Ona e61 má opravdu malý kufr. Tam je dobré jen to že se dají sedačky rozdělat 2/3 a odveze se třetí pasažér a lednice či pračka k tomu. Případně se celý kufr složí a je pak velký uložný prostor pro dva na vyspání nebo převezení krámů ... ale je to takovej na půl pracovní vůz.
Jak říká jarax ten komfort 7er to nemá protože v kufru je furt nějaké harampádí a to dělá hluk.
jinak 545i kolem 2kil si dovedu představit. Občas se objeví ...a když tak už s automatem a prcka malého do města ...nějakou litrovou myš ala fiat panda apod.
martyb píše:. Je to prostě už stará mrdka a v tom interiéru se cítíš jak v superbu. Jak říká Stepan1 - nová trojka je nafouklejší
Ty hele...slusnost mi napovida neposlat te hned doprdele.
Jak muues srovnavat totalne neergonomickej interier superba s E61? Jsi asi v superbu necestoval po evrope,ze?
u E60 bych taky moc nehovořil o ergnomii
co tam je ergonomickyho?
ty maly sedačky ? i komforty jsou prostě uzky, nebo ty ovladače okýnek u předFL kvuli kterym si musíš zlomit ruku aby sis otevřel okno? nebo ty neosvětleny, nechlazeny, nevyhřívaný, nekvalitní a nedostatkový držáky napojů? když jsem s ženou jel do DE, tak jsem v noci vracel horky kafe do toho super držáku napoju a málem jsem ju spařil kafem. to je hrozně moc ergnomicky.
a to ovladaní sedaček z boku je taky hrozně ergonomicky.
a jak píše filozof, E60 komfort fakt nemá a už vůbec ne kombík, pokud to srovnám
E61
- má větší kufr než sedan
- možnost sklopit sedačky
- alespon v nečem je lepší než E65
E60
- menší aerodanymický hluk
- menší spotřeba
- není potřeba furt čistit zadní okno, nechápu proč furt neudělali "dešták" na zadek, člověk musí furt jak osel stírat zadní okno
- věci v kufru nehrkají do interieru jako u kombi, na to jsem extra alergickej, prostě kufr je kufr a kabina je kabina, to je jak mít tatru s korbou až do kabiny.
- při nehodě s nezataženou přepážkou nelítají věci na lidi jako u kombi a občas někoho zraní
- při plném kufru je vidět dozadu, narozdíl od kombi
- při otevřeném kufru netáhne do kabiny jako u kombi
- většíí bezpečnost při bočním nárazu než u kombi, zadní sedačky u kombi nechrání pevná stěna
- větší servisní náklady u kombi - viz dráty v kufru, zatíkání do diversity, lámání hadiček ostřikovače, zarezlé stěrače zadních vrat, hniloba zadních vrat, pístnice,
Naposledy upravil(a) JaraX dne úte 09.10.2018 20:15, celkem upraveno 1 x.
- věci v kufru hrkají do interieru, na to jsem extra alergickej, prostě kufr je kufr a kabina je kabina, to je jak mít tatru s korbou až do kabiny.
- při nehodě s nezataženou přepážkou lítají věci na lidi a občas někoho zraní
- při plném kufru není vidět dozadu
- při otevřeném kufru táhne do kabiny
K E60? Jak ti může v sedanu táhnout do kabiny při otevřeném kufru? Máš to nějaký pomíchaný
Stepan1 píše:- věci v kufru hrkají do interieru, na to jsem extra alergickej, prostě kufr je kufr a kabina je kabina, to je jak mít tatru s korbou až do kabiny.
- při nehodě s nezataženou přepážkou lítají věci na lidi a občas někoho zraní
- při plném kufru není vidět dozadu
- při otevřeném kufru táhne do kabiny
K E60? Jak ti může v sedanu táhnout do kabiny při otevřeném kufru? Máš to nějaký pomíchaný
Jardo ty ses jeste mladej a bezdetnej,vid.. Respekt vuci tvym servisnim znalostem okolo BMW mi brani bejt na tebe hnusnej, ale kurwa srovnavat superba (SII.) a E60/61 je picovina. Kdo chvali superba nikdy nemohl jet v BMW.
To s tim kafem a politim tvy stary, no tak snad neridis ozralej aby ses netrefil do drzaku. A ano, pokud je saltrpaka na svym miste kde obvykle ma bejt, nema tam co delat drzak na kafe !
Ovladani a velikost sedadelal. Kolik vazis ze se nevejdes do komfortú E60/61 ?
- děti mám dvě
- superb je furt horší jak E60, ale to nedělá z E60 žádnej zázrak, prostě to ergnomicky furt moc není
- ožralej jsem nebyl ale jak se chceš v noci trefovat do černyho neosvětlenýho držáku?
- vážím 100kg (+-2kg)
- osobně by mě zajímalo čemu říkáš cestování po Evropě a kolik jsi v tom tvým ergnomickým voze jel v kuse nejvíc km? ja v kuse nejvíc 2800km bez střídání, se střídáním 3300km viz Gibraltar.
Naposledy upravil(a) JaraX dne úte 09.10.2018 21:21, celkem upraveno 1 x.
Myslím, že všichni asi JaruX chápeme a nemá smysl rozporovat, že 7er je pohodlnější auto. Podstatné je, že E61 má větší kufr, respektive přesněji řečeno pro běžnou rodinu dostatečný kufr. To je u 7er poměrně diskutabilní. Kdyby se řešily "jen" sedany, poměr cena/výkon bude u 7er lepší. Ale pak jsou tu subjektivní věci - design, komu co sedne (včetně té ergonomie) a jízdní vlastnosti (nemyslím objektivní srovnání, ale "co má kdo raději").
Nejvíc si cením toho, že se dá někde dozvědět podstatné informace ohledně spolehlivosti a zvážit, jestli třeba náhodou není lepší koupit pořádnou rakev na střechu, než o něco horší kombi (v porovnání s E60). Ale to už sám nedokážu úplně zhodnotit, a to se mě to bytostně týká...
No, dobre...tak mozna ziju trochu vic outdoorove a prijde mi e61 v xdrive pro me jako idealni auto...S tim, ze asi neznam nikoho, vcetne sebe, kdo by nechtel vyzkouset sedmicku...!!
Vis jak to je, kdyz v jednom aute drzaky na napoje nemas vubec (e91), tak sem rad ze v e61 jsou rovnou dva...
Gibraltar sem nevidel a autem bych tam nejel...nejdal sem dojel 1760km do Narbonne ve Francii, temer bez pauzy sem to ujel v Lagune I. bez tempomatu ...a pak tu samou trasu Mercedesem C320cdi jiz s tempomatem.
Naposledy upravil(a) Jirke dne úte 09.10.2018 21:33, celkem upraveno 1 x.
já tady jen píšu svuj nazor, pro mě je kombi blbost, měl jsem E36 kombi,e39 kombi, a prostě obojí mě štvalo, a měl jsem 2x X5 což je taky kombi a chtěl jsem si nechat za zadní sedačky uřezat plexisklo aby byl kufr opravdu kufr. ale je pravda že lidi co si kupují 5er jsou nenároční a nějaké vrzání věcí v kufru nebo v interieru, jim nevadí, takže pak má smysl i kombi, hold já jsem prostě moc rozežranej, to je pravda.
rakev je taky blost, hučí, píská atd, komfort je pryč, mám origo rakev od BMW a jel jsem s ní 20km od té doby už jsem ji radši nenasadil.
s 500l kufrem u sedmy nemám problém, dám tam kočárek, tašky a tisíc kravin. u druhé sedmy máme ledničku a kufr cca 300L a taky nám to stačí, ptal jsem se ženy jeslti mám vyoperovat ledničku at má větší kufrt, ale říkala že není problém, kočár tam dá a věci pro obě děti taky.
pak jsou lidi co jezdí s dětma v 6er a jsou spokojení a pak zas lidi co se ti vysmějou že E61 je malé autíčko kde nic nenaložíš, kamarád co ted čeká dítě prodává E91 a kupuje Viano aby mohli s tím jedním dítětem fungovat. takže asi tak.
každý má jiné priority, někdo chce komfort, jiný zase kufr.
Jirke píše:No, dobre...tak mozna ziju trochu vic outdoorove a prijde mi e61 v xdrive pro me jako idealni auto...S tim, ze asi neznam nikoho, vcetne sebe, kdo by nechtel vyzkouset sedmicku...!!
Vis jak to je, kdyz v jednom aute drzaky na napoje nemas vubec (e91), tak sem rad ze v e61 jsou rovnou dva...
Gibraltar sem nevidel a autem bych tam nejel...nejdal sem dojel 1760km do Narbonne ve Francii, temer bez pauzy sem to ujel v Lagune I. bez tempomatu ...a pak tu samou trasu Mercedesem C320cdi jiz s tempomatem.
proč? tchán jezdí se 750Li pod 10l, když jedeš dlouhou trasu tak to jde, ale je to strašně o tom jak rychle jedeš, když jedeš 130 tak žere furt třeba 12LPG, takže prostě jedeš za 5L, to je funny, ale jak jedeš 170 tak už je to 16-17LPG
já mám dlouhodobý průměr 15 LPG
v týdnu za mnou byl kamarád se 745d co jezdí kloubouka, a spotřeba 12 nafty, to nechápu, to auto vůbec nejede, ten motor je totál nuda, nafta s lineární charakteristikou, žádné turbodíry, a pocitově žádnej výkon, ale prostě to žere jak benzín, má to 2 turba, 2x DPF, poruchovou převodovku, 8x CR vstřik, 2x DME, praskající vačku, mraky čerpadel atd.
Tak jinak...mam rocni najezd 20000km a LPG, pokud by uz v aute nebylo, bych asi nedaval. Proto me (mile) prekvapuje dalkova a asi svizna jizda za 11..pac s e61 xdrive 25d se dlouhodobe motam kolem 9.
Btw. 745d je fakt mimo, to snad musi uznat i nejzarytejsi naftomil..
jenže když chceš naftu, tak si koupíš 520d, ale řekneš si to moc nejede a dost žere ,tak si koupím 530d, jenže za ty prachy můžeš mít sedmu, tak si koupíš 730d, ta má ale turbodíru a moc nejede, tak si vezmeš rovnou 745d no a pak se z toho posereš
ten kamoš už si hledá 745D na díly aby měl motor skladem
proč bys nedával LPG? já jsem s LPG megaspokojen, těch ulev je víc a víc, ted jsem zjistil že nemusím krom silniční daně ani platit německou dálniční známku, jezdím za mín než kdybych měl 720d, výkon stejnej, všecko. ujel jsem 110k na LPG a vyměnil jen 2x filtr LPG a nádrž jelikož tam byla jen 85L.
A ted ceny benzinu jsou hrozny. U Nas uz 34 kc a LPG 15 kc /l. Ja kdyz jedu na vysocinu, tak jezdim se 745tkou za 16 lpg. Je to samy kopec a na Slovensko za 13 - 14 lpg.
Nezere 750tka min, jak 745tka?
Kamarad rika, ze do konce roku bude benon za 37 kc.