Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E38 728i M52 - po výměně motoru selhávají válce?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
holota

E38 728i M52 - po výměně motoru selhávají válce?

#1 Příspěvek od holota »

Ahoj, nechal jsem vyměnit motor, ale už od začátku nemá výkon a krouťák, jaký tam byl, určitě nejede na všechny válce, spotřeba se mi zdá vysoká, 13L benzinu a to jsem jezdil dálky. Po ujetí cca 1000 Km jsem tam nechal zapojit LPG, které tam bylo už před výměnou a je to stejné beze změny. Vyměnil jsem cívky, svíčky dle doporučení kluka, který motor měnil, protože mu diagnostika ukázala, že válce vynechávají a nepomohlo. Motor se třese pořád. Nějaké rady? Vyjel jsem si i z Bluetooth čtečky výpis chyb

Obrázek
Filozof

Re: E38 728i M52 - po výměně motoru selhávají válce?

#2 Příspěvek od Filozof »

Zkoušel jsi motor předtím ?
Svůj původní motor máš na díly ?

Vyzkoušet INPU diagnostiku co ukáže.

Mohla být závada na motoru už před výměnou než jsi jej koupil ? Případně jak je na tom jednotka motoru ?

Co čidla všechny ok ?

Máš odborníka po ruce co by během hodinky dvou věděl která bije ?
holota

#3 Příspěvek od holota »

Svůj motor na díly nemám, INPA ukázala selhání 4. válce. Prohazovali jsme cívky, vymazali chyby a znovu to ukazovalo selhání válce zase jiného. Prý ať koupím nové cívky a svíčky. Odborníka po ruce bych měl, ale než se na mě dostane řada, trvá to strašně dlouho, proto zkouším nejdřív tady.
Filozof

#4 Příspěvek od Filozof »

Tak bud nejde jiskra nebo palivo ale to podle mě jde a bud svíčka je špatná nebo cívka.

První věc je rozdělat a zkusit prohodit cívky pak svíčky na 4tém válci s jiným.

Pokud se problém přesune třeba ze 4tého na první....je to jasné a máš chybu nalezenou. Pokud problém zustane bude chyba jinde.

První co bych zkusil prohodit cívky ... pak i svíčky v druhém kroku.

Bud jedno nebo druhé.

Práce na pul hodinky max hodinu.

Svíčky objednej NGK
holota

#5 Příspěvek od holota »

Včera jsem za běžícího motoru vytahoval postupně cívky odzadu. 6. - motor se třepal, vrátil jsem ji, 5. - motor se třepal., vrátil jsem ji, 4. - motor vůbec nezareagoval, 3. motor lehce zareagoval, to samé 2. a 1. jen lehce. Prohodil jsem tedy 4. s 5. cívkou a ta 4. už jen tak lehoučce pohla s motorem. 5. normálně s motorem třepala.
Filozof

#6 Příspěvek od Filozof »

za běhu motoru ? :shock:

To nevím zda je zdravé pro motor. Ale prostě prohodit 4ku s 6kou třeba a vyzkoušet diag... ještě předtím smazat diag do čistého.

Podívat se na svíčky jak vypadají ...asi na 4ce něco bude ...svíčka špatná ...nebo palivo ...nebo vstřikovač ...cokoliv ...prostě tam bude problém.
holota

#7 Příspěvek od holota »

Svíčky i cívky jsou úplně nové a protože se motor chová úplně stejně, jako předtím, tak bych to vyloučil. Odvezu to tedy zpátky tomu klukovi, který mi motor měnil. Říká, že mi přetěsní Vanosy, že tam může prosakovat olej a kvůli tomu se můžou válce hádat. Já tomu nerozumim, takže nevim, jestli to k něčemu bude nebo ne.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

a přetěsnoval se ten motor?
holota

#9 Příspěvek od holota »

Nepřetěsňoval, byl čistě jen vyměněný, auto (e46 v manuálu), ze kterého motor je, údajně jezdilo výborně, takže mechanik říkal, že není důvod na něm cokoliv dělat.
Odpovědět