Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
“Nechávám”? V nějakém autoservise? To by bylo ideál, ať se s tím nemusím jednat já.
U nás totiž prší víckrát jak 2x do roka jak u Dona, takže se to šikne. Kor na zimu. Zamrznutí na mě letos bude krátké. Opravené webasto, dodelaná stand klima...a ještě když tam buchnu ty tekuté sterace, tak můžou padat i trakače a já budu v klidu :-DDD
U nás totiž prší víckrát jak 2x do roka jak u Dona, takže se to šikne. Kor na zimu. Zamrznutí na mě letos bude krátké. Opravené webasto, dodelaná stand klima...a ještě když tam buchnu ty tekuté sterace, tak můžou padat i trakače a já budu v klidu :-DDD
Jo, u nás v jednom servise to nechávám dělat. Nějakou dobu to trvá, než se to aplikuje, má to určitý postup a nestojí to všechny prachy. Takže se nemá cenu s tím srát. Funguje to fakt skvěle, nezmrzá to tolik, stěrače pak vůbec nepotřebuješ.
Jinak já sedmu ještě ani jednou neškrábal
Jinak já sedmu ještě ani jednou neškrábal

Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
kawamane, že neškrabeš, noooo dobrý, sníh se asi chytá na stojícím autě.
prosímtě, můžeš popsat jak se to chová za deště třeba ve 100vce? Jedou tam pořád takový jiskřičky nahóru?
Dálky nejezdím, ale to nezamrzání bych bral.
Dík
prosímtě, můžeš popsat jak se to chová za deště třeba ve 100vce? Jedou tam pořád takový jiskřičky nahóru?
Dálky nejezdím, ale to nezamrzání bych bral.
Dík
Jasně, ve 100 ty kapky (kuličky) letí po skle tak rychle, že krásně vidíš. Čím víc prší, tím je to lepší. A fakt to nenamrzá při menších mrazech. Samozřejmě, že když je třeba -20, zamrzne vše, ale s tím si poradí webasto 
A samozřejmě že si sníh s auta ometu, nejsem hovado

A samozřejmě že si sníh s auta ometu, nejsem hovado

a když už máme možnost vkládat video do příspěvku...tak třeba tady :
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Jo video dobrý
, ale něčí zkušenost je lepší. Je vidět, že technologie je hodně dál. Tohle jedou kapky a mě před 20ti lety jelo milion jiskřiček až z toho byla závrať, hlavně v noci.
Pro mne zajímavý, že nenamrzá třeba do -5 a vyloženě mě sere, když vyleštím okno a na druhý den, když je ráno rosa a stačí to uschnout, tak je to jak hnůj. Pak následuje ostříkovač a auto může celý do myčky. Takže pokud to ustojí ranní mrazíky a tu zasranou rosu, tak du znovu do toho po letech.
Jak jsem psal, déšť mě trápí nejmíň.
Dík

Pro mne zajímavý, že nenamrzá třeba do -5 a vyloženě mě sere, když vyleštím okno a na druhý den, když je ráno rosa a stačí to uschnout, tak je to jak hnůj. Pak následuje ostříkovač a auto může celý do myčky. Takže pokud to ustojí ranní mrazíky a tu zasranou rosu, tak du znovu do toho po letech.
Jak jsem psal, déšť mě trápí nejmíň.
Dík
když jsme jeli do řecka tak mi o tom kawaman říkal, že má tekuty stěrače, pěkná blbost. jakýsí tekuty stěrače. pak jsem jel jednou s jeho autem a hleděl jsem. no a tak jsem si koupil nějakou sadu za 3 stovky, nanesl na sklo a bomba, mnohem časteji spíná dešták a když jsem jel za hustyho deště tak jsem zkusil vypnout stěrače a normalně jsem viděl.
Teď už musím jen zjistit, jaké a kde si je nechat naplácat, ať se s tím nemusím srát já. 
Stačí, ze jsem díky sedmě taky “propadl” derailingu....ještě, ze mám byt, pač já mít garáž a zahradu, tak jsem v prdeli úplně a leštim a leštím. Autokosmetika na exteriér i interiér nakoupena a už i Fabka to schytala
a ta se koupala tak 2x za rok :-DD

Stačí, ze jsem díky sedmě taky “propadl” derailingu....ještě, ze mám byt, pač já mít garáž a zahradu, tak jsem v prdeli úplně a leštim a leštím. Autokosmetika na exteriér i interiér nakoupena a už i Fabka to schytala

Zdravím, neodolal jsem a taky se přidám, páč mě tohle téma zaujalo. Podle tohoto návodu je aplikace tekutých stěračů vyloženě " vyšší dívčí " https://www.ahifi.cz/clanky/detail/navo ... i-okno.htm a tak přemýšlím kam v Brně zajet kde tohle dělají. Jen si říkám jestli průjezdem mycí linkou ten přípravek nezničím ?
spíš bych řekl že ostřikovače než myčka. Ale asi to bude odolné.
To by mě žáky zajímalo.
Kawamane, jaké máš poznatky z praxe? Kartáče to asi zničí, ne?
Šampon při ručním mytí bude určitě šetrnější, ale taky to asi lehce stáhne.
Kawamane, jaké máš poznatky z praxe? Kartáče to asi zničí, ne?
Šampon při ručním mytí bude určitě šetrnější, ale taky to asi lehce stáhne.
tekuty stěrače jsou defakto keramika, tomu katráče vadit nebudou spíš jde o ph použitých přípravků, vody do ostřikovačů apod.
jinak se to nemusí tak dramatizovat jak v navodu,ale prostě základ je mít dokonalé čisté sklo, pokud to nanesete na nečisté sklo, tak ten bordel podtím už nikdy neumyjete.
to samy plati u keramiky.
jinak se to nemusí tak dramatizovat jak v navodu,ale prostě základ je mít dokonalé čisté sklo, pokud to nanesete na nečisté sklo, tak ten bordel podtím už nikdy neumyjete.
to samy plati u keramiky.
Presne, jak pise Jarax. Je to takova dalsi ochranna vrstva. Proto je velmi dulezita cistota a pripravenost podkladu. Ja osobne jsem keramiku jeste nezkousel, ale ty sterace jsou dobrej tip. Jeste bych zkusil to sklo vycleyovat clay hmotou. Tim to vycistis dukladne. Obcas si clayhmptou projedu sklo a je i hladsi. A hlavne mekkym clayem.
A jestli muzu jeste poradit, tak do mycky s kartacema nejezdete, ten lak si to nezaslouzi. Dneska jsou vsude bezkontaktni mycky a kdyz uz to nejde ruco, tak tam. Nejlepsi je rucne nebo aktivni penou a hlavne PH neutralnim samponem. Uz kvuli vosku.
A jestli muzu jeste poradit, tak do mycky s kartacema nejezdete, ten lak si to nezaslouzi. Dneska jsou vsude bezkontaktni mycky a kdyz uz to nejde ruco, tak tam. Nejlepsi je rucne nebo aktivni penou a hlavne PH neutralnim samponem. Uz kvuli vosku.
Do kartáčů nejezdím a ani nebudu. Nicméně si myslím, že by to vydržet mělo. Myju jen ručně, šampón ph neutrální a do ostřikovačů dávám nano kapalinu od starline. V této kombinaci to rok vydrží.
Každopádně mi bylo řečeno, že kdyby se mi náhodou zdálo, že nějak špatně fungují ty tekuté stěrače, mám se zastavit a jen mi to nečím přejedou (otazka pár minut) a vše je zase jak nové.
Každopádně mi bylo řečeno, že kdyby se mi náhodou zdálo, že nějak špatně fungují ty tekuté stěrače, mám se zastavit a jen mi to nečím přejedou (otazka pár minut) a vše je zase jak nové.
Tu NANO kapalinu do ostřikovačů prodává více značek a není to špatné. Chová se to podobně jako popisujete prostě prostříknete párkrát okno a ono se to od cca 90km/h chová tak že všechny kapky letí z okna pryč ...a defakto dálnice a rychlejší okresky se dají jezdit bez stěračů....jak se ale zpomalí na určitou rychlost jde to pomalu pryč a při větším dešti je třeba stírat okno. U některých produktů píší že funguje už od 50km/h.
Prodávají ještě i toto a píší až na dva roky
https://www.stirej.com/123456/eshop/4-1 ... no-sterace
pak ještě toto za málo peněz relativně ale je to asi jen na chvilku.
https://www.autodoplnky-obchod.cz/tekut ... gKjvfD_BwE
Já osobně používám do ostřikovačů tuto kapalinu a má ochranu i vůči plastům a práskání plastových reflektorů tak nehrozí
https://kapaliny.heureka.cz/carlson-nan ... e/#section
Prodávají ještě i toto a píší až na dva roky
https://www.stirej.com/123456/eshop/4-1 ... no-sterace
pak ještě toto za málo peněz relativně ale je to asi jen na chvilku.
https://www.autodoplnky-obchod.cz/tekut ... gKjvfD_BwE
Já osobně používám do ostřikovačů tuto kapalinu a má ochranu i vůči plastům a práskání plastových reflektorů tak nehrozí
https://kapaliny.heureka.cz/carlson-nan ... e/#section
jakej dáváte antifreeze, G11? modrozelená?
...
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
No já nevím, taková bezkontaktní myčka není zrovna bez rizika