Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW GT 535d Xdrive- divný zvuk

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
bedrichbmw

BMW GT 535d Xdrive- divný zvuk

#1 Příspěvek od bedrichbmw »

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o názor, popíši laicky zvuk, který slyším a kazí mi radost z mého výše uvedeného BMW (2011). Zvuk příchází zepředu vozidla, převodovka řadí normálně (8-rychl. automat), dle mého úsudku, necuká, řadí hladce, nahoru i dolu, ovšem soustrojí vydává zvuk, který není přirozený. Děje se kupříkladu, když dám nohu z plynu a kynetická energie se naopak přenáší do vozidla, nebo když bez plynu projedu zatáčkou, kdybych měl manuál, tak řeknu, že to je když kola roztáčí svou energií převodovku. Zvuk je mírně přerušovaný a připodobnil bych to zvuku, jako když plášť drhne o podběh (samozřejmě mi nedrhne). Domnívám se, že jde z pravé strany z pohledu řidiče. Netvrdím, že je to převodovka, ale samozřejmě bych situaci rád vyřešil, děkuji za názor. Pro úplnost uvádím, že pravděpodobně poloosa je taktéž načatá, neboť občas si "cvakne", ale to není ten zvuk, který mě děsí. Ještě jednou děkuji.
Jirke

Re: BMW GT 535d Xdrive- divný zvuk

#2 Příspěvek od Jirke »

Není to sice muj pripad, ale kamarad mel 3 roky 530d GT xDrive a menil kolem 200.000km jak poloosy tak nejaky ramena vepředu.
Itchythefirst
Klubové ID: 3915

#3 Příspěvek od Itchythefirst »

Tezko posoudit podle pospisu zvuku, kdyz to neslysime na zivo. Muze to byt cokoli. Kazdopadne na ramena bych to nevidel, ty nemaji jak vydavat zvuk, pokud jedes po rovny silnici. Klidne to muze byt i Xdrive rozvodovka, uz jsem jich par mrtvejch zazil. Casto ji staci treba i jen 70 000km :-|
bedrichbmw

#4 Příspěvek od bedrichbmw »

Dobrý den, ramena to určitě nebudou, ty by "vrzaly" nebo "bouchaly" v uložení. Poloosa skutečně není zcela v pořádku a v rejdu si lupne. Mám najeto 200 tis. Km, to pro upřesnění informace. Zvuk dle mého souvisí s rotací kol, nebo soustrojí a projevuje se vždy pouze, když na rovině dám nohu z plynu v malé rychlosti a auto se vlastní setrvačností jede vpřed a následně snaží podřazovat , alespoň tak to na mě působí. Anebo když z kopce v bez plynu projíždím zatáčkou, je to i takové přerušované, jako by se něco připojilo, odpojilo, zadrhnulo, povolilo. Ale není to třeba dření plášťů o podběh, jen je ten zvuk tomu podobný, avšak o něco tišší.
bedrichbmw

#5 Příspěvek od bedrichbmw »

Zvuk mě stále děsí a zatím nemám verdikt, nejvíc podobné to je zvuku starého servořízení, v souvislosti s tím jsem se setkal se spojením u xdrive : "servomotor přiřazení pohonu přední nápravy" s tím, že se opravuje jakési plastové kolečko.Samozřejmě ani nevím, jestli právě moje GT a osmistupňová převodovka právě toto mají, Xdrive samozřejmě ano. Jinak ale např. na palubní desce nesvítí žádná závada, třeba že xdrive nefunguje apod.Mohlo by to být nějaké vodítko? Já vím, že takhle tipovat je špatné, jenže jsem "amatér" ale přesto bych chtěl mít představu, než zajedu do servisu a tam mi vpodstatě mohou říci (a fakturovat) cokoliv. Kromě toho, ten zvuk není stálý, ani se nedá vysledovat souvislost, pro okamžitou demonstraci problému, snad jen, když jedu vpřed, třeba 60 km/h, dám nohu z plynu,tak si zařve, jakoby servo zavrčelo v mezní poloze, jakoby plášť kola drhnul o podběh půl vteřiny, prostě jakoby někde něco škrtalo a pak je vše normální. Převodovka řadí snadnormálně, nevidím, ani necítím žádnou anomálii.
mitocross

#6 Příspěvek od mitocross »

Robi to len za jazdy alebo aj pocas statia? Ak len pocas jazdy, tak by som zacal nabojmi/loziskami kolies. Poloosi dokazu hluk rozniest do celeho ustrojenstva tak, ze najskor nepoznas, ktora strana je zla. Dalej poloosi, homokineticke klby sa dokazu vylagrovat na tisic sposobov, takze mozno to nelupe, ale moze to robit ine veci. Dalej diferaky, rozvodovka a spojovacie hriadele. Na mensi predny kardan bola u urcitych modelov zvolavacka - v klbe sa trhali.
Naposledy upravil(a) mitocross dne sob 10.11.2018 11:33, celkem upraveno 2 x.
laik

#7 Příspěvek od laik »

Zvuk co přirovnává ke dření pneu nebo nemocný servo nebudou vydávat poloosy, ale něco s vyššíma otáčkama, takže spíš ty diferáky, rozvodovka....převodovka?? snad ne.
Ložiska v náboji by hučela pořád a ne podle plynu?
mitocross

#8 Příspěvek od mitocross »

Nedavno mi odislo lozisko predneho kolesa. V prvom momente som bol presvedceny, ze sa mi rozpadaju remene pohonov. O chvilu to bol jasny zadny (!) diferak. Potom lup a bolo ticho. Dalsi den vrnenie okolo 60-80kmh. V hre boli aj kardany a rozvodovka. Myslel som si, ze uz dokazem dost dobre identifikovat zvuky... takze tak.
Odpovědět