Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X5 e70 - pneu Gripmax Stature M/S zkušenosti
X5 e70 - pneu Gripmax Stature M/S zkušenosti
Máte někdo zkušenosti s pneu Gripmax Stature M/S. Jde mi o velikost 275/40 R20 a 315/35 R20. Chtěl bych je obout na X5 E70. Děkuji
- vlastnemec
Re: Pneu Gripmax Stature M/S zkušenosti
Tak název a cena hovoří za vše + https://www.testpneumatik.eu/zimni-auto ... 55-R18-SUV
Zkušeností tu nebudou jelikož asi nikdo nebyl tak odvážnej/blbej aby si to koupil a nedejbože dal na auto.
Jdi do menšího rozměru a za mě Hankook v 19 jsem za ně dával nějakých 18tis, na zimu bych na to tak velké kola vůbec nedával, už ty 19 nejsou ono, ale měl jsem alu.
Zkušeností tu nebudou jelikož asi nikdo nebyl tak odvážnej/blbej aby si to koupil a nedejbože dal na auto.
Jdi do menšího rozměru a za mě Hankook v 19 jsem za ně dával nějakých 18tis, na zimu bych na to tak velké kola vůbec nedával, už ty 19 nejsou ono, ale měl jsem alu.
Jen jsem cekal kdy nekdo neco takovyho napise. Se me libi, jak propagujete evorpsky a globalni znacky a pritom nas ty cinanai brutalne dohanej. Pred 10 rokaam bych si cinsky gumy nekoupil, pred 5 rokama uz jsem nad tim uvazoval a ted klidne (kdyz vim co dela Continental), mam svoje zkusneosti s automitivem JIT/JIS a kdo tohle opomiji, dobre mu tak !
Zalezi na stylu jizdy a na preferencih.
Jinak Hnakook a Khumo se me zle vymstili na E65 gumy za 20 litru vydrz 15tis km nahovno ! Tracke na suchu ok, na mokru katstrofa.
Kldine je kup a ja jdu s kuzi na trh mam na:
- E70 315/35 a 275/40 kombinaci MAXTREK FORTIS T5 315/35 R20 a HIFLY HP801 275/40 R20, parada, jak sucho, tak mokro najeto 20Kkm a vzorek jeste 6,5mm, cili si myslim, ze daji tak 40Kkm a srovnal bych je k Matador Hecotra3, na aute byly Runflat sracky Pirelli. Jinak ta smes neni ani mekka ani tvrda, opravdu gumy na vydrz. Jsem zastance, ze kazdy rok kupuji nove pneu, takze s principu tyhle hodim do... a koupim nove, radeji nove takoveto, nez pouzite znackove. Runflaty jsme z R20 sundalvali s mechoasem 4H to byl celekm masakr, kdyz debil nechal na aute r.v. gum 2007, jako je vyroba auta !
- a na E65 245/45 R19 HIFLY HF805 a Tracmax X Privilo TX-3 275/40, nemuzu si stezovat, najezd 30Kkm a jeste tak 5,5mm vzorku sucho a mokro ok, zadna mackani a uhybani, normalni gumy, na hrane nejzedim a tyhle me vyhovuji, daji tak 50kkm, ale opet nova seznova nove gumy.
V zime jsem jezdil HyFly zimni 17" a ty josu teda hrozny, mackaj se nedrzi fuuuuu hruza, jedno jetli mokro, nebo sucho, funguji slusne, kdyz je tak -20 zajimave, jinak absolutne nahov... Tady by to chelo upgrade na 19" uimni na 17" tp vypada jak Lada Samara
Neni to o tom, ze nemuzu koupit gumy za 20-30 litru, ale sere me, jak kazdej rozumuje a ja nepoznam posun, od Michelin Latitude Diamaris oproti Matador Hecotora 3, Latitude jsou primo na X5ku.
Na E53 drzim leto i zima Matador je to OK, Matodar Hecotora 3 leto a Matador SnowGrip Zima.
A ted do me.......
PS: na E70 mam prumernou spotrebu 10,9L to jen, az budete hodnoti jizdni styl. Pro rejpali na zimu jezdim 19" 255/50/19 Pirelli Scorpion Winter, ze bych byl odvazanej v superlativech to tedy ne.
Zalezi na stylu jizdy a na preferencih.
Jinak Hnakook a Khumo se me zle vymstili na E65 gumy za 20 litru vydrz 15tis km nahovno ! Tracke na suchu ok, na mokru katstrofa.
Kldine je kup a ja jdu s kuzi na trh mam na:
- E70 315/35 a 275/40 kombinaci MAXTREK FORTIS T5 315/35 R20 a HIFLY HP801 275/40 R20, parada, jak sucho, tak mokro najeto 20Kkm a vzorek jeste 6,5mm, cili si myslim, ze daji tak 40Kkm a srovnal bych je k Matador Hecotra3, na aute byly Runflat sracky Pirelli. Jinak ta smes neni ani mekka ani tvrda, opravdu gumy na vydrz. Jsem zastance, ze kazdy rok kupuji nove pneu, takze s principu tyhle hodim do... a koupim nove, radeji nove takoveto, nez pouzite znackove. Runflaty jsme z R20 sundalvali s mechoasem 4H to byl celekm masakr, kdyz debil nechal na aute r.v. gum 2007, jako je vyroba auta !
- a na E65 245/45 R19 HIFLY HF805 a Tracmax X Privilo TX-3 275/40, nemuzu si stezovat, najezd 30Kkm a jeste tak 5,5mm vzorku sucho a mokro ok, zadna mackani a uhybani, normalni gumy, na hrane nejzedim a tyhle me vyhovuji, daji tak 50kkm, ale opet nova seznova nove gumy.
V zime jsem jezdil HyFly zimni 17" a ty josu teda hrozny, mackaj se nedrzi fuuuuu hruza, jedno jetli mokro, nebo sucho, funguji slusne, kdyz je tak -20 zajimave, jinak absolutne nahov... Tady by to chelo upgrade na 19" uimni na 17" tp vypada jak Lada Samara

Neni to o tom, ze nemuzu koupit gumy za 20-30 litru, ale sere me, jak kazdej rozumuje a ja nepoznam posun, od Michelin Latitude Diamaris oproti Matador Hecotora 3, Latitude jsou primo na X5ku.
Na E53 drzim leto i zima Matador je to OK, Matodar Hecotora 3 leto a Matador SnowGrip Zima.
A ted do me.......
PS: na E70 mam prumernou spotrebu 10,9L to jen, az budete hodnoti jizdni styl. Pro rejpali na zimu jezdim 19" 255/50/19 Pirelli Scorpion Winter, ze bych byl odvazanej v superlativech to tedy ne.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

- vlastnemec
Tak to jsi první od koho slyším že je Hankook na hovno, já zase chválil vždy NOKIAN, ale jak se dostaneš na 6mm tak už tak nefungují.
Léto taky jezdím Altenzo, já jsem ještě DSC nerozblikal, ale JaraX nadával, ale to jsou letní směsi.
Nicméně u zimních, ještě žádné čínské gumy neskončili v testech líp jak poslední a v mnoha případech hodnocení nebezpečné, ale ono to bude asi diskriminace západních testů, vepřová hlava je zásadně na supa obuje.
Edit: Vem nůž a řízni si do bočnice těch fortis, zaručeně je hned sundáš.
Léto taky jezdím Altenzo, já jsem ještě DSC nerozblikal, ale JaraX nadával, ale to jsou letní směsi.
Nicméně u zimních, ještě žádné čínské gumy neskončili v testech líp jak poslední a v mnoha případech hodnocení nebezpečné, ale ono to bude asi diskriminace západních testů, vepřová hlava je zásadně na supa obuje.
Edit: Vem nůž a řízni si do bočnice těch fortis, zaručeně je hned sundáš.
určitě bych si dal na auto gumy s chovaním na mokru 4, třeba na mojí 6er byli ve předu nějaké Milestone Greensport, několikrát jsem honil předek volantem jak ujížděl ven, přezul jsem na obyč Hankook, není to žádná spička, ale zlatý střed, a v zatáčkách jsem o dobrých 20-30 kmh rychlejší, ten grip je uplně ale uplně někde jinde. a hlavní rozdíl je ten že třeba ty Milestone fungovali trošku až byli horký, ale běžný uživatel vživotě nedostane gumy do vyšších teplot, ten Hankook obstojně funguje i studený.
jste blázní si kupovat takové gumy, jasně že na 99 procent vašich jízd to stačí, jenže až přijde krizovka, kaluž, brždění před dítětem na přechodu atd atd. tak vám ty gumy kurva uberou. ještě při ceně servisu E70 kdy jsou gumy uplně zanedbatelná položka.
Další věc je že už zásadně kupuju gumy s hvěždičkou, které jsou vyrobené pro BMW, tydle auta jsou prostě náročny na gumy, víte třeba že když budete s xdrivem jezdit na levných gumách, tak vám to mnohem dřív zničí rozvodovku prohybem v bocích gumy atd atd.
ta tolerance pro xdrive je tak malá že to nemá smysl ani pokoušet.
jste blázní si kupovat takové gumy, jasně že na 99 procent vašich jízd to stačí, jenže až přijde krizovka, kaluž, brždění před dítětem na přechodu atd atd. tak vám ty gumy kurva uberou. ještě při ceně servisu E70 kdy jsou gumy uplně zanedbatelná položka.
Další věc je že už zásadně kupuju gumy s hvěždičkou, které jsou vyrobené pro BMW, tydle auta jsou prostě náročny na gumy, víte třeba že když budete s xdrivem jezdit na levných gumách, tak vám to mnohem dřív zničí rozvodovku prohybem v bocích gumy atd atd.
ta tolerance pro xdrive je tak malá že to nemá smysl ani pokoušet.
Já se na to dívám i z druhé stránky. Třeba vyvážit ty zimhí HiFly prakticky nešlo na 17" to házelo na jedné gumě 100g a nešlo s tím hnout, myslím si že behnou je nahov..
U E65 dělám každý rok, svůj vlastní test, protože pravdu se člověk kvůli lobismu nedozví. Takže na zimuje pravda, že tyhel gumy nic moc spíš horší až nejhorší, to chování je tragédie, ta směs je problematická a šptaně funguje kolem 0, to už jsem psal.
Na druhou stranu co mě fascinovalo u E70 na těch gumách bylo, že ty zadní měly 5g na první dobrou, jsem nechápal, jak takový gumy mohou být tak super vyvážené, k tomu samozřejmě musela přispět guma, ani na 6mm mě neklepe volant. Je tedy fakt ,že zhruba každých 3-4 měsíce nechám auto převážit.
U E65 ty gumy byly tak levný, že to snad ani není možný, cena byla i s pouštou asi 5900kč za všechny 4, ani jsem od toho nic nečekal a špatný to není, na mokru to není úplně růžový, tam bych se do závodů nepouštěl, ale na suchu není problém.
Jak říkám, za mě nejlepší poměr výkon jsou Matadorky a s těma jsme spokojený, tak nějak ty gumy křižuju mezi 3 autama velkých rozměrů, tak už ase dá lecos pochotit a napsat, jak to skutečně je.
Vlasta: ten test s nožem jsme nepochopil, neb ten nůž nikam nedostaneš, to ho spíš dřiv zlomíš, nebo tvůj test nechápu. Jeidne, že tím myslíš, že nemá spevněnou bočnici což právě tyto gumy mají a jestli si myslíte, že se v nich sype vevnitř silika, tak jste taky na omylu.
Pokud bych měl E63, nebo "závodil", tak si asi znovu koupím Toyo Proxes T1S, přilnavější gumy jsem nikdy neměl, na hraně jízdy vydržely jen asi 10Kkm, ale ta adeze byla neuvěřitelná.
Já je nevyhchvaluju, jen tvrdím si dovoluji říct, že na běžné dojíždění do práce naprosto vyhovují, né teda ty zimní Hifly.
U E65 dělám každý rok, svůj vlastní test, protože pravdu se člověk kvůli lobismu nedozví. Takže na zimuje pravda, že tyhel gumy nic moc spíš horší až nejhorší, to chování je tragédie, ta směs je problematická a šptaně funguje kolem 0, to už jsem psal.
Na druhou stranu co mě fascinovalo u E70 na těch gumách bylo, že ty zadní měly 5g na první dobrou, jsem nechápal, jak takový gumy mohou být tak super vyvážené, k tomu samozřejmě musela přispět guma, ani na 6mm mě neklepe volant. Je tedy fakt ,že zhruba každých 3-4 měsíce nechám auto převážit.
U E65 ty gumy byly tak levný, že to snad ani není možný, cena byla i s pouštou asi 5900kč za všechny 4, ani jsem od toho nic nečekal a špatný to není, na mokru to není úplně růžový, tam bych se do závodů nepouštěl, ale na suchu není problém.
Jak říkám, za mě nejlepší poměr výkon jsou Matadorky a s těma jsme spokojený, tak nějak ty gumy křižuju mezi 3 autama velkých rozměrů, tak už ase dá lecos pochotit a napsat, jak to skutečně je.
Vlasta: ten test s nožem jsme nepochopil, neb ten nůž nikam nedostaneš, to ho spíš dřiv zlomíš, nebo tvůj test nechápu. Jeidne, že tím myslíš, že nemá spevněnou bočnici což právě tyto gumy mají a jestli si myslíte, že se v nich sype vevnitř silika, tak jste taky na omylu.
Pokud bych měl E63, nebo "závodil", tak si asi znovu koupím Toyo Proxes T1S, přilnavější gumy jsem nikdy neměl, na hraně jízdy vydržely jen asi 10Kkm, ale ta adeze byla neuvěřitelná.
Já je nevyhchvaluju, jen tvrdím si dovoluji říct, že na běžné dojíždění do práce naprosto vyhovují, né teda ty zimní Hifly.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

- vlastnemec
Re: X5 e70 - pneu Gripmax Stature M/S zkušenosti
Tak jsme se shodli že zimní gumy z číny NE
tak zněl dotaz prvého příspěvku.
Zkusím pohledat ty fortisi na uhlárně třeba tím je ještě někde zatížená plachta čuměl jsem na to jak puk jak ta bočnice je slabá a minimum pláten jestli tam ještě někde jsou vyfotím a uvidíš sám, rozměr z x5 zadek 315/35 r20

Zkusím pohledat ty fortisi na uhlárně třeba tím je ještě někde zatížená plachta čuměl jsem na to jak puk jak ta bočnice je slabá a minimum pláten jestli tam ještě někde jsou vyfotím a uvidíš sám, rozměr z x5 zadek 315/35 r20
-
magyar
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
vlastanemec bude poznať, kritická časť a blbo naklopená zákruta u benzinky pred vjazdom do Bruntálu od Kočova (smer z Olomóce). Šiel som tam všetko možné a ponáhľam sa s rozumom, ale prakticky vždy... čínske gumy (bohužiaľ ich pár na autách bolo z nákupu hlavne od Nemcov a pri čakaní na dodanie normálnych pneu zo shopov) boli vždy najväčšie sračky, nech to bolo od kohokoľvek a tlačilo ma to či už predkom alebo zadkom von zo zákruty. Na suchu si to kľudne rozdali s Pirellkama, akonáhle náznak vody - na vlastné riziko a vždy to bol boj ukočírovať. Zimné ani nekomentujem. Nemal som problém udržať to tam kde som chcel (plusmínus), neschopné jelito niesom, ale ako to už zaznelo, pneu v 20" rozmere čo stojí 2 tisíce Kč je snáď už len z pohľadu ceny znamenie pre záujemcu, že ušetrený zbytok si má odložiť na pohreb 
Podotýkam pre istotu, ak jazdí človek hodne defenzívne a v živote ho nestretnú chvíľkové situácie spomenuté JaraX-om, asi nemá zmysel toto riešiť. Ale koľko takých je, že...

Podotýkam pre istotu, ak jazdí človek hodne defenzívne a v živote ho nestretnú chvíľkové situácie spomenuté JaraX-om, asi nemá zmysel toto riešiť. Ale koľko takých je, že...

Magyar: Máš pravdu čoveče, na zimu ty číny nejsou, je teda fakt, že já ty gumy zkouším jen na léto a paradoxně jen na E65 s kterou jezdím nejvíce.
E53 - Matodar Hecotra 3 a Sobir Snow - v zimně teda nejezdí, ale co kdyby. Za mě gumy s největším nájezdem a super vlastnostma vs peníze. Letní cca 60Kkm
E70 - MAXTREK FORTIS T5 315/35 R20 a HIFLY HP801 - jen letní, sucho no problem, voda tam už jsem opatrný, když žena vzala u N.M.N.M začátku do 300m kopce driftem na mokru trochu jsem se bál, ona vysmátá a já pochca.... a zima Pirelli Scorpion
E65 - HiFly zima katastrofa, brutál průser nevyvážený běhoun hází mokro sucho je to fuk, hrůza a strach od -20 fungují realtivně dobře na suchu, léto HIFLY HF805 a Tracmax X Privilo na sucho ok, uplne ne cca od 170 na DE dálnici, už jsme to nevnímal, jako výhodu a voda tomu vyloženě nehraje do not.
Ale mě vadí ty super nazávislé testy, takže na léto vymyslím další pikačovinu s testem pneu. Jinak teď mě potkal servis XXlitrů za E70 to jen, že na těch gumách musím ušetřit

E53 - Matodar Hecotra 3 a Sobir Snow - v zimně teda nejezdí, ale co kdyby. Za mě gumy s největším nájezdem a super vlastnostma vs peníze. Letní cca 60Kkm
E70 - MAXTREK FORTIS T5 315/35 R20 a HIFLY HP801 - jen letní, sucho no problem, voda tam už jsem opatrný, když žena vzala u N.M.N.M začátku do 300m kopce driftem na mokru trochu jsem se bál, ona vysmátá a já pochca.... a zima Pirelli Scorpion
E65 - HiFly zima katastrofa, brutál průser nevyvážený běhoun hází mokro sucho je to fuk, hrůza a strach od -20 fungují realtivně dobře na suchu, léto HIFLY HF805 a Tracmax X Privilo na sucho ok, uplne ne cca od 170 na DE dálnici, už jsme to nevnímal, jako výhodu a voda tomu vyloženě nehraje do not.
Ale mě vadí ty super nazávislé testy, takže na léto vymyslím další pikačovinu s testem pneu. Jinak teď mě potkal servis XXlitrů za E70 to jen, že na těch gumách musím ušetřit

E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

Nemyslím si, že zrovna gumy jsou to, na čem by se mělo šetřit
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
- vlastnemec
magyar píše:vlastanemec bude poznať, kritická časť a blbo naklopená zákruta u benzinky pred vjazdom do Bruntálu od Kočova (smer z Olomóce).

To smaozřejmě bylo ironické. Na E65 udělám zase nějkajý další pokus jestli ji teda dostanu tuhle zimu ještě do ruky 

E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

-
magyar
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
No ono to zas tak zainteresované proti Čínam nebude, trúfam si tvrdiť. Ako som aj ja spomínal, na suchu si veľa modelov čo som bol osobne nútený vyskúšať, zadá s renomovanými výrobcami kľudne aj 4-5x drahšími. A keď už by si si povedal no vidíš, tak skoro do jedného potom nabehli aj veci typu boule v bočnici, natrhnutý/utrhaný dezén, deformovaná bočnica a podobne. Človek by si mal viac uvedomovať, že na ceste ho drží 4x veľkosť ľudskej dlane, v optimálnej situáciiArnie_one píše:Ale mě vadí ty super nazávislé testy, takže na léto vymyslím další pikačovinu s testem pneu. Jinak teď mě potkal servis XXlitrů za E70 to jen, že na těch gumách musím ušetřit![]()

No práve že sa nebojím, čo je veľakrát väčší problém, ževlastnemec píše:...jinak jestli se bojíš můžeš to hodit doleva do Kočova a dojet do Bruntálu přes kopec, při objížďce se můžeš stavit na kafe.

No pneu u E70 byly drazsi nez Matador Hectora 3, o boulich a utrzenem dezenu tedy nevim a nikdy jsem na svych gumach nevidel a to si troufnu rict, ze jezdim vic nez vetsina z Vas (230km denne)
E65 - 17" zimni bych nikomu nedoporucil sucho4/mokro5-, žvejkají se nedržejí. 19" letni jen pro nekoho, kdo jezdi do 150 a chce usetrit a jezdit klidne. Hezka vydrz gum (35>Kkm) mokro4/sucho2. Po 20Kkm, žádný defekt!
E53 - Matadorky, 19" leto 50Kkm naprosto s prehledem, mokro2, sucho2, zimni 40Kkm brečka1/ sucho 3. Žádný defekt
E70 - 20" - 20Kkm sucho2, mokro2 (žena driftovala zatáčku na vodě do kopce ve 100, tam kde lidi jedou 60 u N.M.N.M smer na Zdar, kdo to tam zna), žádný defekt. Nechal jsem je včera vyvážit 5g (bez závaží*potom na 0) vzadu na kole opět, geniální, kam se na to hrabou moje 19" u E53 který jsem nechal nově nastříkat a rovnat, ty jsou 65-75g na kole.
Značky už jsem psal, ono vše není tak jednozančný, jak kdo z doslechu píše, ty nejlevnější čínský budou a jsou katastrofa, ty lepší gumy prostě špatný nejsou.
Obuju o víkendu zimní 19" Pirelli Scorpiony, tak jsem zvědavej, jak budou bombastický, úžásný, ultra zančkový, ultra drahý a konečně se na zimu zařadím mezi gumovou smetánku a všem budu říkat, jak gumy na zimu, za 20litrů jsou ultra sportovní, ultra gripový a vůbec všechno vydrží a max za 2 roky půjdou dopr.... Protože u zimních zase já preferuju zimáky držet 2 roky a dát je pryč, mám vyzkoušený, že ta směs silicky prostě po 2 rokách hodně tvrdne.
E65 - 17" zimni bych nikomu nedoporucil sucho4/mokro5-, žvejkají se nedržejí. 19" letni jen pro nekoho, kdo jezdi do 150 a chce usetrit a jezdit klidne. Hezka vydrz gum (35>Kkm) mokro4/sucho2. Po 20Kkm, žádný defekt!
E53 - Matadorky, 19" leto 50Kkm naprosto s prehledem, mokro2, sucho2, zimni 40Kkm brečka1/ sucho 3. Žádný defekt
E70 - 20" - 20Kkm sucho2, mokro2 (žena driftovala zatáčku na vodě do kopce ve 100, tam kde lidi jedou 60 u N.M.N.M smer na Zdar, kdo to tam zna), žádný defekt. Nechal jsem je včera vyvážit 5g (bez závaží*potom na 0) vzadu na kole opět, geniální, kam se na to hrabou moje 19" u E53 který jsem nechal nově nastříkat a rovnat, ty jsou 65-75g na kole.
Značky už jsem psal, ono vše není tak jednozančný, jak kdo z doslechu píše, ty nejlevnější čínský budou a jsou katastrofa, ty lepší gumy prostě špatný nejsou.
Obuju o víkendu zimní 19" Pirelli Scorpiony, tak jsem zvědavej, jak budou bombastický, úžásný, ultra zančkový, ultra drahý a konečně se na zimu zařadím mezi gumovou smetánku a všem budu říkat, jak gumy na zimu, za 20litrů jsou ultra sportovní, ultra gripový a vůbec všechno vydrží a max za 2 roky půjdou dopr.... Protože u zimních zase já preferuju zimáky držet 2 roky a dát je pryč, mám vyzkoušený, že ta směs silicky prostě po 2 rokách hodně tvrdne.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

- Don
Ja z toho citim "takove to pico" 

...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
pic(k)o ne, ne
Zatím jen litr kafe, budu tady do noci, zitra znova, stavím Vám tady dalsi naftovy sen na příští rok.

E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

-
magyar
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
No lenže všetko čo po tebe čítam smeruje tam čo aj x-krát spomínaš - koľko to vydrží (kilometrov). Takto sa guma nedá hodnotiť. Guma ktorá vydrží veľa km je tvrdá. Tvrdá guma je na piču čo sa handlingu týka. Ak si to nemyslíš, jazdíš klobouka a asi ti to stačí. Tečka

- vlastnemec
To sis zrovna vybral ty nejhorší gumy co znám - to bylo utrpení.Arnie_one píše:Obuju o víkendu zimní 19" Pirelli Scorpiony, tak jsem zvědavej, jak budou bombastický, úžásný, ultra zančkový, ultra drahý a konečně se na zimu zařadím mezi gumovou smetánku a všem budu říkat, jak gumy na zimu, za 20litrů jsou ultra sportovní, ultra gripový a vůbec všechno vydrží a max za 2 roky půjdou dopr.... Protože u zimních zase já preferuju zimáky držet 2 roky a dát je pryč, mám vyzkoušený, že ta směs silicky prostě po 2 rokách hodně tvrdne.
Směs sice trochu tvrdne, ale výrobci to dělají schválně aby jsi u 6mm přemýšlel nad novýma. Jak bude chvilka zkusím vygooglit ten článek s testem.
Magyar jenže já neporovnávám jen nájezd gumy, ale hlučnost, agilitu v zatáčkách, poškození výrobou po 10Kkm, vodu, sníh, břečku, sucho, -20 +35, poté se taky guma mění, když ti zbývá třeba 5-6mm, většinou ty zančkové Michellin, Khumo, se začnou po této veliksoti dezénu chovat nahovno a můžeš je pomalu vyhodit. Viz. co píše Vlasta. Tohoto všeho si všímám, abych si řekl, zda ta guma může být ok, nebo ne.
Takže tvůj smajlík, je to jasný, tak to prostě jasné není.
Kloubouka jezdím to máš pravdu, nějak nemám potřeba každý den na 230km závodit, z toho ti prasken mozek a na silnici každý den potkám tolik bezmozků, že to je na odstřel. Dnešní cesta ždírec Kvasiny, super 2 havárky, lidi jsou ultra kokoti a to co dělají je na přezdržku a k tomu ti žádný gumy nepomůžou, když je někdo ultrakokot a za volantem nemá co dělat.
Takže tvůj smajlík, je to jasný, tak to prostě jasné není.
Kloubouka jezdím to máš pravdu, nějak nemám potřeba každý den na 230km závodit, z toho ti prasken mozek a na silnici každý den potkám tolik bezmozků, že to je na odstřel. Dnešní cesta ždírec Kvasiny, super 2 havárky, lidi jsou ultra kokoti a to co dělají je na přezdržku a k tomu ti žádný gumy nepomůžou, když je někdo ultrakokot a za volantem nemá co dělat.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44