzduchovej filtr není potřeba, na tachu 700k km a ta mrdka furt jezdí 

Mne se zadrelo lozisko ve 220 000 km, ale podle posledniho zjisteni pri chybe na Webastu to ma minimalne 350 000 km. Ani bych se nedivil kdyby 500 000 km. 

Re: e65 - kolik km vydrzi vodou chlazeny alternator ?
vůbec neodchází a ani tam prakticky nemá co, nemá to ani uhlíky, ale prostě to chce každých 250tkm vyměnit ložiska a pouzdro.
-
Jeden 320 druhej 350 třeti 350.Všechny zadřený ložiska u jednoho i protočený v pouzdrech.Jeden další chcal kolem toho velkého O-kružku,další kolem té propojovací trubičky s vodní pumpou,to ale neberu jako závadu altiku.
není lepší vyměnit ložiska než čekat až se rozmrda? vzduchovej altík taky končí při 300tkm to mu dojdou uhlíky i ložiska a prostě auta co mají víc jak 250kkm tak prostě udělat altík.
ted jsme dělali jednu sedmu preventivně, najeto 270 a byl tam milimetr uhlíků,
a u malých motorů které jezdí ve větších otáčkách doporučuju ještě dřív, tak při 200k+
ted jsme dělali jednu sedmu preventivně, najeto 270 a byl tam milimetr uhlíků,
a u malých motorů které jezdí ve větších otáčkách doporučuju ještě dřív, tak při 200k+
-
Určitě je to lepší vyměnit,proti tomu vodouchu nic nemám.Jen píšu zkušenost a neříkám že to je málo.
ten vodou chlazenej je lepší jak ten vzducháč.
-
To je pravda,ale pokud s tím nějaký prase jezdí do konce tak je pak neopravitelnej a stojí to raketu.Všichni víme jak se k tomu lidi chovaj,krom pár nadšenců.(magorů ,včetně mě) 

Ja bych to rad nechal preventivne vymenit, ale nikdo me to nerekl
. Mne se uplne zasekl na sracky a uz jsem volal odtahovku.

Arnie a Jaris kluci máte asi stočené o 3kila ty e65 ....jarax říkal že jsou to nesmrtelné auta ....se podívejte na snejka ...chce ji zabít a stále jezdí a jezdí nezmar bude asi ruská edice ... 

jasne ze to maj stoceny. ta chimera ze ty 14 let stary hnoje maj 200 000 je totalne smesna... 99% vsech Fek 2012+ co ke mne jezdi maj uz davno 200-300tkm a je jich totalni vetsina... g12 co delam uz ted ma 70, x6m ted skoncila zaruka a uz ma 80... a to s tim nejak zvlast nejezdej... a to sou 2016ky... proste sracky, obzvlast kdyz vidim ze ty auta sou uplne dosrany do mrdek... kdyz dojede e65/66/f01 atd s opravdu 100-200tkm tak byste se z nich nazrali, vypadaj jak totalne z autosalonu, interier nic, volant novej, sedacka ani faldik ani odreninka, diferak cernej a ne rezava kupa hnoje, svetla pruzracny, accc leskly, nightvision jak novy atd....
Stocene to je, ale je to dukaz, ze to neco vydrzi. Ale hodne zalezi kdo s tim jezdil a kde. Najetych 300 000 km po meste a 300 000 km po dalnicich je velky rozdil. Ani v BMW nebyli schopni presne urcit najezd. Podle jejich udaju a dopoctu to odpovidat muze. Podle poslednich udaju, co jsem zjistil ja, tak to ma 370 000 km a na tachometru mam 240 000 km. Ten udaj jsem zjistil podle vypisu zavady na webastu, ktera se zapsala na 370 000 km, nejspis se pri stoceni neprepsala jednotka. A webasto od te doby, co je auto v CR nebylo menene. Ver tomu, ze kdybych nechal zrenovovat kuzi, tak poznas absolutni hovno. Dneska jsem byl ve Straznici a nechal jsem se vest v zadu. Pomalu jsem ani nepoznal, ze to radi. Pokud jedes v klidu a nejedes, jak kokot, tak to radi dobre. Jestli je to tim, ze s tim ted vic jezdim nevim. Ale dulezite je, jak se o to staras. A dneska jsem jel za nakladakem z ktereho se sypal labak, takze od kaminku to omlatis hned. Jel 80 km/h a cinkalo to pekne, nastesti jsem ho hned predjel. Dulezite je, ze v CR to ma najeto poctivých 100 000 km a podle toho, co bylo menene jen odskrtavas, co se jeste muze posrat. Jenom bezny spotrebak. Jestli mam 500 000 km, tak smekam, protoze tam vsechno funguje a mam to 16 roku stare.
Verim tomu, ze i kuze se da odrovnat za 10 roku jak prd. Neimpregnujes, necistis, pak to vycistis nejakou srackou a muzes to vyhodit. Pak tam muze sedet nejaky 150 kg bycek a ty bocnice rozvali, jak maminka valeckem testo. Nebo trpaslik, jako ja a ani se bocnic nedotkne. A kdyz jedu po kostkach, tak tam lehce obcas zavrze jeden plast u zadniho okna na C sloupku. Jinak ticho. Pokud to ma opravdu 500 000 km, tak me ukaz moderni auto, ktere tohle vydrzi. Udela bezproblemu emise a technickou bez podplaceni.
Snejk testuje, co vydrzi motor, ale rameno a dalsi spotrebaky taky meni.
Verim tomu, ze i kuze se da odrovnat za 10 roku jak prd. Neimpregnujes, necistis, pak to vycistis nejakou srackou a muzes to vyhodit. Pak tam muze sedet nejaky 150 kg bycek a ty bocnice rozvali, jak maminka valeckem testo. Nebo trpaslik, jako ja a ani se bocnic nedotkne. A kdyz jedu po kostkach, tak tam lehce obcas zavrze jeden plast u zadniho okna na C sloupku. Jinak ticho. Pokud to ma opravdu 500 000 km, tak me ukaz moderni auto, ktere tohle vydrzi. Udela bezproblemu emise a technickou bez podplaceni.
Snejk testuje, co vydrzi motor, ale rameno a dalsi spotrebaky taky meni.
ja nerikam ze to nevydrzi, ja jen rikam ze kazdy druhy ma tak 500 000+... o tom ze e65 je prakticky nejkvalitnejsi bmw (z tech velkejch) nema cenu se dohadovat, to uz se nikdy nezmeni.. vzhledem k tomu ze vim kolik ma moje, a i mi jezdi dost aut co jim na tachu sviti pres 500 a jelikoz nekdo nebyl prase ani vepr tak i tak ty auta vypadaj mnohdy lip jak ty s "250" ale uz proste to na nich poznas ze maj neco za sebou ale nerekl bys 500+...
zkratka az uvidis a budes neco delat na stovkach ruznych e65 tak to uz proste odhadnes co je proste jak novy a co je proste stoceny hovno... a neni to jen o laku a kuzi kde proste zalezi jak se staras... ale o tom aute jako celku, zespoda, stav dilu, pochcanost od oleje, nekompletnost a casto spousta veci v rozkladu... ty auta co maj do 200 maj 99,9%auta prakticky netknuty servisem (bouracky nepocitam), vsechny veci originalni, netece z nich nic... atd...
zkratka az uvidis a budes neco delat na stovkach ruznych e65 tak to uz proste odhadnes co je proste jak novy a co je proste stoceny hovno... a neni to jen o laku a kuzi kde proste zalezi jak se staras... ale o tom aute jako celku, zespoda, stav dilu, pochcanost od oleje, nekompletnost a casto spousta veci v rozkladu... ty auta co maj do 200 maj 99,9%auta prakticky netknuty servisem (bouracky nepocitam), vsechny veci originalni, netece z nich nic... atd...
-
- Kontaktovat uživatele:
Jaaaj ty kokso tu to zije... Kazdopadne diky za ty cisla.
proč tě to tak zajima?
Snejk, ma urcite pravdu, se me prece nemuze ve 250 vysrat vvt. Predchozi majitl ultea prase a ja jen davam dohromady co on posral.
E53 byla koupena v cz a mame 405, a pulka motoru je novyho.u e65 si taky myslim ze ma 500, ted ma 305 a v nejaky jexnotce je 365.
E53 byla koupena v cz a mame 405, a pulka motoru je novyho.u e65 si taky myslim ze ma 500, ted ma 305 a v nejaky jexnotce je 365.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44