Zdar klubáci, prosím o radu. Zjístil jsem, že po delším vydatnějším dešti mám v autě u řidiče a spolujezdce mokro. Může to být popraskaným plastem, který dolehá na čelní sklo? Vozidlo E46 tour, rok výroby 2001 před fl.
https://photos.app.goo.gl/9uNU8BypCeQrWCnbA
Případně setkali jste se s tím už někdo? Po čem jít.
Díky.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zatíká do auta
Re: Zatíká do auta
Jestli máš šíbr, začal bych tam.
Kdyby zatíkalo přes šibr, nebyla by mokrá i stropnice?
- TurboShnek
Popraskaným plastem pod čelním sklem to nebude protože to je spíš taková dekorace, pod ním je vanička, odtokový kanály atd... Bylo by dobrý je zkontrolovat. Nejčastěji do e46 zatýka tady v rohu u nohou:martasw píše:Zdar klubáci, prosím o radu. Zjístil jsem, že po delším vydatnějším dešti mám v autě u řidiče a spolujezdce mokro. Může to být popraskaným plastem, který dolehá na čelní sklo? Vozidlo E46 tour, rok výroby 2001 před fl.
https://photos.app.goo.gl/9uNU8BypCeQrWCnbA
Případně setkali jste se s tím už někdo? Po čem jít.
Díky.

Nejčastěji bývá že je prostě špatný těsnění kolem dveří a nebo se ve dveřích odlepil takovej molitan kterej má zabraňovat aby se ze dveří dostala vlhkost do auta.
Já jsem měl ten samej problém a vyřešil jsem to tím že jsem lihem umyl všechny části kde se těsnění dotýka karosérie, umyl jsem těsnení vodou a mýdlem (nemej gumu lihem jinak může popraskat) а pak jsem těsnění nastříkal silikonovým olejem kterej koupíš v jakým koliv supermarketu za 100 korun. Nastříkáš gumu a hadrem zbytek utřeš. Olej se vsákne do gumy, rehydruje jí a taky ti nebude na dálnici tak profukovat vítr skrz dveře. Doporučil bych tohle udělat s každým těsněním a gumovou součástkou například manžetama 1x ročně.
Doporučil bych to zkusit protože nejlevnější nový těsnění stojí 600.

Já šíbr nemám ale slyšel jsem že v e46 to z něj teče nějak kolem toho sloupku kde je airbag.martasw píše:Kdyby zatíkalo přes šibr, nebyla by mokrá i stropnice?

kalasnikov471: Díky určitě na to kouknu. Ta fotka co jsi tu nahrál, tak tak brutálně to určitě neobtéká ...