Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Při studeném startu padají otáčky.

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepektruhlik

Při studeném startu padají otáčky.

#1 Příspěvek od pepektruhlik »

Dobrý den,
mám BMW E46 325i a když to za studena nastartuji.. tak mi do sekundy klesnou otáčky a chcípne to.
Takhle to udělám 3x,4x záleží podle toho jak dlouho to stálo, jestli den, či týden a pak jak se to trošičku ohřeje tak to drží tak na 600otáček a potom už je to ok.. Svíčky dneska měněny, těma to není, ale mám podezření na váhu vzduchu. Nevíte čím by to mohlo být ? Děkuji za odpovědi.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: Při studeném startu padají otáčky.

#2 Příspěvek od JaraX »

todle spíš vypadá na separator, každopádně váha se dá vyloučit odpojením.
pepektruhlik

#3 Příspěvek od pepektruhlik »

Váhu jsem teď odpojil a zkusil to nastartovat a dělá to furt.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

z ventilvíka jde v jeho přední části hadice, zkus ji odpojit, a ucpat tu hadici, vývod z ventilvíka nech volný a pak uvidíš.
Spejbl

#5 Příspěvek od Spejbl »

Chybu bych začal hledat ve volnoběžném ventilů, je to obtok vzduchu škrtící klapky.
Za studena musí propouštět více vzduchu než za tepla při volnoběhu. Je řízen PWM signálem. Demontoval bych ho ven, a prostříkal a vyplách WDčkem, asi vázne po mech. stránce.To ovšem platí, že máš škrtící klapku ovládnou lankem a ne elektrickým servopohonem.
Separator poznávám tak, že za volnoběhu otevřu víčko naléhání oleje,po jeho otevření se zmenší otáčky a jemně si to tudy saje falešný vzduch, ale motor furt jde,sice podtočený, ale v chodu :)
Odpovědět