Když jsme měli škoda 120 tak otec vždy z dlouhého kopce z Loučky směr Mohelnice vypnul klíče a říkal tak a šetříme....jedeme zadarmo ... asi mi to zustalo jen tedy nevypínám motor ale spíše jedu rychleji a z kopce pak pustím plyn a ono to brzdí ...
Nikoho nechci nakazit ...
Kdybych jezdil v 750ce tak to bude 22L na sto. A stáhnul bych to klidnou jízdou do brna a zpět jednou za čas Mohelnice a zpět po dálnici...možná na 15l.
Když jsem zkoušel spotřebu tak naopak jsem dokázal na benzín jet za 7,5L na sto km. Opravdu je to možné ale tak že vynulujete počítadlo nastartujete vyjedete a až zase dojedete na místo tak spočítáte spotřebu. No a stačila jedna dvě kolony a zácpa ve městě a hned bylo 9,2L. Byl to spíše test takto se jezdit nedá. Většinou to bylo 9,5-10,5 když to člověk neřešil.
Ted tolik nejezdím ale mít elektrickej povoz vezmu BMW jen o víkendu. Na to město je to uplná škoda takovej koráb tahat. Tady by fakt stačilo mít elekřinu na aspon prvních 20-40km.
Jak říká můj kamarád nejlevnější povoz je firemní auto na firemní naftu.
Druhej říká je škoda mít benzín když nafta je zadarmo. Kamioňák
Pak jsem měl kolegu v práci a ten se furt nervoval kde vezme levnej olej či zadarmo protože jezdil na trafo olej či podobné sračky ve staré Lancii.
Ideální je mít dostatek peněz, prostě takové prkotiny neřešíte ...dojedete k benzínce natankujete plnou a jedete ...a je jedno zda 3k nebo 1k ...prostě se něco podělá dáte klíče v servisu s autem tady opravit nejede ...vemete jiné auto jezdíte ... to je pak daleko klidnější život ... A zda vysolíte 5K nebo 20k měsíčně za palivo prostě neřešíte ... a zda kilo do oprav taky neřešíte ... no to je pak klidnější život.... jen to musí holt i z druhé strany přitíkat a nedělat lidem blbce zadarmo ...