Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 prevodovka
E46 prevodovka
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli bmw e46 330d 135kw má stejnou převodovku jako 150kw?dekuji za odpověď
Re: E46 prevodovka
nema, 135kw je petikvalt, 150kw je sestikvalt a je i delsi, a pak i jina delka kardanu,
Takže když mám 330d 150kw v automatu a chtěl bych dělat swap tak tam prevodovku a kardan z 135kw nedám?
tak kastle by měla být stejná, takže by to asi jít mělo. Předpokládám že šestjkvalt bude uchycený na totožném držáku, jako automatická převodovka, 135lw verze má jiný držák blíž k motoru, ale hádám, že kastli sn0ad při faceliftu neupravovali, takže tam ty díry na uchycení pořád budou. Sežeň si kardan a uchycení převodovky z 135kw verze. a počítej s tím, že automat má diferák do pomala, při 130kmh budeš točit 3000ot na pětku. U šestikvaltu myslím jen cca 2600ot. Ale samozřejmě sehnat 5kvalt je mnohem snažší, sám sháním 6q a nejsou, nebo za nesmysl.
Zrovna teď předělávám e39 530d z automatu na manuál
ale být tebou, když už bych se s tím tak sral, tak už dám rovnou 6q. sraní to bude stejné a výsledek lepší
Zrovna teď předělávám e39 530d z automatu na manuál

ale být tebou, když už bych se s tím tak sral, tak už dám rovnou 6q. sraní to bude stejné a výsledek lepší
Díky za info, ještě poslední otazecka jak moc složité je přepsat převodovku v tp?
Udajne by melo stacit zajit na urad a vymazat prevodovku z tp a mas hotovo. Kdyz jsem to resil pred 7 lety, tak to jeste takto neslo a jsem to delal pomoci helpreg.cz (povoluje prestavby pro bmw). Pokud by selhala prvni moznost tak tato by mela jit stale.
a jeste je potreba prekodovat nektere jednotky na aute, jinak ti bez automatovyho volice nepujde nastartovat. A zapojit zpatecku. A jinou hardyspojku a srouby. A zapojit cidlo pedalu spojky, inak ti nepujde tempomat. A lanko do spínačky je celkem problém, zrovna nad tím laboruju.
a jeste je potreba prekodovat nektere jednotky na aute, jinak ti bez automatovyho volice nepujde nastartovat. A zapojit zpatecku. A jinou hardyspojku a srouby. A zapojit cidlo pedalu spojky, inak ti nepujde tempomat. A lanko do spínačky je celkem problém, zrovna nad tím laboruju.
ne jenom hardy spojku,manual ma celj kardan jinej a musis dat plynovy pedal z manualu....drifterCZ píše:Udajne by melo stacit zajit na urad a vymazat prevodovku z tp a mas hotovo. Kdyz jsem to resil pred 7 lety, tak to jeste takto neslo a jsem to delal pomoci helpreg.cz (povoluje prestavby pro bmw). Pokud by selhala prvni moznost tak tato by mela jit stale.
tak o kardanu uz byla rec nahore, to je samozrejmost. S plynovym pedalem nic delat nemusis. jen musis shodit brzdovy pedal z te konzole a dat tam ten uzsi z manualu, a vedle pridat spojkovy pedal, je tam pro nej cep (alespon na e39) takze cela konzole se menit nemusi. Delal jsem to pred par dny