Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e65 - sviti ABS, protiskluz a P
e65 - sviti ABS, protiskluz a P
Zacalo to hned po vymene zadniho praveho loziska na kole (e65).nastartuju a je vse ok, jakmile prekrocim rychlost 50km/h rozsviti se mi tyhle 3 kontrolky. Podle servisu a diagnostiky prej nejaka bublina na cidle pravem zadnim kole....receno bud lozisko je spatny a chybi tam cca1mm nebo cidlo na kole je poskozeny vlivem stareho loziska, ktery bylo zrezle.
Co tedy ted?? Jinak novy lozisko je SKF.
Vymenit cidlo? Nebo dat jiny lozisko?
Co tedy ted?? Jinak novy lozisko je SKF.
Vymenit cidlo? Nebo dat jiny lozisko?
- vlastnemec
Re: Sviti ABS, protiskluz a P
A čidlo jste měli venku? Vyndej očisti - bude zasrané jak sviňa - a dej ho zpět. Pokud nepomůže, tak pokud nemáš sedmu do 2003 tak nové za cca 1200 (do roku 2003 jen origo náhrada se nedělá) taky je možné že dali ložisko opačně, nebo je opravdu snímací plocha na ložisku špatná a klidně to může dělat DSC jednotka.
Jj je to 11.2003 a cidlo venku urcite nebylo. Dobre, takze zkusit vyndat a vycistit muzu sam? Nebo to musi zase na servis.....?
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
očistit čidlo,
kontrola ložiska, muže být naopak nebo nedolisovane a nebo je prostě špatné. SKF nic moc.
kontrola ložiska, muže být naopak nebo nedolisovane a nebo je prostě špatné. SKF nic moc.
Re: e65 - sviti ABS, protiskluz a P
Jeste me napadlo.....krom toho, ze ocistim cidlo a dam zpet a problem bude pretrvavat je mozny prehodit cidla z leveho kola na prave?? Podle toho a diagnostiky zjistim jestli se problem presunul na druhe kolo a nebo zustava stale na tom menenem. Je to mozny nebo cidla na zadni naprave jsou rozidlna?
-
- Kontaktovat uživatele:
to mužeš přehodit z L na P, ale já na E65 viděl špatné čidlo jednou v životě.
- vlastnemec
A to jsem zase já
všechno co JaraX viděl jednou v životě mě nějak potkává 
Nejsem si jistý jestli čidla pro L/P jsou stejná na uchycení tak nevím jestli vyzkoušíš v jízdě, každopádně bude to dobře zarostlé tak hodně WD povolovač a trpělivost i když povolíš šroub tak je to problém dostat z těhlice, tak očistit a trochu vazelíny když to budeš dávat zpět.

Nejsem si jistý jestli čidla pro L/P jsou stejná na uchycení tak nevím jestli vyzkoušíš v jízdě, každopádně bude to dobře zarostlé tak hodně WD povolovač a trpělivost i když povolíš šroub tak je to problém dostat z těhlice, tak očistit a trochu vazelíny když to budeš dávat zpět.
opraveno novym loziskem. Takze SKF nebrat jak rikal jarax....
Ted sem zvedavej jak se na to vyjadri obchod s reklamaci.
kazdopadne vymena byla drazsi nez cele lozisko s nabojem.
komplet to vyslo:
1700-SKF
700,- prvni servis-nedokazal sundat lozisko
2900-druhy servis, avsak chybny krouzek na ABS
1000-dalsi lozisko
2900- treti servis
Takze krasnych 9200,-
Ted sem zvedavej jak se na to vyjadri obchod s reklamaci.
kazdopadne vymena byla drazsi nez cele lozisko s nabojem.
komplet to vyslo:
1700-SKF
700,- prvni servis-nedokazal sundat lozisko
2900-druhy servis, avsak chybny krouzek na ABS
1000-dalsi lozisko
2900- treti servis
Takze krasnych 9200,-
-
- Kontaktovat uživatele:
tak todle mě pobavilo, vidím že zkušenosti jsou zkušenosti. akorát nevím jeslti je to vtipný nebo smutný.
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3773
Smutný, takhle je na tom většina z nás, bohužel, proto já už rozhodně do BMW nepujdu, az to dojezdi.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

-
Dávám léta loža jen SKF a FAG,snad nikdy problém,nevíš jak to tam kdo narval.Jsem dělal před nedávnem navalený kolo u dva roky staryho porsche Cayenne a bylo tam origo ložisko SNR a to je teprve šmejd.
Jj naprosty souhlas. Uz to stacilo. Sice vim, ze ten komfort uz nikde nebude, ale nechci stale resit auto a servis kdo to umi opravit.Arnie_one píše:Smutný, takhle je na tom většina z nás, bohužel, proto já už rozhodně do BMW nepujdu, az to dojezdi.
Jo SNR nebrat. To mi rekli hned v servisu, ze tuhle znacku spis furt posilaj na reklamace, kdyz si ji teda nekdo priveze....
-
- Kontaktovat uživatele:
to jsem ti říkal hned na začátku, že sedmu nemužeš servisovat jinde. vlastně teda většinu BMW.
Ja vim, ale holt mi nezbyva nic jinyho nez akutni veci davat jinam. Jako kdo by rekl, ze vymena loziska bude takovy voser, kdyz to je defacto u kazdyho auta stejny. Proste nahoda, ze jeden servis neumi vyndat lozisko a pak, ze je vlastne jeste spatny. Nastesti sem ted uz poridil druhy auto, takze kdyby se zase neco podelalo nemusim to davat na servis kdekomu, ale pockam si.
-
- Člen Klubu
Přesně takto se cítím já, jak píšeš, chceš mít BMW, tak si k tomu ještě pořiď koncern, abys měl čím jezdit, protože oprava těhle zmetků je drahá a časově nereálná.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

- Filozof
- Klubové ID: 1044
zase tak černé to není. V každém větším městě jsou fandové a servisáci co dělají jen BMW. Bohužel i tito fandové a servis co dělá BMW umí spíše nejvíce 3er a 5er protože těch mu tam jezdí nejvíce. No ale věřím že i 7er by opravili pokud jich tam pár zavítá.
Jde o to že mezi nejlepší co vím jsou tedy Snejk a Jarax ale jsou i další co opravují stovky bavoráků....nejsou jen tito dva. Ale tito dva jsou spíše experti na 7er což je jakoby TOP mezi BMW. Nejvíce techniky a nejsložitější pracovní úkony.
Takže počítám těch 20-30servisů kde dělají převážně BMW v ČR bude. Myslím menší dílny. Třeba v Brně to dělá Pařízek. Má tam i X6 a X5 a jednu sedmu jsem tam viděl atd. Když jsem sháněl nějaké díly. Mají obrovský hangár plný rozebraných BMW. Já tam sehnal krásné dveře na 7er za 2,5k kus komplet například v perf. stavu.
Takže kdo hledá najde i servisáky BMW jde o to co umí a co nejvíce dělají a jaký mají přístup. Zda berou originální díly nebo spíše ne.. případně doporučí kvalitní druhošku apod.
Jde o to že mezi nejlepší co vím jsou tedy Snejk a Jarax ale jsou i další co opravují stovky bavoráků....nejsou jen tito dva. Ale tito dva jsou spíše experti na 7er což je jakoby TOP mezi BMW. Nejvíce techniky a nejsložitější pracovní úkony.
Takže počítám těch 20-30servisů kde dělají převážně BMW v ČR bude. Myslím menší dílny. Třeba v Brně to dělá Pařízek. Má tam i X6 a X5 a jednu sedmu jsem tam viděl atd. Když jsem sháněl nějaké díly. Mají obrovský hangár plný rozebraných BMW. Já tam sehnal krásné dveře na 7er za 2,5k kus komplet například v perf. stavu.
Takže kdo hledá najde i servisáky BMW jde o to co umí a co nejvíce dělají a jaký mají přístup. Zda berou originální díly nebo spíše ne.. případně doporučí kvalitní druhošku apod.
-
- Člen Klubu
Leda velký hov....
Už zase jen mudrcuješ a víš o tom kulový. Na N62 tady není 50 lidi, ten servis co popisuješ ty, tak tam bych si nic nedal. Ještě do minulýho roku můj mechanik neměl ani připravky na vanosy ! A to dělá servis 30 let, ale prostě přijedu já, se sepcialitkou, jako vvt je konec !
Pokud tomu motoru nerozumíš, nemůžeš říkat, to dělá 10ky lidí, nedělá !
Jinak měl jsem to v jednom "renomé" BMW servisu, než to dostal Snejk znovu pod ruku, tak tvrdili, že tam nejde palivo, že se musí přeprogramovat jednotka, pak to pujde, asi tak.
A, že někde stojí AŽ jedna 7er a 1 X5/X6, tak to bych rychle utíkal, viděl si to někdy u Snejka nebo Jaraxe, tam víš, že se dělá BMW a poznáš to podle Zetorů, který tam stojí, kolem dokola.
Už zase jen mudrcuješ a víš o tom kulový. Na N62 tady není 50 lidi, ten servis co popisuješ ty, tak tam bych si nic nedal. Ještě do minulýho roku můj mechanik neměl ani připravky na vanosy ! A to dělá servis 30 let, ale prostě přijedu já, se sepcialitkou, jako vvt je konec !
Pokud tomu motoru nerozumíš, nemůžeš říkat, to dělá 10ky lidí, nedělá !
Jinak měl jsem to v jednom "renomé" BMW servisu, než to dostal Snejk znovu pod ruku, tak tvrdili, že tam nejde palivo, že se musí přeprogramovat jednotka, pak to pujde, asi tak.
A, že někde stojí AŽ jedna 7er a 1 X5/X6, tak to bych rychle utíkal, viděl si to někdy u Snejka nebo Jaraxe, tam víš, že se dělá BMW a poznáš to podle Zetorů, který tam stojí, kolem dokola.
Naposledy upravil(a) Arnie_one dne pon 19.11.2018 12:54, celkem upraveno 1 x.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

- Filozof
- Klubové ID: 1044
Mluvím o BMW obecně ...
Říkal jsem že specializace na 7er jsou tady jen naši dva největší... ale jistě jsou i jiné servisy kde to udělají ale už těžké zjistit postupy atd.
Byla řeč že už by do BMW někteří nešli ...no já tvrdím že třeba 330ku ti opraví více servisů ...nebo 530d apod. Jde o to že jak to tady slyšíme jsou to paštiky a vše se to sere ... jak snejk tak jarax když vidí co se při jakém nájezdu sere ... tak se ani nedivím že na BMW zanevřeli ....co se týče novějších modelů...
Vždyť už ted je vidět kam se ceny BMW dostávají ... Fxx apod. Jenže je to prostě časovaná bomba a platit pak za servis 150-250k se nikomu nechce.... a to ani tady by nikdo nedal kdyby u e65 byl servis jednorázovej za 2kila ... ikdyby to auto stálo jen 3kila je to Fko prostě loterie.
Říkal jsem že specializace na 7er jsou tady jen naši dva největší... ale jistě jsou i jiné servisy kde to udělají ale už těžké zjistit postupy atd.
Byla řeč že už by do BMW někteří nešli ...no já tvrdím že třeba 330ku ti opraví více servisů ...nebo 530d apod. Jde o to že jak to tady slyšíme jsou to paštiky a vše se to sere ... jak snejk tak jarax když vidí co se při jakém nájezdu sere ... tak se ani nedivím že na BMW zanevřeli ....co se týče novějších modelů...
Vždyť už ted je vidět kam se ceny BMW dostávají ... Fxx apod. Jenže je to prostě časovaná bomba a platit pak za servis 150-250k se nikomu nechce.... a to ani tady by nikdo nedal kdyby u e65 byl servis jednorázovej za 2kila ... ikdyby to auto stálo jen 3kila je to Fko prostě loterie.
-
Je velká pravda že tyhle auta fakt nepořeší normální mecho,ani bmw mecho kterej nedělá v8.Co mě to stálo než jsem se dobral k tomu,abych to uměl dát normálně dohromady a pořešil ty špeky kterých tam je moc.To auto a hlavně motor a převodovka jsou fakt nadstandartně dobře a kvalitně udělaný,ale kdybych to neuměl řešit tak je to auto na zastřelení.Každej má spoustu keců a když se ti tam něco pomrdá tak tě každej stejně napíše že jsi koupil mrdku.Kdo říká něco jiného tak lže,nebo ho nemá.Jsem si třeba před rokem přetěsnoval motor + rozvody +mrda těsnění+trubka+hydroměnič +uložení motoru a spooousta věcí který prostě musíš vyměnit když to máěš venku a nejsi prase.Jen matroš s olejama 40000,-.Práce a objednání a dodání dílů 14dní.