Zdravím vás,
mám E46 touring a koupil jsem použité originální tažný zařízení, namontoval ho, ale nevim jak zapojit elektriku. Kabeláž mám vytaženou do kufru, ale nevim, jak to zapojit. Nějakou tu krabičku - řídící jednotku, lichtmodul nebo co já vim co to je - k tomu mám.
Nemáte někdo originál českej návod na celé zapojení?
Nebo co se stane, když zapojim zásuvku klasicky jako u starších aut, teda přímo na kabeláž zadních světel a vykašlu se na to složitý zapojování a tahání kabelů až někam dopředu?
Díky
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 - zapojení elektriky k tažnému zařízení
-
Re: E46 - zapojení elektriky k tažnému zařízení
Ej, to bych nedělal.
Já nechal namontovat i zapojit, stál jsem u toho, ale měl jsem pocit, že je to nachystaný a pokud máš TZ s kompl.kabeláží, tak to jen nacvakneš. Možná pak ještě diag., to nevím.
Já nechal namontovat i zapojit, stál jsem u toho, ale měl jsem pocit, že je to nachystaný a pokud máš TZ s kompl.kabeláží, tak to jen nacvakneš. Možná pak ještě diag., to nevím.
-
Kabeláž sice mám, ale ten svazek, kterej vede někam dopředu je ucvaknutej, takže tohle se musí napojit a dotáhnout dopředu.
No tak to já měl vzadu ukončený multipinem a bylo to na milimetr přesně, někde v levé kapse byl smotaný.
Bylo mi vysvětleno, že to jde přes ŘJ, tzn. že pozná vozík třeba, pak ti vypne asistenta vzadu, aby furt neječel, hlídá žárovky na vozíku atd.
Bylo mi vysvětleno, že to jde přes ŘJ, tzn. že pozná vozík třeba, pak ti vypne asistenta vzadu, aby furt neječel, hlídá žárovky na vozíku atd.