Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
jak píše kawaman, běžnýmu člověku co má jeden hovor za dvě hodiny to bohatě stačí přes BT,
já jsem jinej připad, mě furt někdo volá, včera jsem volal s ženou z madarska a furt to vypadavalo a musel jsem zpomalit a otevřít okna, tak jsem byl nasranej.
nějaké zesilovače jsou pěkná blbost, přece si nenechám na hlavu zářit nějakej debilní repeater,a ono vlastně nedovolat se je výhra, třeba dovolenou rád volím v místech bez signálu.
já jsem jinej připad, mě furt někdo volá, včera jsem volal s ženou z madarska a furt to vypadavalo a musel jsem zpomalit a otevřít okna, tak jsem byl nasranej.
nějaké zesilovače jsou pěkná blbost, přece si nenechám na hlavu zářit nějakej debilní repeater,a ono vlastně nedovolat se je výhra, třeba dovolenou rád volím v místech bez signálu.
JaraX - volal jsi klasicky pres operatora nebo pres Whatsapp nebo pres FaceTime?
operator.
pomuže vypnout 4G, pak jde signal rapidně nahoru.
pomuže vypnout 4G, pak jde signal rapidně nahoru.
- vlastnemec
Pokles signálu je daný přidáním 4G, prdel bude až přijde 5G - to si zavoláme asi fakt jen přes Whatsapp, jinag 4G je síť jen na data pokud voláš automaticky se telefon přepne do 3 nebo 2G operátoři ji pro hlas nepovolují, kousek mám jedno místo kde je jen LTE cca na dvě čárky, ale nezavoláš si 

Vlastanemec: uz jo, VoLTE (Voice over LTE) uz nejakou dobu funguje a funguje velmi dobre. Musi to podporovat telefon samozrejme a je to v podstate Voip. Vyhody jsou znacny, napr muzes pouzivat data pri volani, coz pri prepnuti do 2g nebo 3g proste moc nefacha.
Navic klasicky volani tezce ustupuje, sim kartu do staryho telefonu do auta bych uz nedaval
Navic klasicky volani tezce ustupuje, sim kartu do staryho telefonu do auta bych uz nedaval
VOLTE jsem měl zaply a něco bylo špatně že jsem to vypl, ale už nevím co.
a jak bys to telefonovani v E65 teda resil?tommee píše:Navic klasicky volani tezce ustupuje, sim kartu do staryho telefonu do auta bych uz nedaval

Tak jasne ze pouziju tel v aute, ten mod do letadla je hned a nerseim a umi to listovat slusne i kontakty, neni to kdovijak chytry, ale proste prijmou a zavolat to umi, haluz je ze ten hovor muzes hodit na rucku pri tom se vych.... a zase jit zpatky do auta zaklapnut do sufliku a vesele pokracovat dal 

E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

- vlastnemec
A který operátor Ti to povolí? O2 100% neeeee a cca půl roku zpět jsem to řešil s kamarádem který má T-mobile jako služební a Vodafone jako osobní a taky to nepovolují, samo že to jde, jen to mají zakázané a když dáš v telefonu tuto možnost tak Ti hovor půjde a do pár vteřin Ti to spadne, jelikož ti to vytočí a aji přijme v LTE a hned to přepíná do 3G a níže podle dostupnosti a telefon řekne nene já chci v LTE tak ho síť odpojítommee píše:Vlastanemec: uz jo, VoLTE (Voice over LTE) uz nejakou dobu funguje a funguje velmi dobre.

Vodafone normalne bezi, T-Mobile take. Asi jiny kraj, jiny mrav
Netvrdim ze vsude.

Joo, spis narazim na to, ze v e65 uz ma tahle technika svoje roky. Dnes je vetsi spotreba dat nez hovoru, a simkou v palubnim telefonu o ne prijdu. Na druhou stranu pokud nekdo jen telefonuje, proc nekurevtor píše:a jak bys to telefonovani v E65 teda resil?tommee píše:Navic klasicky volani tezce ustupuje, sim kartu do staryho telefonu do auta bych uz nedavalja na to seru, ale chapu lidi co jezdej dalky, ze radsi pouzijou ten telefon v aute
Kde je LTE signál, tam jede VoLTE úplně v pohodě u všech třech operátorů.
Je nějakej důvod, proč si vyplácávat data, když volání je "zdarma"?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Mam pocit, ze ty hovory pres VoLTE nebudou zapocitavany do limitu dat 

First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Pratele. Vysvetlil by nekdo nezkusenemu , co je to to volte ?
Voice over LTE
Tak ted uz je mi to jasný 

Fishmaker ma spravny pocit, VoLTE hovory se neodecitaji z datovych balicku, takze veskery obavy jaou lichy. To je jen obycejny system Voip volani v siti LTE:))
No ja to prave neznám. Tu zkratku uz sem videl. Ale nikdy sem to nepouzil a nvm k cemu je takova fce dobrá.
Výhody VoLTE:
- kvalita hovoru (já osobně nevnímám)
- rychlost spojení hovoru
- data a hovor současně
Nejhorší a pro mě nepoužitelná varianta je LTE bez VoLTE. Telefon je pořád na LTE a jenom kvůli hovoru padá do 3G nebo 2G. Doba spojení hovoru je katastrofická...
- kvalita hovoru (já osobně nevnímám)
- rychlost spojení hovoru
- data a hovor současně
Nejhorší a pro mě nepoužitelná varianta je LTE bez VoLTE. Telefon je pořád na LTE a jenom kvůli hovoru padá do 3G nebo 2G. Doba spojení hovoru je katastrofická...