Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW e46 320cd koupě

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
gat0017

BMW e46 320cd koupě

#1 Příspěvek od gat0017 »

Zdravím BMWklub, rád bych si pořídil BMW e46 320cd a jelikož jsem BMW začátečník tak bych na to rád obdržel pár názorů zkušenějších motoristů.

Sháním auto na každodenní dojíždění do práce (40km spíš okrsky) a jednou týdně do školy (60km rychlostní silnice a 20km město) a už nějakou dobu se brodím v nesčetném počtu inzerátů s různými motorizacemi a nakonec se mi zalíbilo 320cd. Včera jsem narazil na tento inzerát https://auto.bazos.sk/inzerat/90409886/ ... MPOMAT.php. Zajímalo by mě co mohu od takového vozu očekávat? Co si myslíte o této motorizaci? Co obnáší dovoz ze Slovenska (náklady a formality)? Na co si dát při koupi pozor?
Rodina a přátelé mě od koupě (BMW obecně) dost odrazují a straší vysokými náklady na provoz, údržbu a opravy. Můžete mi k tomu říct jaká je skutečnost? S jakou spotřebou mám počítat? Co obnáší údržba dieselu u BMW?

1) Můj pořizovací rozpočet (jen auto) je okolo 90 000,-
2) Plánuju najezdit ročně okolo 18 000 km
3) Alternativa mě napadá 318Ci nebo 320d sedan po face

Díky za shovívavost a odpovědi

Jirka
PPK
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW e46 320cd koupě

#2 Příspěvek od PPK »

e46 320d tu ma uzivatel kalasnikov471. Muzes si primo precist jeho prispevky... prispevky majitele, co furt breci jak vecne neco musi opravovat. A jak je na bmw vsechno drahy :lol:
On je samozrejme extrem, co koupil starou zhuntovanou rachotinu. Ale kdyz to osekas tak na polovinu, tak vis co te ceka ;)
TurboShnek

#3 Příspěvek od TurboShnek »

gat0017 píše:Zdravím BMWklub, rád bych si pořídil BMW e46 320cd a jelikož jsem BMW začátečník tak bych na to rád obdržel pár názorů zkušenějších motoristů.

Sháním auto na každodenní dojíždění do práce (40km spíš okrsky) a jednou týdně do školy (60km rychlostní silnice a 20km město) a už nějakou dobu se brodím v nesčetném počtu inzerátů s různými motorizacemi a nakonec se mi zalíbilo 320cd. Včera jsem narazil na tento inzerát https://auto.bazos.sk/inzerat/90409886/ ... MPOMAT.php. Zajímalo by mě co mohu od takového vozu očekávat? Co si myslíte o této motorizaci? Co obnáší dovoz ze Slovenska (náklady a formality)? Na co si dát při koupi pozor?
Rodina a přátelé mě od koupě (BMW obecně) dost odrazují a straší vysokými náklady na provoz, údržbu a opravy. Můžete mi k tomu říct jaká je skutečnost? S jakou spotřebou mám počítat? Co obnáší údržba dieselu u BMW?

1) Můj pořizovací rozpočet (jen auto) je okolo 90 000,-
2) Plánuju najezdit ročně okolo 18 000 km

Díky za shovívavost a odpovědi

Jirka
- Zajímalo by mě co mohu od takového vozu očekávat?

Co by jsi mohl očekávat od tak starýho vozu kterej kdysi stál okolo milionu korun :D Bude to pohodlný, bude se to dobře řídit, když bude všechno fungovat bude to super, jenže se kdykoliv může rozbít cokoliv, většina mechanických věcí se dají koupit z druhovýroby za skoro stejný peníze jako na Škodovku, problém je když se rozbije něco co nejde koupit z druhovýroby, třeba ti odpadne čalounění ze stropu nebo potřebuješ nějakej speciální šroubek/plastik, od BMW to bude stát šílený peníze, u zlodějů na vrakovištích taky tak že musíš přes bazoš a těhle aut je málo tak že to občas dá problém najít to co potřebuješ.

Co si myslíte o této motorizaci?

Jedním slovem bych řekl "dostačující". Není to žádnej uragán, žádný rychlý rozjezdy, pálení pneumatik atd... od toho nečekej, ale má to nějakej kroutivej moment tak že do kopce jede dobře i když je v autě víc lidí, na dálnici se dát rojzet až do 210km/h. Kromě toho to má turbo díru jako kráva která tě bude v létě strát protože to bude líný, ale v zimě nebude tak cítít. :D Celkově tenhle motor táhne dobře až ve vyšších otáčkách od 2 - 4,000 oproti VW koncernu kde motory táhnou líp z nižších otáček ale hůř ve vyšších. Osobně kdybych si tohle auto měl koupit znovu tak bych si koupil 6 válec. Ale zase nadruhou stranu 4 válec je malinkej tak že když sundáš všechny dekly más tam plno místa na výměnu termostatů, řemenu atd... :lol:

Co obnáší dovoz ze Slovenska (náklady a formality)?

Nevím. :lol: Jediný co vím je že budeš určitě platit úředníkům. :lol:

Na co si dát při koupi pozor?

Slabý body tohohle auta:

- Přední náprava
- Posilovač řízení
- Praskající rám okolo zadní nápravy
- Dvouhmotovej setrvačník
- Loupající se lak
- Termostaty
- Zadní brzdový potrubí bývá prolezlý

Dál bych si ještě dal pozor na:

- Silentbloky motoru
- Trubo
- Vstřiky
- Převodovka (Obzvlášť v zimě jde často špatně zařadit jednička, dvojka a nebo je v páce veliká vůle / nevrací se sama z pozice pětky)
- Zadní tlumiče
- Vlnovec
- A teď před zimou jestli je tam dobrá baterka protože nová stojí 4000. :P
- Klimatizaci

Vem to de servisu a nech všechno prověřit, a nech zkontrolovat vstřiky, i když za to zaplatíš třeba 2000 - 3000, protože jaký koliv skrytý závady na tomhle autě budou stát velmi veliký peníze a je nějakej důvod proč se toho prodejce chce zbavit. ;)

Rodina a přátelé mě od koupě (BMW obecně) dost odrazují a straší vysokými náklady na provoz, údržbu a opravy.

BMW - Budeš Mít Velký Výdaje. :D

Jak jsem říkal, je to auto který kdysi stálo okolo 1 milionu korun, co od toho očekáváš, že to bude stát stejně jako Felicie a na vrakovišti jich bude 10 vedle sebe? :lol: To jsem si kdysi myslel ja :oops: jenže život mně naučil, když chceš bejt frajer na silnici tak musíš bejt frajer i v Invelu při placení za díly. :ja_nic: :lol:

S jakou spotřebou mám počítat?

Po městě 7 - 8 litrů podle toho jak máš těžkou nohu, na dálnici okolo 6 když pojedeš rozumně, když pojedeš pořád 180 tak pak už bude vyšší spotřeba že jo. :lol:

Co obnáší údržba dieselu u BMW?

Nic mimořádnýho, to co každej starej turbo diesel. Měnit v čas olej, já používám GM Dexos II 5 litrů za 500kč, každých 10,000km / 1 rok, měnit v čas filtry, nechat ochladit turbo před tím než vypneš motor, tohle už je common-rail tak že tam musíš lejt kvalitní naftu, ne něco stočenýho z traktoru a hlavně se porád neplazit po městě jinak se ti všechno začne zanášet karbonem. Dobrý je že tenhle motor má řetěz tak že se nemusíš bát že ti praskne.

Kromě toho tenhle model už má vířivý klapky který musíš ihned po koupi vyndat jinak se jedna může ulomit, nasát se ti do válce a pak ti rozebereme auto na díly. :lol:

320d po faceliftu je v podstatě to samý jako tohle akorát sedan, a 318 benzín je na tohle těžký auto moc slabej, když chceš benzín tak musíš koupit minimálně 325i. Ale s nájezdem 18,000km ročně by jsi se docela prohnul, musel by jsi to nechat předělat na plyn a s tím ti zase pomůže uživatel JaraX. :lol:
gat0017

#4 Příspěvek od gat0017 »

Děkuju moc za vyčerpávající odpověď. Zajedu tam, hodím to zkontrolovat do servisu a uvidím. :)
Odpovědět