Zdravím,
vyměnil jsem si na své e90 rádio CD73 Alpine na jiný CD73 Alpine.
A přestalo mi fungovat pipání v reporoduktorech - parkovací sensory.
Může to s touto výměnou nějak souviset?
Napadá mě že třeba auto z kterého je moje nové rádio nemělo tyto sensory a tak je třeba to nějak nastavit (nakodovat)?
Mátě s tímto někdo zkušenost?
Pokud je nutno nakodovat, vítě kde to umějí?
Přešdpokládám že CARTEC Ostrava by to zvládnout mohli,
jako levnější varianta mě ještě napadá SOTEA Ostrava, ale s těma nemám moc dobré zkušenosti, co se týče ceny.
Díky za info.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e90 rv2005 m47 - výměna rádia - přestaly fungovat senzory?
Re: e90 rv2005 m47 - výměna rádia - přestaly fungovat senzor
ano, nejspíš je to nakodované na jiny typ audiosystemu a nebo jsi to špatně zapojil.
kontaktuj uživatele Inspi
kontaktuj uživatele Inspi
-
- Kontaktovat uživatele:
Umi to kde kdo. Nekteri z nas maji radia nebo ccc i skladem a delaji to na pockani komplet cele.
Uživatele Inspi se mi nepodařilo dohledat.
V čem to spočívá, je na to potřeba mít nějaký specální hardware i software, který se přes ODB připojí na auto?
Sám si to neudělám co?
Znáte někoho z Ostravy, kdo by to uměl?
Díky.
PS: vyměnovali mi to v servisu (neuatorizovaný) a je možné že tomu nerozumněli a nezakodovali to co?
V čem to spočívá, je na to potřeba mít nějaký specální hardware i software, který se přes ODB připojí na auto?
Sám si to neudělám co?
Znáte někoho z Ostravy, kdo by to uměl?
Díky.
PS: vyměnovali mi to v servisu (neuatorizovaný) a je možné že tomu nerozumněli a nezakodovali to co?
-
- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme ze je potrebne mit na to spravny HW i spravny SW. u BMW je to tak, ze jednotky jsou pro velke mnozstvi modelu a nezridka typovych rad, trojka je stejna s jednickou, x5, x6, x1 a kodovanim na vin respektive na VO auta se tem jednotkam rika co maji delat a jak se maji chovat v tom presnem aute. Tim se zlevni vyroba tech dilu protoze jsou pro velke mnozstvi rozdilnych aut. Proto u BMW neni mozna jen fyzicka vymena jednotky, ale je treba aby mela spravny soft a byla korektne nakodovana pro vozidlo ve kterem je namontovana. Pak bude vse fungovat asi spravne. Neautorizovane servisy o tom nemaji ani paru, natoz aby meli vybaveni a jeste vedeli jak to korektne provest. Jsem z Opavy.
Díky za info,
už jsem se obrátil na inspiho, pokud by neměl čas a nebo byl dále než z opavy, tak bych se obrátil na Matize.
Když už budu u toho kodování, tak bych se ještě chtěl doptat:
Auto mám z neměcka a mám tam přepínač na auto-světla, to znamená že nemusím pořád vypínat a zapínat světla.
V neměcku mají ale pravděpodobně legislativně to, že ve dne nemusí svítit.
To v Čr není, je potřeba svítít i ve dne, takže když mám světla na automatiku, tak mi to nesvítí za světla (přes den).
Dá se i tohle překódovat, že to bude svítit i ve dne v automatickém režimu?
Díky za dalsí info.
už jsem se obrátil na inspiho, pokud by neměl čas a nebo byl dále než z opavy, tak bych se obrátil na Matize.
Když už budu u toho kodování, tak bych se ještě chtěl doptat:
Auto mám z neměcka a mám tam přepínač na auto-světla, to znamená že nemusím pořád vypínat a zapínat světla.
V neměcku mají ale pravděpodobně legislativně to, že ve dne nemusí svítit.
To v Čr není, je potřeba svítít i ve dne, takže když mám světla na automatiku, tak mi to nesvítí za světla (přes den).
Dá se i tohle překódovat, že to bude svítit i ve dne v automatickém režimu?
Díky za dalsí info.