Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Snimac uhlu volantu E65 740i
Snimac uhlu volantu E65 740i
Ahoj, vypada to ze mam vadny snimac - sviti mi abs, nevraci se blinkr a nefunguje dynamic xenon. Netusite zda, lze vymenit jen ten snimac, pripadne radu kde jej koupit??
Diky
Diky
Re: Snimac uhlu volantu E65 740i
snímač = SZL jednotka, to lze vyměnit samotne, ale základ je ho první vyčistit a zkontrolovat kartáčky.
Ahoj, diky za bleskovou odpoved. Nevis kde bych mohl zjistit primo cislo toho snimace? Pripadne kdo ba Morave by mi to byl.schopny vycistit? Vim, ze ty uz nove klienty nepribiras 

čislo tě moc nemusí zajímat, BMW přečíslovová díly třeba co rok, ale ty nutně nepotřebuješ stejný rok, ale neměl by byt starší jak tvuj, spíš novější.
nevím kdo to tady umí vyčistit.
nevím kdo to tady umí vyčistit.
Diky, anglictinou vladnu
ale manualne jsem uplne neschopny
Btw nasel jsem typka co vy mi to prodal, ale je to model 2002 e65. Myslite, ze v tom bude problem??

do faceliftu určitě, navíc výměna není plug and play, je třeba to nakodovat, idealně v tom přehrát SW, a ještě nastartovat systémový čas airbagového systému.
Ok, diky za info.
i z 2002 to muzes dat do faceliftu...
to sou mi věci, a normálně v tom pak přehraješ SW atd? prostě to auto bere jako svuj dil a ista s tím nema problem jo?
ja nevim ja neprogramuju istou, proste to dostane vinko a kodovani a systemzeit a jede...
-
Mam stejný problem a SLZ modulem. Zkusím ho vyčistit a snad pujde. A jeste mi přestal jit trojblik. Muze to byt taky tim SLZ modulem?
-
Vyčistit v szl odporové dráhy a kartáče napružit a zastřihnout do roviny roztřepené konce.Pokud jsou ty vlákna už moc vypelichaný
,tak je stačí přepájet z nějakého většího otočného rezistoru.Děláno mockrát u mnoha BMW a skorém vždy to bylo tímto.Jo jednou to byla ta malá volantová komfortní jednotka KO. a tvářilo se to že je SZL po smrti.Ničím nemazat jen očistit lihem.

Naposledy upravil(a) superkamilos dne pát 16.11.2018 20:10, celkem upraveno 1 x.
-
Musíš si to ale přečíst rychle,než to bude závadné téma a zase to vymažou.Bych se nedivil kdyby tady schovávali Babišovic syna.

nikdo nic nebude mazat pokud se budeš chovat slušně. zatím máš jedničku 

-
Úspěšně vycisteno. Chybu uz nehlásí. Jen me sere ten trojblik na blinkru. Kdyz dam packu do polohy na trojblik blikne jen jednou nevíte čím to muze byt ? Predtim fungovalo. Nic sem nekodoval. Ani nic jiného jsem s tim nedělal.
a nevzal sis třeba druhy klič od auta?
-
Nevzal mam pořad jeden a ten stejný. Zkusím to projet Inpou a výčtu si kódovací list ŘJ světel a kouknu co je tam nastavené. Ale je mi divny ze to šlo a najednou nejde. A jediný problem byl s blinkry ze se nekdy nevraceli, ale ted po vyčištění se vrací jak mají tak nevim.